24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Asosiasi Warta Warta Breaking Bangladesh Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya News Nganyari Destinasi Plancongan

Komisi UNWTO kanggo Asia lan Pasifik ketemu ing Bangladesh

UNWTOBANGLADESH
UNWTOBANGLADESH
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Ing 2016, Asia lan Pasifik nampa 309 yuta turis internasional sing teka, 9% luwih akeh tinimbang ing 2015; ing taun 2030 jumlah iki diarepake bisa tekan 535 yuta. Luwih saka 20 negara sing nglumpuk ing Bangladesh tanggal 16-17 Mei kanggo rapat gabungan kaping 29 Komisi UNWTO kanggo Asia lan Pasifik lan Asia Kidul, kanggo ngrembug tantangan sing diadhepi sektor kasebut ing wilayah kasebut, kesempatan kanggo pengembangan pariwisata berkelanjutan lan program kerjaan UNWTO ing Asia sajrone rong taun kepungkur.

"Kanthi tuwuh tuwuh kekuwatan, lan kanthi kekuwatan, kalebu tanggung jawab. Kanthi 1.8 milyar turis internasional ngarep-arep lelungan menyang donya ing taun 2030, kita bisa entuk 1.8 milyar kesempatan utawa 1.8 milyar bencana. Pelancong 1.8 milyar kasebut bisa lan kudu nerjemahake kesempatan kanggo tuwuh ekonomi inklusif, kanggo lapangan kerja sing luwih akeh lan luwih apik, kesempatan kanggo nglindhungi warisan budaya lan budaya kita, supaya luwih ngerti lan ngurmati, nggawe ikatan karo wong liya, kanggo nyebar kekayaan lan nuduhake kemakmuran, " ujar Sekretaris Jenderal UNWTO, Taleb Rifai, nalika mbukak acara kasebut.

"Pariwisata bisa mbantu kita nggayuh Tujuan Pembangunan Berkelanjutan (SDG). Tekane sampeyan ing Bangladesh bakal mbantu kita ndhukung sektor pariwisata supaya bisa entuk potensine, "ujare Menteri Penerbangan Sipil lan Pariwisata Bangladesh, Rashed Khan Menon.

Rapat kasebut ngelingake kemajuan wilayah kasebut ing babagan fasilitasi visa, yaiku ing Indonesia lan India, selaras karo prioritas UNWTO kanggo promosi lelungan sing aman, aman lan lancar. Iki uga nyinaoni komite teknis UNWTO babagan daya saing pariwisata, keberlanjutan, statistik lan Akun Satelit Pariwisata (TSA), lan kegiyatan sing ditindakake ing level nasional kanggo ngrayakake Taun Internasional Pariwisata Berkelanjutan untuk Pembangunan 2017.

Barang-barang liyane ing agenda kasebut kalebu transformasi Kode Etik Global UNWTO dadi konvensi internasional lan nggawe komite nasional babagan etika pariwisata. Fiji kapilih kanggo dadi tuan rumah rapat Komisi Regional 2018 lan India minangka negara tuan rumah sing dirayakake kanggo perayaan resmi Dina Pariwisata Dunia ing taun 2019.

Menehi tandha ing Taun Internasional, UNWTO ngumumake dhukungan marang Bangladesh kanggo ngetrapake program pembangunan kapasitas satwa lan pariwisata ing UNWTO / Chimelong Initiative. Margasatwa minangka salah sawijining aset pariwisata sing penting ing Bangladesh.

Rapat gabungan kasebut didhisiki forum regional babagan komunikasi krisis ing pariwisata, kanthi tinjauan langkah-langkah babagan cara nyiyapake rencana komunikasi krisis lan ijol-ijolan pengalaman ngatur komunikasi ing kahanan krisis, lan strategi pemulihan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.