Asosiasi Warta Breaking News Ethiopia Macan Watesan Seychelles Warta Breaking Travel Breaking Zambia News Breaking News Zimbabwe Pitakonan wong Singapur

Uni Afrika pengin Alain St.Ange mundur saka pencalonan kanggo Sekretaris Jenderal UNWTO

Pilih basa sampeyan
kursi1
kursi1
ditulis dening eTN Ngatur Editor

Siji Calon Afrika minangka pesen kanggo Uni Afrika babagan pemilihan sing bakal ditindakake kanggo Sekretaris Jenderal UNWTO. Takon babagan langkah supaya calon kapindho dening Seychelles nyebabake kebingungan. Iki nyebabake pemicu supaya Uni Afrika mréntah supaya mréntah menyang Republik Seychelles supaya mundur saka kandidat Alain St.Ange.

Mulia, Dr Amani Abou-Zeit, Komisioner kanggo Infrastruktur, Energi, lan Pariwisata Uni Afrika saka Ethiopia ngirim surat penting kasebut marang para menteri sing ngurus pariwisata saka negara-negara Afrika ing ngisor iki: Kongo, Uganda, Ethiopia, Kamerun, Sierra Leone, Zambia, Ghana, Maroko, Nigeria, Zimbabwe, Niger, Kenya, Gambia, Benin, Burkina Faso, Sudan, Angola, Republik Demokratik Kongo. Dheweke ketemu ing sela-sela Komisi Regional UNWTO ke-59 ing Afrika ing Ethiopia wiwit tanggal 18-19 April 2017, kanggo musyawarah babagan kandidat lan penyebaran Hon. Walter Mzembi kanggo kontes jabatan Sekretaris Jenderal UNWTO.

Menteri-menteri nyathet pentinge pemilihan Afrika minangka blok liwat perwakilan ing Dewan Eksekutif sing digawe dening Angola, Ghana, Kenya, Mozambik, Seychelles, Tunisia, Maroko, Republik Demokratik Kongo, Afrika Selatan, lan Zambia.

Kanggo nggedhekake kemungkinan Afrika kanggo menang ing jabatan penting iki, Afrika kudu tetep bersatu ing mburi pencalonan Hon. Dr. Walter Mzembi, sing pencalonan kasebut disetujoni kanthi setuju karo Komunitas Pembangunan Afrika Selatan lan KTT Uni Afrika ing Maret 2017 ing Gaborone, Botswana, lan ing Juli 2016 ing Kigali, Rwanda.

Minsters prihatin karo munculé Pak Allen St.Ange saka Seychelles minangka calon sing ngerti kasunyatan manawa Seychelles melu kabeh proses SADC lan AU kanggo njupuk keputusan kanggo calon Afrika siji ing pak Hon. Dr. Walter Mzembi.

Ing rapat karo sampeyan sing dikepengini dadi Komisioner kanggo Infrastruktur, Energi, lan Pariwisata Uni Afrika, tanggal 20 April 2017, kita setuju kanggo nambah masalah kasebut menyang Ketua Komisi AU supaya dheweke bisa ngrampungake masalah kasebut kanthi resmi karo Pamrentah Republik Seychelles, lan nuduhake kerugiane yen calon liyane teka saka Afrika sing bertentangan karo keputusan konsensus Kepala Negara-Negara Uni Eropa lan Pamrentah. Diperkirakan manawa dhukungan saka wilayah liyane, lan swara sing padhet kanggo negara-negara Afrika ing Dewan Eksekutif, calon Uni Afrika duwe kesempatan sing luwih apik kanggo menang ing posisi iki.

Kanthi serat iki, mula kita njaluk Ketua Komisi Uni Afrika kanggo nyedhaki Republik Seychelles kanggo menehi kepentingan Afrika lan mundur saka kandidat lan kerja bareng Hon. Dr. Walter Mzembi supaya Afrika nambah kesempatan kanggo menang ing posisi iki.

Matur suwun sanget dhisik amarga wis nggatekake prekara iki amarga kasunyatan manawa pemilihan bakal ditindakake ing Madrid, Spanyol saka 11-12 Mei 2017.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

eTN Ngatur Editor

eTN Ngatur editor tugas.