24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Bahrain Warta Breaking Bangladesh Bhutan Breaking News Warta Breaking Travel Warta Breaking Kamerun China Breaking News Mesir Breaking News India Breaking News Warta Breaking Irak Warta Breaking Kiribati Kuwait Breaking News Kabar Breaking Libya Warta Breaking Mauritania Myanmar Breaking News Warta Breaking Nepal Warta Breaking Selandia Anyar Warta Breaking Niger Oman Breaking News Pakistan Breaking News Warta Breaking Qatar tanggung jawab Warta Pecah Arab Saudi Warta Breaking Kepulauan Solomon Nganyari Destinasi Plancongan Singapur Kabar Breaking Uganda Warta Breaking UK USA Breaking News

Plancongan lan seneng ambegan hawa seger? Endi sing ora dituju

PolusiBlog
PolusiBlog
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Wilayah Teluk bisa dadi pimpinan plancongan mewah lan pariwisata, nanging nduwe kualitas udara paling ala ing saindenging jagad. Minangka bagean saka kampanye Day Bumi kanggo kutha-kutha sing luwih ijo, Eco2Greetings pengin donya nggunakake metode kayata gabung karo revolusi surya, milih bangunan ijo kanthi fokus energi terbarukan, lan mutusake cara transportasi liyane kaya sepeda utawa bis menyang mbantu nyuda emisi sing mbebayani.

Kutha beracun biasane dadi masalah sing digawe manungsa. Sumber tunggal paling gedhe saka polutan udhara yaiku pembakaran bahan bakar fosil kayata batu bara lan bensin. Bahan bakar fosil digunakake kanggo dadi panas, kanggo ngoperasikake kendharaan transportasi, ngasilake listrik, lan manufaktur lan proses industri liyane. Ngobong bahan bakar iki nyebabake asap, udan asam lan emisi gas rumah kaca.

Negara-negara sing duwe minyak ing Timur Tengah nguwasani sepuluh papan paling dhuwur ing dhaptar kutha sing paling reged. Kutha-kutha kasebut dununge ing:

  1. Arab Saudi, level partikel 108.

  2. Qatar, level partikel partikel 103.

  3. Mesir, level partikel partikel 93.

  4. Bangladesh, level partikel 84.

  5. Kuwait, level partikel 75.

  6. Kamerun, level partikel 65.

  7. Tingkat partikel Mauritania 65.

  8. Nepal, level partikel partikel 64.

  9. Uni Emirat Arab, tingkat partikel partikel 64.

  10. India, level partikel partikel 62.

  1. Libya, level partikel 61.

  2. Bahrain, level partikel partikel 60.

  3. Pakistan, level partikel 60.

  4. Niger, level partikel partikel 59.

  5. Uganda, level partikel 57.

  6. China, level partikel 54.

  7. Myanmar, level partikel 51.

  8. Irak, level partikel 50.

  9. Bhutan, level partikel 48.

  10. Oman, level partikel 48.

Inggris diselehake ing nomer 159 ing dhaptar kanthi level partikel partikel 12. Amerika Serikat diwenehi nomer 173, kanthi level partikel partikel rendah sing nyengsemake 8.

The peta interaktif uga nuduhake manawa negara-negara kayata China, sing kondhang ora duwe udara resik ing kutha-kuthane, wis nulari level udara sing SAKIT saka jumlah Arab Saudi. Tiongkok nyetak level 54 dibandhingake karo skor partikel sing ngeri Arab Saudi ing 108. Arab Saudi minangka pelanggar paling dhuwur ing saham kutha sing paling reged.

Kemungkinan ngalami penyakit kardiovaskular, kanker lan stroke saya dhuwur ing wilayah sing polusi dhuwur lan panliten mbuktekake manawa angka kematian bocah luwih akeh ing negara-negara sing duwe polusi udara sing luwih gedhe. Miturut Organisasi Kesehatan Dunia (WHO), polusi udara saiki dadi ancaman kesehatan sing luwih gedhe tinimbang Ebola utawa HIV lan 80% kabeh wilayah kutha duwe tingkat polusi udara ing ndhuwur topi dianggep sehat.

Ora kabeh kiamat lan surem, sawetara udara paling resik ing saindenging jagad duweke Selandia Baru, Kepulauan Solomon, Kiribati lan Brunei Darussalam, sing kabeh duwe 5 partikel sing apik banget.

Kanggo informasi luwih lengkap babagan Kutha Paling Beracun, sampeyan bisa ngunjungi: www.eco2greetings.com.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.