Breaking News Internasional Breaking News Korea Lor Breaking News Rusia Warta Breaking Travel Cruising News wong Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan

Layanan feri turis diluncurake ing antarane Korea Lor lan Rusia

Pilih basa sampeyan
0a1a-44
0a1a-44
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Feri turis wis ngrampungake plancongan pertama saka pelabuhan Rajin ing Korea Lor menyang kutha Vladivostok ing Rusia. Pembukaan rute kasebut minangka tandha Pyongyang kanggo ngembangake hubungan perdagangan lan pariwisata karo Rusia ing tengah ketegangan ing semenanjung Korea.

Wakil saka perusahaan pariwisata Tiongkok lan Rusia ana ing kapal feri sing tekan Vladivostok dina Kamis, lapor RIA Novosti, nyebutake operator rute kasebut. Turis pertama sing ana hubungane penumpang pertama kaloro negara kasebut samesthine ing minggu ngarep, tambahake.

Peluncuran rute kasebut dijadwalake "nyumbang kanggo pangembangan pariwisata regional lan perdagangan bilateral," konsul jenderal Rusia ing kutha Chongjin, Yuriy Bochkarev, marang kantor berita TASS.

Feri penumpang bakal lelungan kaping papat saben wulan. Feri Mangyongbong uga diarani nggawa nganti 200 penumpang lan udakara 1,500 ton kargo, miturut TASS.

Sapa wae sing kepengin miwiti pelayaran Rajin-Vladivostok kudu mbayar $ 87- $ 101, gumantung saka kelas kabin. Perusahaan Rusia, sing ngoperasikake Mangyongbong, nawakake restoran, sawetara bar, mesin slot, toko lan sauna.

"Operasi Mangyongbong minangka pelapik turis internasional Rajin-Vladivostok bakal menehi kontribusi positif kanggo ngembangake transportasi laut lan kerja sama ekonomi lan pariwisata ing antarane rong negara kasebut," ujare Reuters ing kantor berita KCNA Korea Utara.

Mangyongbong biyen lelungan antarane Lor lan Jepang sadurunge Jepang nglarang kabeh kapal Korea Utara saka perairan Jepang sawise tes rudal Pyongyang ing taun 2006.

Sawise salah sawijining peluncuran rudal paling anyar Pyongyang dina Setu, Dewan Keamanan PBB ngancam Korea Utara kanthi sanksi anyar, ndhesek supaya bisa nundha kegiatan pluru nuklir lan balistik. Pimpinan Korea Selatan sing anyar, Moon Jae-in, uga ngukum tes paling anyar ing Korea Lor, kanthi negesake manawa ana "kemungkinan besar" konflik militer ing antarane negara kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov