News

Hotline malaria pamrentah AS nyebabake tumindak polisi bebarengan ing Malawi

0a1_6378
0a1_6378
ditulis dening editor

LILONGWE, Malawi - Minggu iki, Kantor Inspektur Jenderal (OIG) Badan Pengembangan Internasional (USAID) AS, Biro Anti-Korupsi Malawi, lan Dinas Kepolisian Malawi njupuk tindakan bebarengan

Print Friendly, PDF & Email

LILONGWE, Malawi - Minggu iki, Kantor Inspektur Jenderal (OIG) Badan Pengembangan Internasional (USAID) AS, Biro Anti-Korupsi Malawi, lan Dinas Kepolisian Malawi njupuk tindakan bersama kanggo ngamanake bukti pencurian, pengalihan, lan penjualan maneh Komoditas antimalaria sing dibiayai Pamrentah AS. Tumindak polisi kasebut asil saka informasi sing diwenehake liwat hotline miturut kampanye USAID OIG "Nggawe Beda" (MAD) Malaria lan Dana Global kanggo Ngatasi AIDS, Tuberkulosis, lan Malaria OIG "Aku Ngomong Saiki!" kampanye


USAID OIG ngluncurake kampanye MAD Malaria ing Malawi ing wulan April 2016, kerja sama karo Kedutaan Besar AS lan Kementerian Kesehatan Malawi. Peluncuran kasebut bertepatan karo wiwitan kampanye Global Fund OIG 'Aku Ngomong Saiki!' Kaloro kampanye kasebut ndhesek komunitas lokal ing saindenging Malawi supaya nglawan pencurian lan pemalsuan obat antimalaria lan komoditas liyane. Hotline MAD Malaria minangka pusat kampanye USAID OIG, menehi hadiah saben wong nganti $ 10,000 kanggo ngasilake informasi sing bisa digunakake lan sadurunge ora dingerteni babagan kemungkinan pencurian, transportasi, adol maneh, utawa pemalsuan komoditas antimalaria sing dibiayai AS. Nganti saiki, hotline wis nampa puluhan tips.

"Tumindak minggu iki pancen negesake pentinge informasi sing kita tampa liwat hotline MAD Malaria," ujare Inspektur Jenderal USAID Ann Calvaresi Barr. "Aku muji karya tim investigasi, bebarengan karo mitra lokal lan internasional, kanggo nggayuh tips hotline kanggo nglindhungi komoditas sing bisa nylametake nyawa iki."
"Tumindak polisi iki nuduhake manawa ana konsekuensi nalika sampeyan nyolong narkoba," ujare Inspektur Jenderal Global Fund Mouhamadou Diagne. "Dana Global ora ngidini toleransi kanggo program sing dibiayai. Kita nyengkuyung kabeh warga Malawia supaya bisa ngomong yen dheweke ngerti narkoba dicolong. ”

Malaria endemik ing 95 persen Malawi, ngancam jutaan nyawa saben taun. Kanggo nglawan penyakit iki lan mbantu nylametake nyawane, Amerika Serikat nyedhiyakake komoditas jutaan dolar lan pitulung liyane liwat Inisiatif Malaria Presiden AS lan Dana Global. Ing Malawi, dhukungan Pamrentah AS nyedhiyakake meh kabeh obat antimalaria tanpa biaya sing kasedhiya kanggo wong Malawi sing nandhang penyakit kasebut.

Ing wektu iki, USAID OIG khusus golek informasi babagan logistik, cara operasional, lan prosedur sing digunakake kanggo nyolong komoditas antimalaria sing dibiayai Pamrentah AS lan para panyedhiya obat palsu.

Sapa wae wong sing ngerti babagan maling utawa pemalsuan komoditas antimalaria ing Malawi, disaranake supaya langsung ngubungi hotline MAD Malaria.

• Liwat telpon, telpon 800 00 847 (gratis)
• Kanthi email, [email dilindhungi]

Informasi ditrapake kanthi percaya diri lan USAID OIG nglindhungi identitas saben pengadu nganti maksimal diwenehake dening ukum.
Hotline MAD Malaria ing Nigeria lan Benin uga nawakake hadiah dhuwit kanggo informasi babagan pencurian lan pemalsuan komoditas antimalaria. Individu ing negara kasebut dijaluk nglaporake informasi kaya ing ngisor iki:

• Ing Nigeria, telpon 8099937319 (gratis), saka jaringan seluler Etisalat

• Ing Benin, telpon 81000100 kanggo nyambung liwat operator menyang 855-484-1033 (gratis tol)

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.