Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Warta Breaking Jordan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur

Dudu objek wisata: The Jordan Codices

Codece1
Codece1
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Codices Yordania bisa dadi daya tarik wisata anyar ing Yordania. Pamrentah ing Amman ora setuju lan diarani palsu.

Codices Yordania minangka set kuno pitung puluh tablet timah sing bisa ngowahi pandangan sejarah Alkitab ing jagad. Sarjana agama lan Egyptologist, David Elkington, wis fokus kanggo mbuktekake keaslian artefak kasebut sing bisa nggambarake potret Kristus sing paling wiwitan dingerteni.

Mbalik saka Yordania, ing kana dheweke ditahan sewulan suwene dening panguwasa Jordan. Panguwasa Yordania mikir manawa Elkington minangka penipuan. Elkington mikir manawa pamrentah Yordania pengin nyuda kabeh ilmu babagan apa sing bisa dadi pangowahan game kanggo teologi.

Panguwasa Yordania nggambarake panemuan David Elkington tanpa dhasar, negesake manawa guwa kasebut ora ditemokake lan gambar sing ora ana gandhengane karo guwa sing dikunjungi, sing nuduhake manawa negesake asli kode kasebut ora ana dhasar lan ora bisa dipercaya. . Jamhawi, direktur departemen barang kuno Yordania ujar manawa teknologi modern bisa digunakake kanggo nggawe kebingungan amarga bisa nggunakake bahan lawas lan nggunakake teknologi kuno sing meh ora bisa dingerteni.
 
Elkington tetep ngandhakake manawa kodhe bisa dipercaya lan umure wis 2000 taun

Diadegake minangka salah sawijining panemuan paling penting ing sejarah arkeologi, nanging ditegesi minangka "pemalsuan modern", kodhe sing ditemokake ing Yordania meh dasawarsa kepungkur wis kabukten asli dening ahli Inggris.

Yen kencan kasebut wis diverifikasi, buku-buku kasebut bakal kalebu dokumen Kristen wiwitan, sadurunge tulisane St Paul.

Prospek yen bisa ngemot akun kontemporer babagan taun-taun pungkasan ing urip Yesus, para sarjana seneng banget - sanajan semangat banget amarga kasunyatane para ahli sadurunge wis diapusi palsu.

David Elkingto ujar manawa buku kasebut bisa dadi 'penemuan utama sejarah Kristen'.

"Pangeling-eling yen kita nyekel obyek-obyek kasebut sing bisa uga dicekel dening para suci wiwitan ing Gereja," jarene.

Nanging misteri ing antarane kaca kuna ora mung teka-teki buku. Saiki, dununge uga dadi misteri. Sawise ditemokake dening Badui Yordania, barang hoard kasebut banjur didarbeni dening Badui Israel, sing diarani penyelundup kanthi ilegal nyebrang tapel wates menyang Israel, ing endi papan kasebut isih ana.

Nanging, Pamrentah Yordania saiki ngupayakake level paling dhuwur kanggo mulihake lan njaga koleksi kasebut. Philip Davies, profesor studi alkitab emeritus ing Universitas Sheffield, ujar manawa ana bukti kuat yen buku kasebut duwe asale Kristen ing piring sing dilebokake menyang peta gambar kutha suci Yerusalem.

Ing pratelan sing dikirim lewat email menyang The Jordan Times, Pusat Beam Ion (IBC), adhedhasar Universitas Surrey, Inggris, lan didhukung Dewan Riset Teknik lan Ilmu Fisik, tanggal 30 November nerbitake bukti anyar saka keasliane negara Codices timbal.  

Dumadi saka ndhuwur 70 buku dering sing digawe kabeh timah, kode kasebut ditemokake ing lembah terpencil ing sisih lor Yordania ing antarane taun 2005-2007, kanthi bukti sing nuduhake yen tanggal 1 utawa 2 Masehi. Analis linguistik negesake manawa dheweke minangka dokumen mung Kristen-Kristen, sing nantang pentinge Scroll Laut Mati sing ditemokake pertengahan abad ing guwa-guwa Lembah Yordania.  

