News

Turis pesiar pesenan karo agensi perjalanan, mbuwang dhuwit luwih akeh

0a1_6740
0a1_6740
ditulis dening editor

BERLIN, Germany – In recent years cruises have become a boom segment of the travel industry.

Print Friendly, PDF & Email

BERLIN, Jerman - Ing taun-taun pungkasan, pelayaran wis dadi bagean saka industri lelungan. Ing 2015, udakara 22 yuta kapal pesiar ditindakake ing saindenging jagad, mula yen dibandhingake taun sadurunge, pasar pesiar saya tuwuh udakara telung persen. Iki minangka temuan survey khusus dening World Travel Monitor, sing ditindakake IPK International lan ditugasake dening ITB Berlin.


Eropa minangka pasar sumber paling penting nomer loro

Konco Amerika Utara, pimpinan sing ora dibantah kanthi pangsa pasar 59 persen ing 2015, Eropa, kanthi pangsa pasar 32 persen, wis dadi sumber pasar nomer loro sing paling penting ing sektor pelayaran.

Pelayaran menyang tujuan Eropa nyumbang 78 persen pasar Eropa, lan Spanyol dadi tujuan sing paling populer (18 persen). Karibia ngrebut papan nomer loro (16 persen) lan siji-sijine tujuan ing njaba Eropa ing antarane 5 tujuan turis pelayaran Eropa. Italia minangka tujuan pelayaran paling populer nomer telu ing antarane wong Eropa.

Bhineka lan santai

Sawetara jinis preinan liyane nyedhiyakake kesempatan sing padha kanggo santai uga kanggo nggawe pengalaman anyar, ing papan utawa ing plancongan lokal. Nalika lelayaran, wong-wong Eropa utamane seneng santai, tamasya uga njelajah negara manca lan budaya. Pungkasane, sampeyan uga kudu seneng 'segara, banyu lan alam'.

Turis pesiar mbuwang dhuwit luwih akeh

Ana akeh kesempatan kanggo turis nglampahi dhuwit ekstra nalika plancongan - yaiku ing plancongan, nalika blanja utawa nikmati spa ing papan. Sanajan pelayaran diarani ora eksklusif utawa larang sadurunge, belanja ing segmen liburan iki luwih dhuwur tinimbang liyane. Nalika rata-rata wong Eropa ngenteni 107 euro saben wengi kanggo kabeh plancongan plancongan ing 2015, turis pelayaran luwih saka tikel kaping loro kanthi rata-rata 218 euro.



Akeh pesenan agensi perjalanan

Ing 60 persen, internet uga minangka saluran pesenan sing disenengi wong Eropa nalika pelayaran. Nanging, agensi lelungan terus ngetrapake jumlah pesiar sing rata-rata ing ndhuwur. Rata-rata, 25 persen tamu plancongan Eropa pesen liwat agensi perjalanan, dene ing antarane turis pelayaran Eropa, angka iki 42 persen lan mula luwih dhuwur tinimbang segmen liburan liyane.

Akeh wisatawan sing luwih enom

Nalika para turis sajrone 45 taun isih makili pasar pesiar inti, ing taun-taun pungkasan jumlahe wong enom sing lelayaran terus saya mundhak. Mula, ing 2015 udakara 35 persen turis pelayaran Eropa umure kurang saka 45 taun.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.