Airlines Warta Breaking Travel budaya wong Warta Breaking Syria Nganyari Destinasi Plancongan Singapur

Imigrasi Reverse menyang Suriah

swiwi cham
swiwi cham
ditulis dening Juergen T Steinmetz
Saka Suriah menyang Turki menyang Eropa lan saka kana menyang Suriah, sawijining segara sing fiture wis bosok ing pikirane sawetara wong Siria sing lolos saka konflik kasebut lan diarep-arep golek kahanan urip sing luwih apik sing bisa menehi masa depan sing luwih aman.
Sawise lelungan larang regane ambruk ing laut, daya tarik Eropa ora cukup kanggo ngarih-arih sawetara wong Siria supaya tetep ing Uni Eropa. Dheweke luwih seneng urip ing kahanan konflik lan akibate tinimbang keamanan.
Manar al-Amid, lulusan Siria enom saka Fakultas Ilmu Terapan Universitas Damsyik, lunga saka Damsyik sawise ora golek gaweyan. Dheweke mutusake emigrasi menyang Eropa kanggo "kepentingan akademik" nanging bali menyang Damsyik kanthi "kuciwa".
"Prosedur suaka ketat meksa kita mulih" Manar tekan Turki liwat bandara Beirut. Ing kana, dheweke numpak kapal karet karo klompok migran menyang pulau-pulau Yunani, saka kono nyabrang alas Eropa mlaku mlaku menyang Austria, tekan Oktober 2015.
Enab Baladi ngewawancarai Manar, sing nerangake perjalanan kasebut "medeni banget lan mbebayani", lan ujar yen bakal klelep sawise mesin prau karet kasebut pecah ing segara.
Sawise tekan kemah ing Austria, dheweke ora nemokake papan kanggo nginep, mula ana wong ing kana masang pariwara Facebook sing njaluk warga Austria nampani dheweke ing omah. Dheweke pungkasane urip karo kulawarga sing kalebu ibu lan putrine.
Nanging, rong wulan mengko, dheweke njaluk ngapura lan njaluk dheweke lunga saka omah amarga ana tamu sing teka arep nginep. Dheweke kepeksa pindhah menyang omah karo kulawarga liya, sing jarene nggawe dheweke ora nyaman lan nambani dheweke kanthi ala.
Manar negesake manawa alasan utama sing nggawe dheweke bali menyang Suriah yaiku amarga dheweke ora nampa pitulungan finansial amarga prosedur suaka ketat sing ditindakake nalika ndhaptar suaka.
Ing wiwitan taun 2016, negara-negara Eropa mbatesi undang-undang suaka lan ngencengi kendhali wates sawise perjanjian EU karo Turki ing Maret 2016, sing mandhegake para pengungsi ing Segara Aegean.
Manar ujar manawa dheweke asring mriksa karo organisasi lan pusat pengungsi saben minggu, lan saben dheweke ngandhani manawa jenenge "durung kedhaftar".
Dheweke nambah, "Aku golek dhuwit sing dikirim kulawarga saka Siria. Nanging, amarga bedane regane antarane pound Suriah lan euro, kulawarga saya ora bisa terus ngirim dhuwit ”. Mula, sawise patang wulan, dheweke kepeksa bali menyang Siria.
Denda dibayar ing euro ... lan pitulung finansial "ora cukup" Pengungsi ing negara-negara Eropa ngalami undang-undang "ketat", sing beda karo sing ana ing negarane dhewe, amarga dheweke asring ora nggatekake sawetara tumindak sing dilarang dening Eropa ukum
Yamen al-Hamawi, pengungsi Siria umur 19 taun sing kepeksa mbayar akeh dhendha ing Jerman, ora bisa ngetren, kaya sing dikandhani marang Enab Baladi.
Yamen tekan Jerman ing Desember 2015. Nanging, dheweke ora bisa nginep luwih saka setaun ing kono, sanajan diwenehi visa omah telung taun.
Yamen ujar manawa dheweke wis nemoni sawetara kesulitan sinau basa Jerman lan nggabungake ing masyarakat sing anyar. Nanging sing nyebabake dheweke bali menyang Damsyik yaiku dheweke ora bisa mbayar denda sing ditindakake amarga dheweke "ora ngerti" babagan hukum Jerman.
"Aku entuk denda 800 euro amarga aku ndownload lagu ing ponselku, sing dilindhungi hak hak intelektual. Jumlah iki kaping pindho luwih akeh tinimbang pitulungan finansial saben wulan sing dak tampa ”, ujare Yamen.
Ukum Jerman "ketat" sing ora ngeculake para pengungsiEnab Baladi ngubungi wong Siria, Omar Shehab, sing wis ngerti urusan pengungsi ing Jerman, lan sing nerangake manawa undang-undang Jerman "ketat" babagan hak cipta lan hak kekayaan intelektual.
Artikel 63.2 ukum Jerman, sing diterbitake panguwasa legislatif sawise amandemen pungkasan ing taun 2002, negesake manawa aturan kasebut ora kena ditrapake kanthi entheng babagan pelanggaran hak kekayaan intelektual para pangarang, kalebu komposisi sastra utawa musik.
Denda kasebut antara 800 lan 5,000 euro, lan ukuman kasebut bisa dipenjara telung nganti nem wulan.
Julia Ryberg, ahli hukum ing Kantor Urusan Konsumen, diajak Deutsche Presse-Agentur (DPA) ing Maret 2016 lan ngandhani yen para pengungsi kudu dielingake babagan pelanggaran properti intelektual sadurunge didenda.
