Airlines Airport aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Breaking Kolombia Mexico Breaking News News Warta Pecah Puerto Rico Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

ASUR: Lalu lintas penumpang mudhun 44.9% ing Meksiko, 41.5% ing Puerto Rico lan 67.8% ing Kolombia

ASUR: Lalu lintas penumpang mudhun 44.9% ing Meksiko, 41.5% ing Puerto Rico lan 67.8% ing Kolombia
ASUR: Lalu lintas penumpang mudhun 44.9% ing Meksiko, 41.5% ing Puerto Rico lan 67.8% ing Kolombia
ditulis dening Harry S. Johnson

Grupo Aeroportuario del Sureste, SAB de CV ASUR, klompok bandara internasional sing operasi ing Meksiko, AS lan Kolombia, dina iki ngumumake manawa total lalu lintas penumpang kanggo Oktober 2020 mudhun 50.1% yen dibandhingake karo Oktober 2019. Lalu lintas penumpang mudhun 44.9% ing Meksiko, 41.5% ing Puerto Rico lan 67.8% ing Kolombia, kena pengaruh krisis ekonomi lan lelungan sing parah amarga pandemi COVID-19.

Pengumuman iki nuduhake perbandingan antarane 1 Oktober nganti 31 Oktober 2020 lan saka 1 Oktober nganti 31 Oktober 2019. Penumpang transit lan penerbangan umum ora dikatutake menyang Meksiko lan Kolombia.

Ringkesan Lalu Lintas Penumpang
Oktober% ChgTaun nganti saiki% Chg
2019202020192020
Mexico2,478,8341,365,772(44.9)28,262,69512,914,498(54.3)
Lalu Lintas Domestik1,417,569923,189(34.9)13,784,9437,056,318(48.8)
Lalu Lintas Internasional1,061,265442,583(58.3)14,477,7525,858,180(59.5)
San Juan, Puerto Rico658,632385,608(41.5)7,730,8123,891,401(49.7)
Lalu Lintas Domestik595,129374,669(37.0)6,910,2673,640,380(47.3)
Lalu Lintas Internasional63,50310,939(82.8)820,545251,021(69.4)
Kolombia1,037,040333,465(67.8)9,844,5913,155,193(67.9)
Lalu Lintas Domestik886,874292,305(67.0)8,344,5402,704,278(67.6)
Lalu Lintas Internasional150,16641,160(72.6)1,500,051450,915(69.9)
Lalu Lintas Total4,174,5062,084,845(50.1)45,838,09819,961,092(56.5)
Lalu Lintas Domestik2,899,5721,590,163(45.2)29,039,75013,400,976(53.9)
Lalu Lintas Internasional1,274,934494,682(61.2)16,798,3486,560,116(60.9)

Wiwit tanggal 16 Maret 2020, macem-macem pamrentah ngetokake watesan penerbangan kanggo macem-macem wilayah ing saindenging jagad kanggo matesi breakout virus COVID-19. Gegayutan karo bandara ASUR beroperasi:

Kaya sing diumumake tanggal 23 Maret 2020, Meksiko utawa Puerto Rico ora nerbitake larangan penerbangan, nganti saiki. Ing Puerto Rico, Otoritas Penerbangan Federal (FAA) wis nampa panjaluk saka Gubernur Puerto Rico supaya kabeh penerbangan sing arep menyang Puerto Rico mlebu ing Bandara LMM, sing dioperasikake karo anak perusahaan ASUR Aerostar, lan kabeh penumpang sing teka disaring dening perwakilan. Departemen Kesehatan Puerto Rico. Tanggal 30 Maret 2020, Gubernur Puerto Rico, liwat perintah eksekutif jangka waktu tanpa wates, ngetrapake karantina rong minggu kanggo kabeh penumpang sing teka ing Bandara LMM. Mula, Bandara LMM tetep mbukak lan operasi, sanajan jumlah pesawat lan penumpang saya suda.

Kanggo luwih ngiyatake kontrol kesehatan nalika teka, diwiwiti tanggal 15 Juli, Gubernur Puerto Rico wiwit ngetrapake langkah-langkah tambahan ing ngisor iki. Kabeh penumpang kudu nganggo topeng, ngrampungake formulir deklarasi penerbangan wajib saka Departemen Kesehatan Puerto Rico, lan ngirim asil negatif tes COVID-19 molekul PCR sing dijupuk 72 jam sadurunge teka supaya ora ngalami karantina rong minggu. Penumpang uga bisa milih njupuk tes COVID-19 ing Puerto Rico (ora kudu ing bandara), supaya bisa dibebasake saka karantina (kira-kira butuh wektu 24-48 jam).

Ing Kolombia, wiwit tanggal 1 September 2020, bandara-bandara ing ngisor iki nggawe maneh penerbangan komersial penumpang kanthi fase awal rencana konektivitas bertahap sing diumumake dening Otoritas Penerbangan Sipil: José María Córdova ing Rionegro, Enrique Olaya Herrera ing Medellín lan Los Garzones ing Montería. Kajaba iku, bandara Carepa lan Quibdó miwiti maneh operasi tanggal 21 September 2020, nalika bandara Corozal diwiwiti maneh tanggal 2 Oktober 2020. Penerbangan internasional menyang Kolombia diwiwiti maneh tanggal 21 September 2020, sanajan kanthi winates, minangka bagean saka aktivasi maneh kanthi bertahap. Penumpang penerbangan internasional sing mlebu kudu ngirim asil negatif saka tes COVID-19 sing dijupuk sajrone 96 jam sawise budhal supaya bisa mlebu pesawat lan mlebu negara kasebut.

