Warta Breaking Botswana Warta Breaking Travel budaya wong tanggung jawab Nganyari Destinasi Plancongan Singapur

Mburu Bushmeat ngancam turisme ing Delta Okavango Botswana

giraf1
giraf1
ditulis dening Juergen T Steinmetz

 

Ancaman sing ditindakake kanthi mburu suket ilegal menyang industri pariwisata Okavango Delta ing Botswana wis katon laporan sing bubar diterbitake. Botswana ora biasane digandhengake karo tingkat perburuan sing akeh, nanging laporan kasebut nemokake manawa mburu bushmeat ilegal kedadeyan kaya skala sing signifikan ing Delta, "jumlah akeh bushmeat sing dilaporake sawetara pamburu nuduhake ana unsur komersial sing teratur kanggo industri, kanthi kapasitas panen, ngangkut lan mbuwang volume sing signifikan. ”

Kira-kira 1,800 pemburu ilegal diramalake saben panen grumbulan 320kg saben taun, nambah kuwatir yen komersialisasi perdagangan semak bisa dadi langkah pertama tumuju sindikat kejahatan satwa sing luwih terorganisir sing target target singa, badhak lan gajah. Laporan kasebut uga nguwatirake manawa, "manungsa minangka predator nomer papat sing paling misuwur ing delta," lan, "panen kumulatif manungsa lan predator liyane bisa uga ngluwihi tingkat pertumbuhan populasi intrinsik sawetara spesies ungulate ing delta."

Yen kedadeyan kasebut, ora mung populasi satwa nanging industri pariwisata sing bisa ngancam. CEO Great Plains lan National Geographic Explorer, Derreck Joubert ujar, "Bushmeat ing jumlah sethithik asring dipandang 'mung mburu bahan' nanging bisa uga pengaruh. Nalika peternak mlebu taman nasional lan cadangan khusus kanggo daging, dheweke asring target para predator amarga luwih gampang lan kurang mbebayani yen bisa digunakake ing wilayah mburu predator. "

"Persaingan ing antarane manungsa lan predator puncak liyane kanggo mangsa sing winates nyuda kapasitas nggawa ekosistem kanggo karnivora gedhe," ujare laporan lan, "Gabungan pemburu semak liar kanthi njupuk predator alami katon ora bisa ditindakake lan bisa uga nyebabake populasi penurunan ing wilayah tartamtu lan spesies tartamtu, "ujare Kai Collins, Manajer Konservasi Grup Wilderness Safaris.

Kanthi kewan liar sing penting kanggo pariwisata sing regane larang ing wilayah kasebut, efek sing bisa ditrapake ing industri pariwisata ing wilayah kasebut bisa ditemokake. “Turisme sistem eko ​​savanna cukup akeh gumantung karo singa, gajah lan badhak. Nalika kewan gedhe kasebut, khususe para predator, ilang, keajaiban safari Afrika ilang lan bisa ilang. Sapa sing bakal ngirit lan teka ing safari Afrika amarga ngerti yen dheweke ora bisa ndeleng predator utawa gajah? Dadi model kasebut bakal mudhun kanthi cepet lan dramatis. Yen kedadeyan industri penghasilan (pariwisata) liyane mudhun, nggawe akeh wong ora bisa kerja lan mlebu ing perdagangan semak, "ujare Joubert.

Charl Badenhorst, Direktur Operasi kanggo Sanctuary Retreats Botswana, nyuarakake pratelan iki, "Delta Okavango tetep dadi salah sawijining ara-ara samun sing murni lan murni ing donya ... Nanging, perdagangan semak - yen ora bisa diganggu - bakal dadi ancaman serius kanggo kesinambungan lan integritas sistem Okavango Delta. ”

Industri pariwisata ing Botswana aktif nyedhiyakake sumber mata uang alternatif kanggo komunitas kanthi fokus utama marang pilihan tenaga kerja sing gegandhengan karo ekowisata. Perusahaan komersial gedhe ing Botswana iki tanggung jawab kanggo nyewa staf saka komunitas lan uga ndhukung komunitas kasebut kanthi bentuk pungutan dhuwit, royalti, utawa sewa, lan pariwisata adhedhasar margasatwa minangka bagean penting tumrap tuwuhing negara kasebut sajrone 30 taun kepungkur. 70,000 lapangan kerja lan nyumbang meh 10% PDB Botswana. Nanging laporan kasebut nuduhake manawa, "pariwara finansial sing akeh banget saka finansial uga ora tekan komunitas sing mlarat ing cedhak utawa ing wilayah sing dilindhungi."

Kanggo nanggepi prekara kasebut, Badenhorst, ujar, "Salah sawijining cara kanggo mbantu Sanctuary Retreats pertempuran iki yaiku kanthi nggawe kesadaran sing luwih gedhe liwat pendhidhikan babagan pengaruh mburu bushmeat ing potensi pariwisata ing wilayah kasebut. Nalika kita setya karo iki, kepemilikan lan tanggung jawab gumantung marang para pengambil keputusan ing komunitas kasebut, saengga penting kanggo nggayuh wong-wong kasebut. Kita wis beruntung karo salah sawijining komunitas sing kerja bareng, karo salah sawijining pimpinan komunitas ujar, 'Kewan kasebut minangka berlian kita', tegese kudu dijaga supaya bisa narik pariwisata ing wilayah kasebut. Kesadharan jinis iki kudu dikepengini kanthi luwih cepet lan luwih cepet liwat kemitraan karo komunitas, pemangku kepentingan, operator turisme lan pamrentah ing kabeh tingkatan supaya perdagangan grumbulan bisa ditanggepi kanthi efektif ing jangka panjang. "

Kasunyatan manawa laporan iki wis ana uga nuduhake kolaborasi sing signifikan ing antarane pamrentah, industri pariwisata, komunitas, lan ilmuwan, nanging yen mburu jinis iki ora bisa dicek, kahanan kasebut bisa owah kanthi cepet, dadi sawetara korban korban kalebu, industri pariwisata. Ngelingi apa sing bakal digawe, pitakonan kudu ditakonake: Apa para pemangku kepentingan pariwisata pancen nindakake cukup kanggo nemokake solusi kanggo muter peran sing cukup kanggo nglawan perburuan?

by Janine Avery

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.