Ryberg negesake manawa ana kasus sing pengungsi dipeksa mbayar dhendha FOR pertukaran data "ilegal".
Pengacara, Henning Werner, sing uga ngobrol karo agensi kasebut, negesake manawa para pengungsi ora bakal kelangan papan dununge lan mung bakal didenda finansial.
Miturut statistik sing diterbitake dening "Ostio", perusahaan jasa lan konsultasi Jerman, luwih saka 150 yuta euro dibayar saben taun minangka denda amarga nglanggar hak properti ing Jerman.
Masalah babagan penyatuan kulawarga wis mbayangake bali menyang SuriahOmar Shehab marang Enab Baladi manawa alasan sing paling penting nyurung sawetara pengungsi kanggo mbatalake panjalukan suaka lan ninggalake Jerman yaiku "omah sekunder", sing bubar diterbitake dening pamrentah Jerman kanggo wong Siria ing Maret 2016.
Minangka papan sing bisa dianyari setahun, sing negesake manawa para pengungsi kudu bali menyang negarane yen perang rampung ing kana. Wong sing duwe omah jinis iki ora bisa nggawa kulawargane lan ora bisa ngirim panjaluk kanggo nggabungake kulawarga.
Miturut Omar, sawetara wong enom sing wis omah-omah ora bisa ninggal garwane lan anak, utamane sawetara sing ninggalake kulawarga ing Turki wae.
Kajaba iku, sawetara siswa ora duwe kualifikasi sing diakoni ing universitas Jerman lan ora nemokake dhukungan sing dikarepake. Omar uga nerangake manawa sertifikat sarjana sastra durung diakoni ing Jerman, uga sawetara kualifikasi universitas ing bidhang kayata ukum, basa.
Babagan integrasi ing masarakat Eropa, sawetara wong Siria saka lingkungan konservatif ora bisa ngatasi masarakat sing mbukak pikiran adhedhasar kebebasan mikir lan percaya. Sawetara wong luwih seneng ngasuh anak ing lingkungan sing dienggoni, sanajan ora aman.
Bantuan finansial diwenehake kanggo wong-wong sing "kanthi sukarela" pengin bali menyang negara asal ... Suriah dikecualikake Sawise "mbukak lawang" kabijakan sing dianakake dening Kanselir Jerman Angela Merkel marang para pengungsi, dheweke dituduh mbebayani negarane lan mbabarake menyang risiko "terorisme". Iki nyurung pamrentah kanggo ngluncurake program bantuan finansial sing regane 150 yuta euro ing pungkasan taun kepungkur kanggo motivasi para pengungsi "kanthi sukarela" bali menyang negara asal.
Ing program iki, saben pengungsi sing umur luwih saka 12 taun bakal diwenehake 1,200 euro yen mutusake kanggo mbatalake panjaluk suaka lan bali menyang omah.
Kangge, para pencari suaka sing aplikasi penolakan asile ditolak bakal diwenehake 800 euro yen mutusake bali menyang negara asal lan ora mréntahake keputusan penolakan sajrone wektu sing diidini.
Nanging, Yamen al-Hamawi negesake manawa dheweke ora nampa pitulungan finansial nalika mutusake bali menyang Suriah, lan insentif kasebut diwenehake kanggo para pengungsi Afghanistan lan sing teka saka negara-negara Balkan lan Afrika Lor.
Pamrentah Jerman milih pengungsi Siria supaya ora bali menyang negarane amarga ana konflik ing kana. Umume wong sing bali wis budhal tanpa mbatalake panjaluk suaka, mangkat saka bandara Jerman menyang Yunani lan saka kana diselundupake menyang Turki, banjur menyang Beirut lan saka Beirut ing daratan menyang Damsyik.
Grup Facebook sing diarani "migrasi terbalik" Ing Facebook, Enab Baladi ngamati sawetara klompok sing menehi tips lan informasi babagan cara bali saka Eropa menyang Yunani lan banjur menyang Turki. Contone, kita nemokake klompok sing diarani "Reverse Migration Platform" (sing ngemot luwih saka 22,000 anggota) lan liyane sing diarani "Mbalik Mbalik saka Eropa menyang Yunani lan Turki", lan akeh klompok liyane.
Pos grup kasebut nuduhake manawa akeh wong sing wis ujar kepengin metu saka Jerman, dene sing liyane takon kepiye supaya tekan Turki saka Yunani banjur menyang Jerman.
"Penyelundup manungsa" ngirim pengumuman ing klompok babagan perjalanan sing dikelola saka Turki menyang Yunani, sanajan kaloro negara kasebut ngencengi prosedur keamanan ing wates laut.
Omar Shehab ujar manawa penyelundup manungsa mesthi nemokake rute maritim sing ora diawasi, nanging dheweke ngelingake wong-wong sing bali menyang Damsyik liwat bandara Beirut manawa bisa ditahan keamanan bandara.
Iki pancen kedadeyan karo Manar al-Amid, sing negesake manawa keamanan ing bandara Beirut nahan dheweke suwene 48 jam ing kamar peteng kanthi alesan verifikasi manawa dheweke ora melu "kegiatan teroris". Dheweke ujar manawa dheweke banjur diangkut nganggo bis menyang tapel wates Siria lan dipasrahake menyang keamanan Siria, sing ngidini dheweke mlebu wilayah Siria.
Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.