Berita Breaking Brunei News

Brunei Darussalam: Paket Wisata Liburan Temburong diluncurake

0a1_6530
0a1_6530
ditulis dening editor

BRUNEI DARUSSALAM - Ing upaya terus-terusan kanggo ningkatake Negara Brunei Darussalam minangka papan pariwisata sing unik, Departemen Pengembangan Pariwisata miturut Menteri Sumber Daya Dasar lan Pariwisata saiki

Print Friendly, PDF & Email

BRUNEI DARUSSALAM - Ing upaya terus-terusan kanggo ningkatake Negara Brunei Darussalam minangka papan pariwisata sing unik, Departemen Pengembangan Pariwisata miturut Menteri Sumber Daya Dasar lan Pariwisata dina iki ngluncurake wolung (8) paket unik lan apik 3 dina 2 bengi Temburong Holiday.


Paket kasebut dikembangake kanthi kolaborasi gabungan dening Dinas Pengembangan Pariwisata karo Kantor Distrik Temburong lan Operator Tur Temburong. Adol paket kasebut bakal diwiwiti wiwit tanggal 1 September 2016 lan utamane target periode liburan sekolah Desember mbesuk.

Hadir kanggo ngluncurake upacara kasebut yaiku Menteri Sumber Daya Dasar lan Pariwisata, Dato Seri Setia Awg Hj Ali bin Hj Apong. Ing pidato kasebut, Menteri njaluk kabeh pihak pariwisata; agen perjalanan, maskapai penerbangan, panyedhiya akomodasi lan uga komunitas lokal kanggo ningkatake lan kerja bareng mbangun Temburong lan tujuan wisata lokal liyane umume minangka tujuan liburan sing disenengi.

Kementerian kasebut kepengin banget nggawe Kabupaten Temburong dadi tujuan wisata utama ing wilayah kasebut lan ing kancah internasional. Iki selaras karo target Departemen Pengembangan Pariwisata kanggo nguatake telung produk utama negara sing kalebu Temburong, Kampong Ayer lan Bandar Seri Begawan. Muga-muga kampanye iki bakal nyengkuyung warga Thailand uga turis & manca manca kanggo plancongan ing tujuan lokal.

Uga ana ing acara kasebut yaiku Dignitaries Asing, Sekretaris Tetap, Wakil Sekretaris Tetap, kepala desa, perusahaan maskapai, agen perjalanan, hotel hotel lan medhia. Paket liburan Temburong nampilake pilihan akomodasi sing nyenengake kanggo bulan madu kayata nginep ing Resor Ulu-Ulu sing mewah, wayah sing nyenengake ing pondokan hutan hujan petualangan kanggo kulawarga utawa nikmati pengalaman glamping utawa (kemah sing glamor) karo kanca ing pinggir kali Temburong.

Para wisatawan sing tuku paket sing nyenengake iki uga bakal bisa milih pengalaman panedhaan unik kanggo panganan lokal sing enak lan enak nalika nikmati pemandangan lan swaraning hutan hujan tropis sing murni.

Paket liburan Temburong uga kalebu pilihan kegiyatan petualangan kayata kayak, rubah mabur, trekking alas lan liya-liyane; uga kegiyatan budaya kayata dolan menyang omah tradisional sing pengunjung bisa entuk kesempatan kanggo ketemu lan ngucapake salam marang 'Tuai Rumah' lan ngrasakake keramahan budaya Iban.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.