24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Antigua & Barbuda Breaking News Asosiasi Warta Warta Breaking Bahama Warta Breaking Barbados Warta Breaking Travel Warta Breaking Kuba Warta Breaking Prancis Warta Breaking Grenada Warta Breaking Jamaika Warta Industri Rapat Meksiko Breaking News Warta Breaking Walanda News wong Saint Kitts lan Nevis Breaking News Warta Breaking Saint Lucia Saint Vincent lan Grenadines Breaking News Warta Breaking Trinidad lan Tobago USA Breaking News

Literasi Lingkungan lan Iklim - Karibia Nindakake Tindakan

CTOP
CTOP
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Nalika jagad jeda ngrayakake Dina Bumi dina iki, Organisasi Pariwisata Karibia (CTO) seneng ngumumake dhukungane kanggo tumindak sing mbebayani.

Ora rahasia manawa dhasar wisata Karibia yaiku lingkungan alam sing ora ana tandhingane; salah siji sing sugih ing keanekaragaman hayati, meh ora tercemar, duwe lanskap sing narik kawigaten para pengunjung saka saindenging jagad, lan nggayuh urip lan panguripan. Ing Karibia, kita duwe tugas suci kanggo nglindhungi aset kasebut kanthi negesake pangembangan lan adopsi praktik pariwisata berkelanjutan, kanthi tanggung jawab nuduhake harta karun alam karo para pelancong menyang pantai.

Minangka lembaga pengembangan pariwisata Karibia sing tujuane yaiku: Pariwisata Berkelanjutan Utama - One Sea, One Voice, One Caribbean, CTO cocog karo kabutuhan kanggo ngurmati bumi kita. Kita yakin manawa bakal ana konflik antarane pakurmatan kanggo planet kita lan kepinginan kanggo entuk bathi saka aset alam sing ora ana regane. Kajaba iku, kita kudu ngerti manawa ngrusak planet kita kanthi ngupayakake tuwuhing ekonomi minangka ancaman eksistensial tumrap generasi saiki lan mbesuk.

Amarga alasan iki, CTO ngupayakake nyelehake Karibia dadi wilayah pariwisata sing nyata - wilayah sing nyebabake reaksi global tumrap perubahan iklim kanthi ngupayakake netralitas karbon, sing aktif ngatur sumber daya lahan, banyu, lan energi kanthi nemtokake. nggunakake teknologi sing nyepetake efisiensi sumber daya sajrone pasokan pariwisata. CTO uga bakal terus menehi panguwasa sing relevan karo alat lan data sing dibutuhake kanggo ngaktifake kabijakan lan peraturan pariwisata sing nyedhiyakake kapentingan paling apik ing wilayah kasebut, nalika menehi saran supaya tumindak sing luwih tanggung jawab saka negara-negara sing luwih gedhe ing saindenging jagad.

Kita seneng amarga Dina Bumi 2017 fokus Literasi Lingkungan lan Iklim, kaya sing wis dikembangake Buletin Iklim Pariwisata Karibia kanthi kemitraan karo kolega ing Institut Karologi Metrologi lan Hidrologi (CIMH) Karibia. Sawise rampung, buletin iki bakal dadi alat panuntun dhumateng para pembuat kebijakan pariwisata lan bisnis supaya luwih ngerti kepiye pangowahan iklim kanggo pengaruhe, lan kepiye cara adaptasi kanggo sukses nalika menehi kontribusi kanggo kahanan sing luwih apik.

Nalika ngupaya nglindhungi planet kita, salah sawijining tantangan paling gedhe yaiku njaluk kabeh warga supaya melu gaweyan kasebut. Organisasi Pariwisata Karibia, liwat para profesional sing wis terlatih lan bebarengan karo mitra global lan regional, seneng menehi pandhuan lan informasi babagan tumindak apa wae sing bisa dadi bagean efektif saka solusi kasebut. Sugeng Dinten Bumi 2017

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.