24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
News

Rio isin amarga ana kriminal karnaval tumrap turis

28b_37
28b_37
ditulis dening editor

RIO DE JANEIRO - Iki diarani minangka pertunjukan paling gedhe ing Bumi, nanging Karnaval taun iki sing ditindakake ing Rio de Janeiro uga negesake reputasi kutha Brasil amarga kriminal.

Print Friendly, PDF & Email

RIO DE JANEIRO - Iki diarani minangka pertunjukan paling gedhe ing Bumi, nanging Karnaval taun iki sing ditindakake ing Rio de Janeiro uga negesake reputasi kutha Brasil amarga kriminal.

Saklawasé 100 turis wis dirampok, sing akeh grombolan bersenjata, takon manawa Rio cukup aman kanggo menang usaha dadi tuan rumah Olimpiade 2016.

Minggu kepungkur, ana wong sing nggawa pisau, bedhil lan granat nyepetake 34 wong Amerika, Inggris, Argentina, lan wong asing liyane sing tetep ing sawijining hostel ing tengah kutha, nyolong iPod, dhuwit lan kamera.

Serangan sadurunge esuke sing padha ing hostel liyane ing Copacabana ngilangi 13 turis, kalebu 11 wong Israel, sing regane larang regane.

Patroli militer sing kesandhung karo 10 wong turis - enem wong Jerman lan papat wong Amerika - ing sisih kidul kutha wedi karo loro sing nyerang.

Wanita Australia uga dirampok nalika teka ing asrama awal Jumuah.

Kasus liyane sing dikompilasi dening Polisi Pariwisata kutha nuduhake paling ora ana 94 wong asing sing dadi korban kejahatan ing kutha kasebut ing wulan iki - 20 persen luwih saka Februari 2008, nalika ana Karnaval pungkasan.

Polisi Rio, isin karo rampokan kasebut, wis nambah keamanan.

Total ana 9,800 petugas sing dikepungake sajrone Karnaval, nganti dina Selasa. Suspect saka salah sawijining serangan asrama uga dicekel.

Fernando Veloso, pangareping Polisi Pariwisata Rio, ngakoni ing AFP manawa ana respons cepet saka layanane, "karusakane wis rampung - citra (kutha) wis rusak."

Dheweke negesake manawa, sanajan ana tindak pidana tumrap wong asing dadi keprihatinan, "yen sampeyan nganggep jumlah turis ing Rio ing jaman iki, sithik banget, sing dadi korban."

Riotur, panguwasa turis ing kutha kasebut, ujar manawa meh sepertiga saka 709,000 pengunjung ing Rio kanggo Karnaval teka saka luar negeri.

Umume tindak pidana ing Rio ditindakake dening warga Brasil.

Miturut tokoh resmi saka Karnaval taun 2008, ana total 1,303 kedadeyan rampokan ing Rio - sing mung ana 117 wong asing sing melu.

Uga ana 80 pembunuhan.

Dewan Penasihat Keamanan Luar Negeri sing dikelola Departemen Luar Negeri AS, nganggep ancaman kriminal ing Rio de Janeiro minangka "kritis".

"Saben metropolis gedhe duwe masalah," ujare Veloso, nggunakake protes umum sing dirungokake ing Brasil. "Aku lunga menyang Roma lan aku dirampok - kepala polisi! Aku dirampok ing Roma. Aku ora isin ngomong iki. ”

Walikota anyar Rio, Eduardo Paes, marang wartawan babagan rampokan wong asing iku "ala banget kanggo citra kutha, nanging kita ora bakal fokus ing perkara kasebut. Kita bakal fokus ing babagan sing apik babagan Rio, sing duwe Karnaval lan pesta-pesta ing dalan, ”miturut situs web berita Globo.

Tekad kanggo nyilikake perhatian sing diwenehake marang kriminal kasebut asale saka panjaluk Rio sing bakal dipilih dadi tuan rumah Olimpiade 2016.

Dina Jumuah, Paes masrahake kunci simbolik kutha kasebut menyang raja Karnaval ing tengah-tengah spanduk sing ngumumake kampanye Rio 2016 kanthi warna-warna cerah.

Pamrentah Brasil wis janji bakal nglampahi 14.4 milyar dolar kanggo nganyari kutha - kalebu dadi luwih aman - yen Rio dipilih dadi mungsuh Madrid, Chicago lan Tokyo.

Yen Rio menang, bakal dadi kutha pertama ing Amerika Selatan sing dadi Olimpiade.

Veloso ujar manawa dheweke yakin atribut Rio bakal luwih gedhe tinimbang saiki yen keputusan kasebut diwiwiti ing Game kasebut.

"Aku mikir Rio bakal siyap, siyap banget. Siji utawa loro kasus (tindak pidana) ora bakal ngrusak citra Rio. Ana mesthi ana masalah. Nanging saben kutha gedhe duwe masalah, "jarene.

Turis asing sing ditakokake nalika ana rampokan cenderung setuju.

"Kita seneng kutha. Kita tresna marang masarakat lan kabeh perkara. Sampeyan mung kudu nindakake aturan tartamtu sadurunge metu. Sampeyan ora mlaku dhewe ing lurung-lurung. Ati-ati, kabeh iku, ”Ag Hommo, siswa umur 19 taun saka Norwegia, ujar karo AFP, sawise nglaporake karo polisi kamera dheweke dicolong ing pantai.

Jean-Robert Charrier, sutradara teater umur 25 taun saka Prancis sing lungguh ing cafe ing pantai Copacabana, ujar manawa dheweke ngerti risiko kejahatan "amarga kita wis dikandhani, nanging sampeyan ora mikir tenan."

Dheweke nambahake, tanpa preduli, dheweke niat terus bali menyang Karnaval.

"Sampeyan ora bisa ndeleng ing TV ing Eropa. Sampeyan pancen kudu nglakoni, amarga pancen acara paling apik ing saindenging jagad. ”

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.