24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Asosiasi Warta Warta Breaking Travel Warta Breaking Georgia Pitakonan wong Pariwisata Singapur

Sekretaris Jenderal UNWTO sing anyar: Apa pariwisata bakal nerusake ekonomi utawa ekologi?

unstosg
unstosg
ditulis dening Fernando Zornitta

Pamaca eTN ngirimake kepinteran kanggo Sekretaris Jenderal Organisasi Pariwisata Dunia PBB (UNWTO) sing anyar.

Antarane potongan planet sing dilindhungi calon Sekretaris Umum UNWTO lan main kertu lan ing endi ana sing bisa entuk swara, mesthine yaiku kepentingan pamrentah, lan kepentingan komersial saka "industri pariwisata." Nanging uga ana planet sangsara lan pedunung sing mbutuhake kegiyatan proaktif ing babagan kelestarian lingkungan, sosial, ekonomi, budaya, lan etika, saka sudut pandang harmoni lan perdamaian - pariwisata, minangka kegiyatan manungsa, bisa mbantu kanggo nelukake, mbalikke dalan semrawut sing dituduhake kanthi tumindak ekonometri proses pengadilan lan perselisihan, pemukiman lanskap sing luar biasa, sing lali karo manungsa, kamanungsan, lan urip sing ana ing kapal iki, Bumi, sing nampani kanthi lembut.

Pariwisata minangka alat sing kuat kanggo promosi harmoni lan perdamaian planet, amarga luwih milih pangenalan, pangerten, valorisasi, lan pelestarian budaya sing beda-beda lan warisan lingkungan - distribusi penghasilan lan klebu sing luwih apik.

Bebarengan karo pariwisata - minangka potensi kegiatan manungsa kanggo pembalikan iki - yaiku hiburan lan rekreasi, olahraga, spiritual, pendhidhikan lan budaya, seni, uga ilmu pengetahuan lan teknologi. Iki minangka skenario sedhih sing digawe ing evolusi manungsa.

Minangka kanggo nyusun planet - yen bakal ana wektu lan kondhisi - prelu "prinsip urip bebarengan sing duwe tanggung jawab lan tampilan sistemik kanggo ngrampungake masalah," lan kanggo pariwisata, sing bisa ngasilake mupangate lan ningkatake efek sing mbebayani, amarga penting iki kegiyatan manungsa butuh prinsip kasebut lan prinsip tartamtu kanggo nuntun awake dhewe, amarga kalebu kegiyatan sing tuwuh ing wilayah kasebut lan lingkungan sosial budaya sing dikunjungi.

Piagam Pariwisata Berkelanjutan, sing diwiwiti saka Konferensi Dunia Pariwisata Berkelanjutan, sing nglibatake macem-macem agensi Perserikatan Bangsa-Bangsa lan sing kedadeyan ing Lanzarote, Kepulauan Canary ing Spanyol ing taun 1995, menehi refleksi penting lan nuduhake 18 prinsip dhasar kanggo sustainable pariwisata Huruf lan "pesen" liyane sing ditinggalake karo "nyetel nurani" kanggo kegiyatan penting iki uga nuduhake arah iki.

Ekonomi pariwisata duwe fokus aneh ing ekologi lan keberlanjutan sing penting kanggo kegiatan kasebut, lan "industri pariwisata" ngarahake arah wirausaha, investasi, lan nuntun lokalitas kunjungan, ngowahi lanskap lan ngremehake budaya. Negara berkembang saiki dadi fokus utama investasi; kekirangan politik lan kurang ilmu babagan politisi sing ditelpon - sing nyengkuyung tampilan "ekonometri", nalika ndeleng kanthi kuat aspek sosial budaya lan ekologis-lingkungan sing ana gandhengane.

Iki kabukten ing organisasi ekonomi wilayah kasebut, ing endi papan pemaparan lanskap sing luar biasa kedadeyan kanthi terbuka lan tanpa dhasar logis. Ora sengaja kita duwe peralatan hotel ing ndhuwur bukit-bukit pasir, tebing, kali, lan tlaga, uga usaha real estate turis sing ngrampungake kanthi cara kolonial lan ora ngurmati budaya lan komunitas tradisional, ngasilake bisnis lan layanan sing ora bisa disedhiyakake dening warga lokal.

Tipologi perusahaan sing ngisi wilayah kita lan ningkatake pengaruhe - sanajan bisa mbantu ningkatake kelestarian, harmoni lan perdamaian - sawijining prekara sing diarani akeh filsafat pariwisata, kanthi paradoks, mbantu ningkatake perselisihan, pengecualian, lan konsentrasi penghasilan sing luwih gedhe, yen ora dipandu dening prinsip kesinambungan, khusus kanggo kegiatan iki.