Codex, sing dadi bagean saka koleksi Codices Lead, kanthi utang resmi menyang IBC kanggo sinau saka Departemen Antiquities. Direktur IBS, Prof. Roger Webb, lan Fellow Penghubung Senior, Prof. Chris Jeynes, wis nglaporake yen codex kasebut ora nuduhake radioaktivitas sing muncul saka polonium atmosfer sing khas conto timbal modern, sing nuduhake manawa timbal kode kasebut yaiku smelting luwih saka satus kepungkur, lan dudu produk manufaktur modern.  

Laporan luwih lanjut dening analis independen, Matthew Hood, sing mriksa erosi kodhe wiwit taun 2009, negesake manawa "pembentukan kristal mineral sing katon nalika logam bali menyang senyawa organik nyedhiyakake bukti kuat babagan umur sawetara artefak kasebut" .   

"Dugaan pemalsuan, sing dituduhake dening para blogger lan cathetan sing diterbitake kanthi cepet ing Tambahan Sastra Times ing 2011, wis dibantah karo sawetara tes ilmiah independen babagan logam uga panelitian panelitian sing durung diterbitake. Ora ana wong sing bener-bener melu riset babagan kodhe ora mangu-mangu babagan kuna, ”ujare pratelan kasebut. 

Ing Mach 2017 Departemen Barang Antik Yordania (DoA) dina Kamis ngumumake yen kodhe utama sing dijupuk kanthi pitulung pejabat keamanan udakara pitung taun kepungkur durung kabukten asli sadurunge, lapor Kantor Berita Jordan, Petra.

Direktur Jenderal DoA Monther Jamhawi ujar manawa tim peneliti lan spesialis nasional nggoleki wilayah gua sing diarani miturut omongane uwong, nanging kodhe kasebut ora ditemokake apa-apa, uga ora ana gandhengane ing tembok guwa kasebut. .

Departemen kasebut nggambarake panemuan ilmuwan Inggris David Elkington tanpa dhasar, negesake manawa guwa kasebut ora ditemokake lan gambar sing ora ana gandhengane karo guwa sing dikunjungi, sing nuduhake manawa negesake asli kode kasebut ora ana dhasar lan ora biso dipercoyo. 

Jamhawi ujar manawa teknologi modern bisa digunakake kanggo nggawe kebingungan amarga bisa nggunakake bahan lawas lan nggunakake teknologi kuno sing meh ora bisa dingerteni.

Dadi, DoA ujar manawa kabeh diskusi ing kuliah Elkington babagan masalah iki ora akurat utawa objektif, ujare Jamhawi, nyathet yen kunjungan ilmuwan ing Yordania lan ngatasi masalah kasebut tanpa ijin minangka "pelanggaran sing jelas" saka peraturan. 

Kepala DoA njaluk supaya njupuk informasi saka pihak berwenang, kanthi nyathet manawa DoA bakal menehi informasi marang masarakat babagan data solid babagan warisan negarane yen wis kabukten asli. 

"Codices Yordania minangka dokumen Kristen paling wiwitan sing durung ditemokake, wiwit jaman Yesus Kristus isih urip ing 30AD; dene Scroll Laut Mati diwiwiti taun 75AD, ”miturut video sing diterbitake ing kaca Facebook“ Warisan Yordania ”lan dituduhake dening kaca resmi Elkington“ Jordan Codices ”. 

Ngomong ing video kasebut, diterbitake tanggal 3 Maret taun iki, David lan Jennifer Elkington ujar manawa Warisan Yordania, perusahaan lokal sing ora duwe bathi, ngundang dheweke menyang Yordania kanggo ngobrol babagan kodhe kasebut. 

Dheweke ujar manawa kodhe nuduhake manawa Yesus lan wong-wong Kristen pisanan manggon ing Yordania, nambah manawa "wiwit taun 2008", serangkaian tes ditindakake ing 15 laboratorium independen ing saindenging jagad, sing asile kabeh nuduhake yen kodhe tanggal nalika Kristus isih urip . 

"Tes sing ditindakake ing Pusat Beam Ion Universitas Surrey taun kepungkur nuduhake ora ana radioaktivitas sing lengkap," ujare video kasebut, nuduhake manawa umur kodhe kasebut asli lan bali dadi 2,000 taun. 

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.