Guam: 2016 ngrusak cathetan pariwisata sadurunge

"Kita wis tekan jaman anyar ing industri pariwisata.

Print Friendly, PDF & Email

"Kita wis tekan jaman anyar ing industri pariwisata. Ing 2016, kita dadi tuan rumah Festival Seni Pasifik lan KTT Tahunan PATA, bebarengan karo acara hebat liyane sing narik kawigaten para pengunjung ngrasakake swarga pulau kanthi cara anyar. Aku matur suwun karo Biro Pengunjung Guam lan kabeh pria lan wanita sing terus kerja keras saben dina saben dina kanggo nampani para tamu lan njaga semangat Håfa Adai. - Gubernur Eddie Baza Calvo

Paling apik Desember & Taun Paling Apik

Wong-wong ing saindenging jagad iki seneng karo pulau kita. Nganti Desember 2016, jumlah turis saya mundhak dadi 142,647, dadi Desember paling apik ing sejarah pariwisata - lan uga nambah 2016 nganti taun paling apik ing sejarah wisata Guam.

Departemen Riset Biro Pengunjung Guam negesake 1,535,410 pengunjung sing kacathet kanggo taun tanggalan 2016, ngungkuli 126,360 pengunjung maneh taun kepungkur.

"Iki minangka taun sing fenomenal ing pulau kita lan kita ndeleng kepiye cara pariwisata kanggo mupangat kanggo masarakat," ujare Gubernur Letnan Ray Tenorio. “Gubernur Calvo lan aku siyap ndhukung pariwisata lan ewonan pria lan wanita ing industri nomer siji Guam. Sugeng GVB lan kabeh profesional pariwisata ing proyek sing wis rampung. ”



Pasar breakout

Rong pasar sing unggul ing taun 2016 yaiku Korea lan Filipina. Kedatangan Korea munggah dadi 544,954 pengunjung, dadi taun banner kanggo pasar Guam sing nomer loro paling gedhe. Guam uga nampi tamu kaping 500,000 saka Korea tanggal 7 Desember. Filipina minangka bintang breakout liyane ing taun 2016, ngrekam 21,657 pengunjung. Yaiku kenaikan 74.3% ing taun kalender 2015.

"Kanggo nggayuh 1.53 yuta pengunjung minangka taun paling apik ing pariwisata Guam, dudu tugas sing gampang," ujare Presiden lan CEO GVB, Nathan Denight.

"Kabeh sukses ing taun 2016 bisa ditindakake amarga kerja keras lan dedikasi saka tim lan mitra pariwisata kanggo bareng-bareng crita unik Guam karo jagad iki. Sampeyan uga penting banget kanggo kerja sama karo komunitas kanggo nggawe kampanye #OnlyonGuam sing sukses lan mbantu dheweke ngerti kepiye dolar pariwisata mbantu ndhukung acara, kegiatan, lan program sing nuduhake budaya Chamorro lan semangat Håfa Adai. Si Yu'os Ma'ase menyang Gubernur Calvo, Gubernur Letnan Tenorio, Senator Barnes, legislatif Guam lan mitra industri kita kanggo ndhukung pariwisata. Kita ngarep-arep bisa nggarap sampeyan kabeh kanggo promosi "Taun Cinta" lan nyengkuyung tujuan rencana strategis Pariwisata 2020. "

Ringkesan rawuh

Guam nyathet 142,647 pengunjung kanggo Desember 2016, yaiku kenaikan 7.7% yen dibandhingake karo 2015. Total Kalender Sing teka-teki Taun-nganti-Tanggal uga tambah 9.0%, nggawe taun 2016 dadi taun tanggalan paling apik ing pariwisata ing pulau kasebut kanthi 1,535,410 yuta pengunjung.

Kedatangan Jepang kanggo wulan Desember duwe nyuda sithik 2.7%, nanging wong-wong sing teka saka Korea mundhak 19.6%. Dibantu karo ngluncurake penerbangan Hong Kong Express menyang Guam sing diwiwiti tanggal 15 Desember, para rawuh Hong Kong mundhak 94.9%.



Kangge, pasar liyane uga ngalami tuwuhing nomer teka. Kedatangan Republik Rakyat Tiongkok tansaya tuwuh 51.3%, dene Filipina nambah 50.2%. Kajaba iku, pasar liyane sing nyengkuyung kedadeyan kalebu Kanada 14.1%, Eropa 11.5%, Hawaii 3.6% lan Rusia 6.9%.

Klik kene kanggo ndownload cathetan kedatangan awal Desember 2016 (PDF)
Klik kene kanggo ndownload taun tekane rekor

Print Friendly, PDF & Email
Ora ana tag kanggo kiriman iki.

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.