24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
News

Lokakarya nyiyapake media kanggo Perayaan Hari Pariwisata Sedunia UNWTO 2017

Bab Siswa PATA lan alumni program pariwisata nindakake lokakarya sedina mupangat kanggo personel media babagan Pengembangan Pariwisata Berkelanjutan, Minggu, 19 Maret, ing Universitas Colombo.

Print Friendly, PDF & Email

Bab Siswa PATA lan alumni program pariwisata nindakake lokakarya sedina mupangat kanggo personel media babagan Pengembangan Pariwisata Berkelanjutan, Minggu, 19 Maret, ing Universitas Colombo.

Asosiasi Alumni Ekonomi Pariwisata lan Manajemen Perhotelan lan siswa program studi pariwisata lan Bab Siswa PATA ing Departemen Ekonomi, Fakultas Seni, Universitas Colombo, kanthi kolaborasi karo Asosiasi Pemegang Diploma Wartawan Universitas Colombo nindakake sedina muput iki bengkel


Akeh personel media sing makili media cetak lan elektronik melu melu nglumpukake informasi babagan perayaan Hari Pariwisata Sedunia PBB lan tema sing cocog yaiku "Pariwisata Berkelanjutan untuk Pembangunan." Lokakarya kasebut nampilake akeh personel penting sing tanggung jawab kanggo implementasi lan ngawasi kabijakan lan praktik pariwisata berkelanjutan.

Sajrone sambutan, Coordinator Proyek Program Studi Pariwisata, Departemen Ekonomi, UOC ujar manawa media wis ora ana watesan kanggo komunikasi siji arah; malah wis dadi gaya multi-facette sing wis dadi bagean integral ing urip kita, lan meh kabeh pengaruhe dipengaruhi.

Ngarahake tujuan ing lokakarya kasebut, Koordinator Program Studi Pariwisata Dr. DAC Suranga Silva ujar: "Media pancen nduweni pengaruh banget ing urip, masyarakat, negara, bangsa, lan jagad. Peran pengaruhe iki dadi saya gedhe tinimbang sadurunge. ”


Ngomong babagan hubungan antarane pariwisata lan media, dheweke ujar manawa kudu kalebu. "Teknologi komunikasi media iku penting banget kanggo investasi ngarep kanggo pangembangan pariwisata berkelanjutan.

"Kelestarian yaiku babagan Ekologi, Ekonomi lan Ekuitas. Yen keseimbangan iki kudu dijaga, ana uga kudu waspada. Pariwisata gumantung banget karo media amarga akeh keputusan lelungan sing ditindakake dening wong sing durung nate weruh tujuane dhewe. Ing kene ana tanggung jawab media; dheweke minangka pengaruh kudu nindakake tugas nglaporake kanthi tanggung jawab lan ora bias kanggo kesejahteraan lan kelestarian industri pariwisata ing Sri Lanka. "

Dr Silva, nalika takon kanthi retorika: "Yen pariwisata saya akeh ing Sri Lanka, kenapa masarakat kita kuwatir karo kuitansi pariwisata? Kepiye reaksi komunitas marang pariwisata? Apa padha euforia utawa antagonis? Yen pariwisata berkelanjutan babagan Ekologi, Ekonomi, lan Ekuitas, kenapa kita kuwatir banget babagan taman nasional lan eksploitasi? Apa Sri Lanka butuh merek minangka resor wisata pantai utawa liyane? Apa sing kedadeyan kanggo tambah regane / isih penghasilan? Kepiye pentinge keputusan politik kanggo pembangunan pariwisata berkelanjutan? ”

Sabanjure, marang para peserta, Prof. Rev. W. Wimalaratana, Kepala Departemen Ekonomi, UOC, ujar: "Sanajan istilah-istilah rumit kayata 'keberlanjutan' ora digunakake ing jaman biyen, konsep kasebut ora kabeh anyar kita Para leluhur kita yasa struktur, tank irigasi, lan nggawe komunitas kanggo digunakake generasi mbesuk. Iki minangka karya luhur sing durung ditampilake minangka warisan lan budaya ing pariwisata. Nanging, isih ana pitakon manawa kita saiki nindakake gaya urip berkelanjutan ing konsumsi lan produksi. "