Supaya manungsa lan planet duwe kesempatan kanggo nyetel awake dhewe ing perspektif ninggalake bolongan ireng sing wis pirang-pirang abad suwene kita rame, lan utamane ing jagad kontemporer, sing mung 20% ​​populasi planet urip kanthi apik, dene 80% tindakake urip sing dipinggirake lan ora kalebu kemajuan lan keuntungan ilmiah, teknologi, lan ekonomi sing wis dikembangake lan dikuwasani intelijen manungsa, pariwisata uga minangka alat sing kuat kanggo nggawe osmosis berkah saka sawijining bagean ing planet liya lan ing antarane budaya lan budaya sing beda masyarakat. Dadi, kudu dipandu karo prinsip kesinambungan.

Dadi kegiatan manungsa sing berkembang ing "wilayah sing bakal dikunjungi," kudu ngurmati lan nglindhungi unsur-unsur sing nggawe atraksi lingkungan lan sosial budaya; kudu tetep manut elemen manungsa sing melu kegiatan iki - turis, pendhudhuk lan panyedhiya layanan - lan mbantu menehi ganti rugi kanggo ketimpangan.

Keprigelan iki ana ing Statuta Organisasi Pariwisata Dunia sing wis dadi sasaran lan luwih khusus ing Artikel 3:

1. Tujuan utama Organisasi yaiku kanggo ningkatake lan ngembangake pariwisata kanthi tujuan kanggo nyumbang kanggo ekspansi ekonomi, pangerten internasional, perdamaian, kemakmuran, lan penghormatan universal kanggo lan netepi hak-hak asasi manungsa lan kabebasan-kabebasan, tanpa mbedakake babagan ras, jinis, basa utawa agama. Organisasi bakal njupuk kabeh langkah sing dibutuhake kanggo nggayuh tujuan kasebut.

2. Kanggo nggayuh tujuan kasebut, Organisasi kudu menehi perhatian khusus marang kepentingan negara berkembang ing bidang pariwisata.

Pariwisata minangka kegiyatan sing ngasilake kerja lan penghasilan lan luwih milih antar budaya, pembangunan lokal, promosi ekonomi, lan distribusi sumber daya finansial sing luwih apik - ing antarane aspek positif liyane - lan kudu didhasarake etika, keadilan sosial, lan prinsip pelestarian lingkungan.

Sanajan aspek positif sing nuwuhake lan bisa nggawa, yen dipandu karo optik saka rencana sing tanggung jawab, pariwisata uga bisa mbantu fokus luwih akeh sumber daya ing wilayah-wilayah planet, kanggo ngilangi luwih akeh, kanggo nyengkuyung panyusutan lingkungan lan budaya pengaruh, yen katon ora sistemik lan kanggo kesinambungan lan kolaborasi pembangunan.

Sekretaris Umum UNWTO sing anyar

UNWG SG anyar kudu dipilih ing antarane wong-wong sing duwe tampilan "ekologis" iki ing planet lan urip (lan kanggo kabeh wong) menyang negara-negara sing kurang disenengi lan ora mung kanggo mbela kepentingan sing padha sing nuwuhake kekarepan sipil lan planet. . UNWTO minangka salah sawijining agensi PBB sing paling proaktif lan potensial kanggo pambiyantu pembangunan, mula kudu bisa milih ing antarane kanca-kancane kanggo milih wilayah sing duwe potensial lan butuh ilmu lan katrampilan pimpinan maksimal, lan tim sing bakal memimpin institusi penting iki.

Pilihan kasebut wis digawe kanthi swara Dewan Eksekutif saka kalbu (utawa kekurangan) lan saka kekarepane afiliasi, sing bakal urip sawise pirang-pirang taun, karo sing dipilih. Pasukan lan ideologi diwenehake dening para calon, lan sing dituduhake ing skenario kasebut yaiku wong sing dhukungan saka wong-wong sing luwih apik ing gambar - ing skenario ekonomi donya - lan sing ndhukung bangsa sing paling sugih bakal menang.

Nanging kerjane ora bisa macet ing perekonomian, nanging bakal dipandu karo ekologi nalika ana planet sing rame ing taun sing dipilih UNWTO dadi taun pariwisata berkelanjutan.

GAMBAR: SG Taleb Rifai metu (kiwa) lan SG Zurab Pololikashvili (sisih tengen) anyar

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Fernando Zornitta