24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Warta Breaking Grenada Industri Hospitality News wong tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Menteri Pariwisata Grenada nyathet dibukak wulan Kesadaran Pariwisata 2020

Menteri Pariwisata Grenada nyathet dibukak wulan Kesadaran Pariwisata 2020
Menteri Pariwisata, Penerbangan Sipil, Ketahanan Iklim lan Lingkungan Grenada, Hon. Dr. Clarice Modeste-Curwen MP
ditulis dening Harry S. Johnson

GrenadaMenteri Pariwisata, Penerbangan Sipil, Ketahanan Iklim lan Lingkungan, Hon. Dr Clarice Modeste-Curwen MP nerbitake pesen ing acara kasebut ing wulan Kesadaran Pariwisata 2020:

Para kanca Grenadians, aku seneng menehi sambutan nalika mbukak Wulan Kesadaran Pariwisata 2020. Tema ing taun iki, 'Pariwisata; Nyambungake Kita Kabeh ”nyoroti kanthi cetha kepiye kabeh urip kita kena pengaruh ing industri Pariwisata lan pandemi COVID-19 wis jelas banget.

Nalika mikir babagan industri Pariwisata, luwih dhisik mikir babagan mata pencaharian lan gawean. Statistik nuduhake yen udakara 10,400 wong entuk manfaat langsung lan ora langsung ing industri sadurunge COVID. Jangkauan iki luwih penting banget nalika ana sing nganggep kulawarga gumantung karo buruh Pariwisata kanggo panguripan kolektif. Mung ana potensial kanggo siji buruh Pariwisata sing menehi kesejahteraan 2-3 urip liyane. Sajrone pandemi kasebut, industri Pariwisata wis kena banget lan iki dirasakake dening pirang-pirang kulawarga, mula pamrentah ngerti yen kudu maju kanthi cepet supaya industri bisa diluwari. 

Ukuran liyane sing nyorot cara 'Pariwisata nyambungake kita kabeh' minangka penghasilan langsung lan ora langsung sing ngasilake industri, nyumbang meh seprapat Produk Domestik Bruto. Data nganti September 2020 nuduhake manawa Grenada ngalami penurunan 42.7% tumrap kabeh pengunjung sing nyumbang, nyuda pengeluaran kanggo para tamu sing adoh saka 75% utawa mung luwih saka 300 yuta dolar. Iki minangka pendapatan sing dibutuhake kanggo njaga pembangunan Grenada liwat pendhidhikan, transportasi, kesehatan lan layanan liyane sing gumantung ing negara kasebut.

Sing nomer telu, Pariwisata duwe sesambungan sing jero karo sektor kritis liyane kayata Pertanian, energi, perikanan, hiburan lan kerajinan. Sinergi antara Pertanian lan Pariwisata tegese petani lokal bisa nambah produksi produk segar kanggo pasokan sektor Pangan lan Minuman lan Akomodasi. Ing tengah-tengah pandemi kasebut, sawetara petani, nelayan lan vendor nglaporake nyandhang kerugian nalika hotel ditutup. Ing mbesuk, aku kepengin ndeleng ikatan antarane rong sektor kasebut bakal saya jero nalika ngupayakake nyedhiyakake panganan seger kanggo warga lan pengunjung.

Pungkasan, Pariwisata nyambungake kita kabeh amarga kita warga Grenada, Carriacou lan Petite Martinique sing bangga. Pariwisata iku sampeyan, Pariwisata iku aku; iku kito kabeh. Yen kita ora inovatif lan ora bisa menehi pengalaman sing ora bisa dilalekake, yen kita ora peduli karo lingkungane kanggo generasi sabanjure, yen ora dadi budaya kanggo budaya, yen ora grapyak lan sopan, yen ora ngasilake panganan seger , banjur industri Pariwisata, bathi ora bisa ditindakake. Apa wae sing sampeyan lakoni, sampeyan kudu duwe peran.

Dina iki, kita seneng ndeleng pratandha pemulihan karo hotel sing dibukak maneh lan penerbangan utama sing bali saka Amerika Serikat, Kanada, Inggris lan wilayah kasebut lan kita kudu matur nuwun. Alon-alon, nanging kita bakal bisa mlaku maneh, nanging butuh upaya kolektif terus kanggo nggawe kita kuwat maneh. Pariwisata nyambungake kita kabeh ing Grenada, Carriacou lan Petite Martinique.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.