Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Kanada Breaking News News transportasi Nganyari Destinasi Plancongan

Serangan ing Railway Nasional Kanada?

Pilih basa sampeyan
CNA
CNA
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Railway Nasional Kanada (CN) bisa nyoba kanggo nggawe protokol Selasa, Mei 30 jam 4:00 esuk iki sawise negosiasi pirang-pirang wulan karo sawetara 3000 konduktor, pelatih lan pelatih sing diwakili dening Teamsters Canada Rail Conference (TCRC).

CN ngupayakake konsesi - sing diarani "efisiensi" - saka para pekerja kanthi macem-macem masalah, sanajan rata-rata $ 3 milyar bathi tahunan wiwit kesepakatan kolektif pungkasan. Kanthi memprovokasi mogok sing pungkasane bisa ditanggulangi kanthi arbitrase naleni, perusahaan bisa entuk bathi sing ora bisa ditindakake kanthi nyang-nyangan kanthi itikad.

"Kita nindakake kabeh sing bisa ditindakake supaya ora mogok, lan anggota Teamster ngarepake perkara sing padha saka manajemen," jelas Roland Hackl, Wakil presiden TCRC lan negosiator utama serikat kerja. "Perusahaan bakal nyoba nggambar awake dhewe dadi korban, yen nyatane, dheweke bisa uga provokasi mogok kanggo tujuan supaya arbitrator bisa menehi konsesi."

Pungkasan minggu iki, perusahaan menehi kabar yen bakal sacara sepihak nyebabake perubahan ing perjanjian kolektif sing bisa nyebabake karyawan kanthi permanen lan ora bisa diatasi. Serikat pekerja ora duwe pilihan liyane kajaba menehi notifikasi mogok supaya bisa nyegah.

Serikat pekerja kasebut komitmen kanggo ngatasi sengketa tenaga kerja lan entuk kesepakatan sing bisa diratifikasi dening anggota. Rembugan karo perusahaan terus karo pitulung saka mediator federal.

"Kita prihatin ora mung kanggo kesejahteraan para anggota, nanging uga kanggo pangirim, konsumen lan ekonomi uga," tambah Doug Finnson, Presiden TCRC.

Teamsters makili 125,000 anggota ing Canada ing kabeh industri. Ikhwan Internasional saka Teamsters, sing ana afiliasi karo Teamsters Kanada, duwe 1.4 yuta anggota Amerika Utara.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.