Warta Breaking Kamerun News wong Teknologi

Kamerun mulihake layanan Internet ing wilayah sing nganggo basa Inggris

0a1a1-12
0a1a1-12
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Wakil Khusus Sekretaris Jenderal kanggo Afrika Tengah lega amarga ngerti manawa Presiden Kamerun Paul Biya mrentah supaya layanan internet lengkap dipulihake ing Kamerun Lor-Kulon lan Kidul-Kulon Kamerun.

"Aku nyambut gawe karo langkah iki, sing selaras karo pamrentah sing saiki diumumake kanggo ngatasi tuntutan guru lan pengacara sing nganggo basa Inggris," ujare François Louncény Fall, sing uga kepala Kantor Wilayah PBB kanggo Afrika Tengah (UNOCA), ing pratelan pers.

Dheweke ujar manawa keputusan kasebut, sing diwiwiti wiwit tanggal 20 April, "bakal adoh banget kanggo mbantu nyuda ketegangan lan nggawe kahanan sing kondusif kanggo ngrampungake krisis ing rong wilayah kasebut."

Mr. Fall ujar manawa dheweke "ngandelake Pamrentah Kamerun kanggo terus ningkatake nyenengake lan dialog, lan njupuk kabeh langkah-langkah sing cocog kanggo ngarahake resolusi krisis sing cepet lan awet supaya bisa nguatake persatuan, stabilitas lan kemakmuran ing Kamerun. ”

Perwakilan Khusus rampung kanthi njupuk kesempatan "kanggo nyebutake manawa warga Kamerun bakal njaga semangat patriotisme lan nuduhake pengendalian sajrone wektu nyoba iki, kalebu nyingkiri panggunaan Internet kanggo nuwuhake rasa gething utawa kekerasan."

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov