24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Lesotho Nganyari Destinasi Plancongan Singapur

Ekspedisi Pariwisata 4 × 4 Overland: Beaume Trans-Afrika sukses neng Lesotho

beaume1
beaume1
ditulis dening editor

Ekspedisi Pariwisata 4 × 4 Overland - klompok 28 penjelajah internasional (uga dikenal minangka Beaume Africa Group) mlebu Kerajaan Lesotho tanggal 18 April 2017 liwat Sani Pass ing sisih Wétan negara kasebut, ing sadawane Pegunungan Drankensberg.

Rute munggah Sani Pass yaiku dalan sing curam sing ditutupi es lan salju ing musim salju, lan dawane 9 km. Dheweke nginep ing Sani Mountain Lodge, ing Sani Top. Sani Top minangka situs Warisan Dunia sing adege 2,874 meter ing sadhuwure segara, lan duwe "Pub Paling Dhuwur ing Afrika." Banjur dheweke mlebu ing daratan liwat dalan gunung Lesotho sing kesusu, kanthi proses ndeleng kamulyan lembah, gunung, jurang, lan ngalamane dhuwur. Dheweke tekan Semonkong (papan asap), banjur nginep ing Pondok Semonkong rong dina. Nalika ing kana, dheweke ngunjungi Gugur Maletsunyane, grojogan setinggi 192 meter ing Kali Maletsunyane, tiba saka wates basalt Triassic-Jurassic, lan sesambungan karo komunitas lokal, ngalami gaya tradisional masarakat Basotho. Dheweke budhal saka Lesotho, Kamis, 13 April 2017, liwat Gerbang nek Qacha, menyang Afrika Selatan, kanggo gabung karo Garden Route, arep menyang Cape Town.

Lesotho bangga karo gunung-gunung sing paling megah - sing paling dhuwur ing Afrika Selatan, kanthi pemandangan lanskap sing murni sing ditandai karo kali sing mbeling, banyu terjun, lan lepen sing resik. Salajengipun, amarga iklim ing dhuwur, ngalami kahanan cuaca salju lan salju, meh 9 saka 12 wulan taun iki. Minangka papan sing cocog kanggo wisata petualangan lan olahraga; papan kanggo para plancong lan petualang sejati, lan kanggo wong-wong sing bosen preinan komersial lan golek pengalaman petualangan "adoh".

Acara kasebut diatur bebarengan karo 4 × 4 World Explorer Sdn Bhd (Malaysia) lan Ekspedisi Afrika (Afrika Selatan), lan kalebu penjelajah saka macem-macem negara, lan udakara 60 dina nyopir saka Durban, Afrika Selatan, menyang Lesotho, menyang Cape Town, banjur menyang Namibia, Botswana, Zambia, Tanzania, lan tujuan akhir Mombasa, Kenya. Tim panjelajah pengalamane sing ngliwati Lesotho, wis melu, ngatur, lan nganakake macem-macem ekspedisi sing tantangan ing macem-macem wilayah. Tujuan ekspedisi iki yaiku kanggo ningkatake perdamaian, kabecikan, kekancan, lan harmoni ing antarane masarakat Malaysia lan Lesotho. Sajrone dolan menyang Lesotho, dheweke ngunjungi akeh sorotan lan lokasi pariwisata.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.