Kajaba iku, lalu lintas penumpang ing Meksiko kena pengaruh Badai Delta, sing nyebrang Semenanjung Yucatan minangka topan kategori 2 tanggal 13 lan 14 Oktober 2020. Bandara Cancun tetep ditutup suwene 16 jam wiwit 10:00 ing 13 Oktober nalika Bandara Cozumel ditutup suwene 22 jam wiwit jam 5:00 sore ing dina sing padha. Ing tanggal 26 Oktober 2020, Semenanjung Yucatan kena Badai Zeta, badai kategori 1. Bandara Cancun tetep mbukak, dene Bandara Cozumel ditutup suwene 19 jam wiwit jam 5:00 sore tanggal 26 Oktober.

Lalu Lintas Penumpang Meksiko
Oktober% ChgTaun nganti saiki% Chg
2019202020192020
Lalu Lintas Domestik1,417,569923,189(34.9)13,784,9437,056,318(48.8)
CUNCancun758,707591,005(22.1)7,462,2414,091,857(45.2)
CZMLangkawi11,0854,967(55.2)158,88751,338(67.7)
HUXLangkawi57,04230,620(46.3)632,923244,504(61.4)
MIDMerida220,763100,394(54.5)2,104,421957,346(54.5)
MTTMinatitlan12,1736,680(45.1)117,48851,212(56.4)
OAXOaxaca96,28044,672(53.6)836,528416,830(50.2)
TAPTapachula30,11026,937(10.5)299,979211,259(29.6)
TUTUP Super Kumpulan Tembung-tembungVeracruz125,60862,207(50.5)1,161,016543,366(53.2)
VSAVillahermosa105,80155,707(47.3)1,011,460488,606(51.7)
Lalu Lintas Internasional1,061,265442,583(58.3)14,477,7525,858,180(59.5)
CUNCancun1,011,657419,731(58.5)13,682,7315,452,097(60.2)
CZMLangkawi14,75010,857(26.4)301,342165,060(45.2)
HUXLangkawi1,943365(81.2)109,60278,726(28.2)
MIDMerida14,5292,909(80.0)171,79369,228(59.7)
MTTMinatitlan441439(0.5)6,4282,706(57.9)
OAXOaxaca10,1374,031(60.2)119,28650,672(57.5)
TAPTapachula6376674.710,9326,010(45.0)
TUTUP Super Kumpulan Tembung-tembungVeracruz5,3781,608(70.1)57,72719,890(65.5)
VSAVillahermosa1,7931,97610.217,91113,791(23.0)
Lalu Lintas Total Meksiko2,478,8341,365,772(44.9)28,262,69512,914,498(54.3)
CUNCancun1,770,3641,010,736(42.9)21,144,9729,543,954(54.9)
CZMLangkawi25,83515,824(38.7)460,229216,398(53.0)
HUXLangkawi58,98530,985(47.5)742,525323,230(56.5)
MIDMerida235,292103,303(56.1)2,276,2141,026,574(54.9)
MTTMinatitlan12,6147,119(43.6)123,91653,918(56.5)
OAXOaxaca106,41748,703(54.2)955,814467,502(51.1)
TAPTapachula30,74727,604(10.2)310,911217,269(30.1)
TUTUP Super Kumpulan Tembung-tembungVeracruz130,98663,815(51.3)1,218,743563,256(53.8)
VSAVillahermosa107,59457,683(46.4)1,029,371502,397(51.2)
Lalu Lintas Penumpang Us, Bandara San Juan (LMM)
Oktober% ChgTaun nganti saiki% Chg
2019202020192020
SJU Total658,632385,608(41.5)7,730,8123,891,401(49.7)
Lalu Lintas Domestik595,129374,669(37.0)6,910,2673,640,380(47.3)
Lalu Lintas Internasional63,50310,939(82.8)820,545251,021(69.4)
Pesawat Lalu Lintas Penumpang Kolombia
Oktober% ChgTaun nganti saiki% Chg
2019202020192020
Lalu Lintas Domestik886,874292,305(67.0)8,344,5402,704,278(67.6)
MDERionegro637,699176,138(72.4)6,047,2311,883,903(68.8)
EOHMedellin96,81054,411(43.8)898,458329,343(63.3)
MTRMonteria89,87133,015(63.3)824,442307,734(62.7)
APOCarepa21,4349,998(53.4)184,82162,452(66.2)
UIBQuibdo33,93216,246(52.1)313,104105,003(66.5)
CZUCorozal7,1282,497(65.0)76,48415,843(79.3)
Lalu Lintas Internasional150,16641,160(72.6)1,500,051450,915(69.9)
MDERionegro150,16641,160(72.6)1,500,051450,915(69.9)
EOHMedellin
MTRMonteria----
APOCarepa----
UIBQuibdo----
CZUCorozal----
Lalu Lintas Total Kolombia1,037,040333,465(67.8)9,844,5913,155,193(67.9)
MDERionegro787,865217,298(72.4)7,547,2822,334,818(69.1)
EOHMedellin96,81054,411(43.8)898,458329,343(63.3)
MTRMonteria89,87133,015(63.3)824,442307,734(62.7)
APOCarepa21,4349,998(53.4)184,82162,452(66.2)
UIBQuibdo33,93216,246(52.1)313,104105,003(66.5)
CZUCorozal7,1282,497(65.0)76,48415,843(79.3)
Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.