Para pandhita ujar, "Kita bisa njupuk piwulang sing pas saka agama Buddha kanggo iki; dalan tengah, keseimbangan sing luwih apik; ora nganggo luwih saka sing sampeyan karepake. " Dheweke ujar: "Kita butuh dhukungan media kanggo ningkatake kesinambungan lan kesadaran. Kita kudu nggawe kesadaran ing antarane masarakat biasa. Kita ora bisa duwe pariwisata terisolasi ing jagad iki. Partisipasi masarakat iku penting. ”

Nyampekno babagan "Strategi Pemasaran Saiki kanggo Promosi Pariwisata Sri Lanka: Pelajaran saka Pesaing," Dr. Rohantha Athukorala, Ketua Sathosa (Mantan Ketua SLTPB), negesake perlune "bali menyang papan gambar" kanggo fokus ing dhasar pemasaran: Segmen, Target lan Posisi dadi "Pikiran Paling Ndhuwur."

Dr. Athukorala diwiwiti kanthi nyebutake manawa Dr. Ricardo Hausmann saka Harvard ngirim presentasi sewulan kepungkur nalika dheweke nuduhake manawa Sri Lanka kalah ing sektor inovasi. "Yen iki kedadeyan, ekonomi negara ditantang. Mula saka iku kita kudu mikir makroekonomi. ”

Miturut dheweke, upaya kanggo ningkatake kecenderungan nggawe pariwisata gumantung karo rong aspek: Masalah lan masalah makro ing industri kasebut.

Dheweke ujar: "Kanthi nggandhengake inovasi menyang industri iki, Sri Lanka duweni potensi kanggo nindakake iki. Kita nindakake ing industri teh lan industri pakaian. Ing taun 1970-an industri teh dikelola negara. Ing taun 1978, dheweke pindhah menyang lelang. Industri teh 1992 diprivatisasi. Saiki kita dadi produsen teh etis pertama ing donya. Semono uga karo industri pakaian. Saiki kita dadi target sumber pakaian etis pertama ing donya.

"Kita kudu mikir iki ing pariwisata. Sri Lanka minangka negara kudu kompetitif. ”

Sabanjure, Ms. Bhagya Mahavithanage, Wakil Direktur SLTDA, nglaporake babagan statistik pariwisata Sri Lanka lan ujar manawa pariwisata minangka penghasil devisa kaping telu paling gedhe ing negara kasebut, ana 2,050,832 wong sing wis direkam ing 2016 kanthi penghasilan US $ 2.9 milyar. Target sing ditemtokake kanggo taun 2020 yaiku 3.5 yuta lan ing taun 2040, 4.5 yuta wong sing tekane nganti tekan puncak penghasilan devisa.

INISIATIVASI Pamaréntah

Ibu Mahavithanage uga ujar manawa mekanisme sing tepat kanggo menehi persetujuan konstruksi kanggo proyek pariwisata diwenehake liwat "One Stop Operation" saka SLTDA. Bab-bab sing kalebu ing ngisor iki difasilitasi dening layanan iki:

• Reresik Lingkungan karo IEE utawa EIA liwat agensi baris sing relevan

• Nggawe Pedoman kanggo 22 kategori Pariwisata

• Program integrasi sektor informal

• Kebijakan Nasional SCP lan Rencana Aksi Nasional

• Kebijakan Nasional Produksi sing luwih Bersih

Kajaba iku, rencana zona pariwisata sejajar karo rencana induk uga ditindakake. Dheweke ujar manawa ana rencana disiapake bebarengan karo IUCN kanggo ngenali lan mbatesi wilayah sing sensitif lingkungan lan berkembang ing pulau kanthi nilai turisme ing sekitar Jaffna.

Segmen sabanjure yaiku diskusi panel babagan "Pengembangan Pariwisata Berkelanjutan Berbasis Komunitas ing Sri Lanka." Diskusi kasebut narik perhatian media babagan peran organisasi adhedhasar komunitas ing operasi pariwisata informal.

Barang pungkasan ing agenda kasebut yaiku diskusi panel babagan: "Cara maju kanggo Kontribusi Media sing Bertanggung jawab kanggo Pengembangan Pariwisata Berkelanjutan ing Sri Lanka."

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.