24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
News

Koalisi Mitra Pariwisata Internasional: Salam kanggo USA tanggal 9/11

ICTPUSETHISONEETN_4
ICTPUSETHISONEETN_4
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Koalisi Mitra Pariwisata Internasional (ICTP), sawijining organisasi pariwisata global karo anggota ing 134 negara, dadi pemimpin utama nalika ngobrol karo jagad babagan 11 September 2001.

Print Friendly, PDF & Email

Koalisi Mitra Pariwisata Internasional (ICTP), sawijining organisasi pariwisata global karo anggota ing 134 negara, dadi pemimpin utama nalika ngobrol karo jagad babagan 11 September 2001.

Limalas taun kepungkur, serangan teror paling parah ing Amerika Serikat uga serangan ing penerbangan lan industri wisata lan pariwisata global ing saindenging jagad.

Iki menehi Amerika Serikat gambar negara sing kurang sambutan lan tembok, nanging uga nggabungake industri paling gedhe ing saindenging jagad.

Presiden ICTP - organisasi Hawaii, Brussels, Seychelles, lan Bali - yaiku Profesor Geoffrey Lipman, sawijining selebriti ing jagad wisata lan pariwisata.


Lipman uga dadi Presiden WTTC pertama, Dewan Perjalanan lan Pariwisata Dunia sing berbasis ing London, sing makili 100 perusahaan perjalanan pribadi paling penting ing donya. Dheweke dadi Asisten Sekretaris Jenderal UNWTO, Organisasi Pariwisata Dunia Perserikatan Bangsa-Bangsa, makili pamrentah lan kementerian ing saindenging jagad.

Pak Lipman minangka Administrator UNDP, lan dadi anggota Kelompok Tingkat Tinggi UE babagan Liberalisasi Penerbangan lan Pariwisata lan Pakaryan. Dheweke uga dadi pendiri SUN.

Prof. Geoffrey Lipman, presiden ICTP

Atas jenenge ICTP, Profesor Lipman dina iki, 11 September 2016, nerbitake pratelan kasebut kanthi nyebut "Salam kanggo Amerika Serikat."

"Aku dudu wong Amerika. Nanging ing dina sing medeni lan medeni 15 taun kepungkur, aku dadi mental, psikologis, lan emosional, nalika kita kabeh nonton pembantaian sing digawe wong edan, nindakake perkara edan kanthi cara sing ora bisa dibayangake.

"Kaya liyane ing jagad, aku sedhih karo kanca-kanca Amerika amarga urip ilang tanpa rasa; kulawargané terjun ing jero ati; lan kabeh medeni, kaget, lan lara sing kedadeyan.

"Lan kaya liyane ing saindenging jagad, aku ndeleng sepisanan babagan kekuwatan multimedia nalika gambar-gambar kasebut terus-terusan dibaleni mesin sing durung nate digandhengake karo prekara-prekara sing apik babagan lelungan, dadi senjata pemusnah massal.

"Lan kaya jagad liyane, aku kepengin weruh apa pengaruhe tumrap urip, ekonomi, lan pola pikir kutha lan negara sing umume dak gandhengane karo kemenangan ide-ide apik, politik apik, lan masa depan sing apik tinimbang sing ala.

"15 taun mengko, aku weruh manawa ing rasa ora sedhih lan lara bakal teka wektu lan winih awal sing anyar - ing ngendi urip bebrayan dipisahake, bisnis dibukak maneh, diganti bangunan, lan pangarep-arep dadi penggerak solidaritas anyar.

"Ya, ana swara kanggo kunci lan isolasi anyar: amarga wedi karo xenophobia lan Amerika sing luwih ala lan tembok. Nanging dheweke klelep ing ombak karep lan kabecikan saka saindenging negara lan saindenging jagad.

"Lan semangat kasebut menang liwat tantangan anyar sing muncul wiwit 9/11 - pangecualian, pandemi, migrasi, lan sing paling penting, perubahan iklim - kasunyatan eksistensi global, semangat sing wicaksana, pangerten, lan kalebu sing wis sopan lan kanthi demonstrasi dipimpin dening kulawarga Afrika Amerika pisanan ing Gedung Putih, ide sing meh ora bisa dibayangake 15 taun kepungkur.

"Amerika minangka negara sing kuwat. New York minangka kutha sing tangguh, lan ide-ide Amerika sing apik babagan prihatin, nuduhake, lan solidaritas bakal menang tinimbang ide-ide sing ora apik sing ngunggah-unggahi acara realita sing dipenuhi media 24/7 sing diarani pemilihan.

"Kaya sing diandharake Presiden Obama, urip kira-kira 'Audacity of Hope' lan iku ideal banget, kudu dielingi 15 taun sawise pesawat pertama nabrak Menara Kembar."

TIK yaiku babagan pertumbuhan ijo + kualitas = bisnis ing pariwisata. Anggota kalebu dewan pariwisata, asosiasi, lan pemangku kepentingan saka kabeh sektor industri pariwisata, uga wartawan lan universitas.



Kanggo informasi luwih lengkap babagan Koalisi Mitra Pariwisata Internasional, sing dikenal kanthi jeneng ICTP, lan cara gabung karo organisasi iki, bukak www.takol.id

Ora ana biaya kanggo dadi anggota.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.