Denmark bakal mateni jutaan mink amarga wedi karo virus corona

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita |Acara| langganan|


Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu
Denmark bakal mateni jutaan mink amarga wedi karo virus corona

Pejabat berwenang Denmark, kuwatir mutasi virus corona, mutusake arep ngrusak kabeh mink ing negara kasebut. Nasib kaya ngono ngenteni udakara 17 yuta kewan. Keputusan pamrentah Denmark diumumake dening Perdana Menteri Mette Frederiksen. Miturut PM Denmark, virus kasebut mutasi ing antarane minks lan ditularake menyang manungsa.

Versi coronavirus Sars-CoV-2 sing dimutasi ditemokake ing rolas wong ing Jutland Lor, miturut pejabat kesehatan Denmark. Bebayane yaiku mutasi iki bisa ngrusak pengaruh vaksin mbesuk lan nambah risiko virus nyebar ora mung menyang bagean liya ing Denmark, nanging uga kanggo kabeh Eropa.

Denmark minangka produsen bulu mink paling gedhe ing donya. Saiki, ana luwih saka sewu peternakan mink ing negara kasebut. Luwih saka 200 peternakan wis didiagnosis ngalami kasus coronavirus, miturut panguwasa Denmark. Ing sapratelone, ternak kewan wulu wulu wis rusak kabeh. Kompensasi dibayar kanggo produsen mink.

Ing wulan Juni, sawise wabah infeksi ing Walanda, panguwasa negara kasebut mrentah supaya karusakan kabeh kewan wulu wulu ing peternakan sing kena pengaruh.

Print Friendly, PDF & Email