Asosiasi Warta Ngilangi Berita Fiji Breaking News Internasional Warta Breaking Travel tanggung jawab Singapur

Pemetaan Informasi Cuaca lan Iklim Pemangku Pariwisata: Fiji

Pilih basa sampeyan
Climatechange
Climatechange
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Tingkah Laku ing Fiji minangka judhul panliten sing diwenehake dening J. NALAU saka Program Respon Perubahan Iklim Griffith, lan Institut Pariwisata Griffith, Universitas Griffith ing Australia. Panaliten kasebut yaiku babagan Informasi lan Iklim sing Nggoleki Informasi Pemangku Pariwisata.

Pariwisata pancen gumantung karo cuaca lan iklim, lan kesinambungan lan ketahanan pengaruh cuaca lan iklim sing ora apik bakal ditambah kanthi nyedhiyakake layanan iklim kanggo para pemangku kepentingan sektor pariwisata. Layanan iklim kudu nggabungake ramalan cuaca standar, kanthi sistem peringatan dini, ramalan mangsan, lan prakiraan jangka panjang perubahan iklim kanggo nyukupi kebutuhan informasi ing sektor kasebut. Nalika akeh panliten sing mbahas pengaruh pangowahan iklim ing pariwisata, durung dingerteni babagan sektor pariwisata ngakses, nggunakake lan nganalisis informasi cuaca lan iklim sing kasedhiya.

Panaliten iki nyedhiyakake temuan saka panelitian eksplorasi babagan prilaku nggoleki informasi cuaca lan iklim saka 15 pemangku sektor pariwisata swasta lan publik ing Republik Fiji. Asil kasebut nuduhake macem-macem dalan sing golek informasi cuaca lan iklim sing digunakake, sing beda-beda gumantung karo tingkat tanggung jawab profesional, literasi cuaca lan iklim, lan informasi lan kompetensi digital. Sing duwe literasi informasi cuaca dhuwur ngakses macem-macem sumber sing luwih akeh. Mula, interpretasi ora mung fokus ing lokasine dhewe, nanging '' cuaca '' dipandang minangka fenomena spasial sing jembar utawa bisa uga ora nyebabake efek samping ing dununge. Ngerteni macem-macem dalan sing golek informasi cuaca lan iklim bisa mbantu target layanan iklim lan adaptasi sing luwih apik ing macem-macem klompok pemangku kepentingan. Utamane ing konteks negara berkembang pulau cilik (SIDS), integrasi pengetahuan tradisional, lokal, lan ilmiah minangka sumber informasi bisa nyedhiyakake basis sing luwih migunani lan khusus konteks kanggo perencanaan adaptasi iklim ing sektor kasebut.

Detil luwih lengkap klik: Pariwisata & Cuaca Fiji

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.