aviation Breaking News Qatar Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Qatar Airways nglawan Al Arabiya News duwe pemenang

QR1
QR1
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Qatar Airways nggawa pratelan ing Pengadilan Tinggi Inggris tumrap saluran warta Al Arabiya sing ana gandhengane karo simulasi video sing diterbitake wulan Agustus 2017 sing arep nerangake efek blokade ilegal ing Qatar lan Qatar Airways.

Ing keputusan 130 kaca Pengadilan Tinggi Inggris sing diterbitake dina Jumuah 6 November 2020, pengadilan nolak lamaran Al Arabiya kanggo kontes yurisdiksi pengadilan Inggris kanggo ngrungokake klaim kasebut. Undhang-undhang kasebut ditindakake sawise bukti bukti sing akeh lan sidang pengadilan telung dina.

Kepala Eksekutif Grup Qatar Airways, Yang Mulia, Akbar Al Baker, ujar: "Qatar Airways bertekad kanggo nglindhungi usahane saka serangan ala lan motivasi politik kayata, lan kita yakin manawa Pengadilan Tinggi Inggris bakal menehi keadilan ing perselisihan iki . Pengadilan iki disambut lan minangka langkah penting kanggo Qatar Airways kanggo ngupayakake keadilan.

"Video Al Arabiya kalebu animasi sing nggambarake pesawat Qatar Airways sing dicegat lan bisa uga ditembak dening jet tempur ing blokade ilegal kasebut. Video kasebut akeh ditonton ing Inggris lan ing saindenging jagad, lan nyebabake badai media nalika semana, kanthi Daily Mail Inggris menehi komentar manawa dadi "peringatan sing nyenengake yen [Arab Saudi] bisa ngetokake pesawat penumpang Qatar saka langit ”Lan koran Inggris Independent nggambarake minangka“ ora bisa provokasi ”.

Qatar Airways negesake manawa video kasebut salah lan mblusukake lan iki dimaksudake supaya pelanggan ora bisa mabur karo Qatar Airways, dadi bagean saka seri publikasi anti-Qatar kanthi motivasi politik dening saluran warta kasebut. Sanajan ana argumen dening Al Arabiya, hakim nemokake manawa Qatar Airways wis nduduhake yen dheweke duwe prospek nyata kanggo nuduhake ing sidhang video kasebut palsu lan / utawa nyebarke kesan palsu lan diterbitake kanthi jahat, kanthi motif ngrusak Qatar Airways.

Argumentasi Al Arabiya manawa pengadilan Dubai bakal dadi forum sing luwih cocog kanggo klaim kasebut ditolak dening hakim kanthi tegas menehi kesan blokade ilegal lan "lingkungan musuhan Qatar ing UAE".

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.