News

Pilot Hawaiian Airlines mbukak Pusat Operasi Strike

0a1_6547
0a1_6547
ditulis dening editor

HONOLULU, Hawaii – Hawaiian Airlines pilots, represented by the Air Line Pilots Association, Int’l (ALPA), today formally opened their Strike Operations Center in Honolulu, exactly one year after th

Print Friendly, PDF & Email

HONOLULU, Hawaii - Pilot Hawaiian Airlines, sing diwakili dening Asosiasi Pilot Air Line, Int'l (ALPA), dina iki resmi mbukak Pusat Operasi Strike ing Honolulu, setaun setaun sawise perjanjian penawaran kolektif karo maskapai kasebut bisa diowahi.

Pusat Operasi Strike, sing ana ing sacedhake Bandara Internasional Honolulu, bakal dadi markas lokal kanggo operasi mogok, yen Dewan Mediasi Nasional (NMB), lembaga pamrentah federal sing saiki ngawasi negosiasi, mutusake mediasi ora bisa ditindakake lan pilot gratis bisa mogok sawise wektu adhem 30 dina.


"Dina iki ditandhani persis setaun kepungkur nalika kita ngira bakal duwe kontrak sing diratifikasi karo pilot Hawaii. Nalika negosiasi digawe 18 wulan kepungkur, manajemen negesake manawa dheweke serius nggawe kesepakatan karo pilot Hawaii ing tanggal 14 September 2015, "ujare Kapten Hoon Lee, ketua cabang ALPA Hawaii. "Nalika prioritas utama tetep entuk kesepakatan tingkat pasar kanggo pilot sing udakara 650, kita kudu siyap karo kabeh kedadeyan."

ALPA mbukak diskusi karo Hawaiian babagan kontrak anyar ing Maret 2015, kanthi tujuan nggawe kesepakatan ing pertengahan September taun kepungkur. Miturut ukum federal, kontrak pilot ora kadaluwarsa; dheweke bisa diowahi nanging tetep ana ing panggonane nganti diganti perjanjian anyar utawa NMB ngeculake para pihak kanggo mandhiri. ALPA njaluk Dewan kanggo mungkasi mediasi lan ngidini wiwitan periode pendinginan 30 dina, sawise wektu kasebut serikat bisa mogok utawa perusahaan bisa menehi kunci. Sesi mediasi sing dijadwal pungkasan bakal ditindakake tanggal 27-30 September.

Pusat Operasi Strike bakal dadi markas serikat kerja nalika ana mogok. Relawan pilot bakal nglacak gerakan pra-mogok pesawat Hawaii, ngatur jalur piket, mbukak pusat telpon kanggo menehi informasi pilot lan kulawarga, lan mengkoordinasi perjalanan menyang kru sing metu saka pulau kasebut yen lan nalika operasi pesawat mandheg.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.