Asosiasi Warta Breaking Georgia News Breaking News Internasional Breaking News Spanyol Warta Breaking Travel Warta Industri Rapat wong Nganyari Destinasi Plancongan Singapur

Kualifikasi? Pemain? Apus-apus? … Pamaca eTN babagan Pemilihan Umum Sekretaris UNWTO lan Nominee Zurab Polokashvilidid saka Georgia

Pilih basa sampeyan
GE1
GE1
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Wingi Costa Rice jumeneng ing Komisi Regional kanggo Amerika Serikat saka Organisasi Pariwisata Dunia PBB (UNWTO) ing Honduras minggu iki karo luwih saka 350 peserta saka meh 40 negara ing rawuh. Costa Rica nggawe komentar resmi sing ujar Majelis Umum bakal milih sapa sing bakal dadi Sekretaris Jenderal UNWTO.

"Nominee Georgia Zurab Polokashvili ora kampanye kanggo kantor kasebut lan non-pemain lan non-wong ing panggung internasional," iki pesen sing ditampa eTN saka pimpinan pariwisata ing Turkmenistan.

Apa kontroversi babagan nominasi Zurab Polokashvili kanggo Sekretaris Jenderal bakal nggawe huru-hara UNWTO? Iki minangka salah sawijining pitakon kita takon sampeyan, para maos saiki.

Nominasi UNWTO, Zurab Pololikashvili, ora nekani Komisi Regional Amerika kanggo Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO) sing lagi maju minggu iki. Minangka kasunyatan, lan ora kaya calon liyane, Mr. Pololikashvili meh ora melu acara UNWTO sadurunge lan sawise pemilihan, nanging dheweke melu lan ngajak delegasi sing dipilih menyang pertandingan bal-balan 10 Mei Atletico Madrid nglawan Real Madrid ing Stadion Calenton Vicentent.

Game kasebut tanggal 10 Mei 2017 sajrone rapat Dewan Eksekutif kanggo UNWTO ing Madrid (10-12 Mei) ing Hotel Melia Castilla sing cedhak. Sorotan rapat Dewan Eksekutif yaiku pemilihan calon anyar kanggo ngganti Taleb Rifai dadi Sekretaris Jenderal ing taun 2018. Anggota Dewan Eksekutif minangka wakil sing ora mung negarane dhewe, nanging diwenehake kanggo makili klompok limang negara kanggo milih calon. Anggota dewan eksekutif bisa dibandhingake karo sing diarani "Calon Super" ing pemilihan AS. Iki minangka tanggung jawab ora mung kanggo kepentingan nasional.

Mr. Pololikashvili minangka salah siji saka 5 calon sing isih ana ing jabatan iki sajrone proses pemilihan.

Mesthine kekancan karo delegasi pemilih kudu dadi prioritas utama kanggo calon lan Pak Polokasvili sing saiki dadi nomine ngerti babagan iki. Dheweke uga ngerti yen melu dolanan bal-balan karo wong minangka alat sing apik kanggo nggawe kanca lan ikatan. Mula Zurab milih anggota eksekutif pamilih sing penting banget supaya dheweke rumangsa kewajiban lan menehi kesan tiket bal-balan sing meh ora bisa dipikolehi - kabeh sajrone konferensi Dewan Eksekutif sing lagi ditindakake.

Salah sawijining wong sing diundang lan sing pancen kesengsem, yaiku Menteri Pariwisata Kenya Hon. Najib Balala. Dheweke kanthi bangga nampilake kehadiran lan fotone menyang kanca-kanca Facebook.

Foto ing ndhuwur nuduhake kepiye menteri Kenya seneng main bareng calon Afrika liyane sing dianggep Georgia lan makili negara dewan eksekutif. Deleng kepiye Hon Najib Balala pamer tiket sing ditampa saka calon Georgia. Georgia butuh dorongan kasebut saka Afrika amarga anggota Uni Afrika nampilake "calon Afrika" meh setaun kepungkur. Calon iki dudu Zurab, nanging Hon. Walter Mzembi saka Zimbabwe.

Ana kontroversi babagan Anggota Uni Afrika Negara Seychelles sing mundur calon dhewe Alain St.Ange menit pungkasan lan janji milih Walter Mzembi. Ana "wicara emosi ”Alain St. Ange diidini menehi ing wiwitan proses pemilihan, sanajan dheweke wis ora dadi calon maneh. Pidato iki mesthine mengaruhi sawetara calon.

Ana penolakan calon Kamerun 8 taun kepungkur sing pengin pidato ing rapat dewan eksekutif nalika negarane mundur menit pungkasan lan dheweke ora diidini. Ora ana wektu kanggo debat kanggo para pamilih sawise calon nggawe presentasi. Kayane prosedur lan aturan diterjemahake miturut karepe - lan iki nyebabake nesu lan bingung.

Iki mung minangka salah sawijining kedadeyan ing serangkaian acara aneh sing nyebabake pemilihan calon Calon Georgia minangka pilihan dewan eksekutif sing saiki. Ana akeh liyane sing bakal ditindakake lan eTN bakal nglaporake babagan kasebut ing wektu sing tepat.

Taleb Rifai dudu wong sing misuwur seneng konflik. Dheweke wis nggawe kepemimpinan ing persahabatan lan kepercayaan. Mesthi wae manawa dheweke ora seneng banget karo kahanan saiki, nanging saiki wis nuduhake dhukungan tanpa syarat kanggo nominasi Georgia nganti saiki.

Pak Zurab bisa uga nampa pelajaran pariwisata pribadi utawa konsultasi dening David Scowsill, presiden lan CEO metu saka WTTC. Informasi kasebut diwenehake menyang eTN kanthi macem-macem sumber. eTN nyedhaki WTTC lan Pak Scowsill nanging ora bisa nampa konfirmasi utawa penolakan.

Pak Rifai bisa uga rumangsa yen UNWTO bakal nggawe lam yen Zurab ora dikonfirmasi dening Majelis Umum sing bakal teka. Rifai bisa uga rumangsa yen UNWTO bakal dadi lam yen dheweke ora bisa nindakake proses kasebut.

Pak Rifai ngeculake bom ing 10 Mei 2016 nalika dheweke milih Marcio Favilla ing Rapat Dewan Eksekutif ing Malaga, Spain.
"Wakil" iki bisa uga ora nduweni kualifikasi kanggo nuntun organisasi kasebut liwat krisis sing bisa ditindakake sawise Pak Rifai dijadwalake mundur ing pungkasan taun iki. Pak Favilla uga wis milih dadi calon dadi Sekretaris Jenderal lan saiki duwe konflik kepentingan sing jelas.

Miturut wong njero eTN sing melu Komisi Regional UNWTO sing ana ing konperensi Amerika, akeh negara sing nolak sidang re konfirmasi sing bakal teka ing China lan nyuarakake keprihatinan kasebut kanthi terbuka lan pribadi.

Pitakon tetep ana. Apa bakal dadi lam sing luwih gedhe?

A) Ngurutake proses kanggo konfirmasi sekretaris jenderal anyar sing ora ana prosedur sing ditemtokake kaya kasebut ing artikel kita ngrembug babagan "skenario sing ora mungkin."

OR  B) nduwe Sekretaris Jenderal sing tanggung jawab UNWTO sajrone patang taun sabanjure sing kebak kontroversi lan durung nuduhake kualifikasi, katrampilan komunikasi, lan minat. Umume anggota dewan eksekutif bisa uga ora ngerti babagan kahanan sing kedadeyan nalika milih.

Aja lali: Kita main karo atusan ewu proyek lan industri paling gedhe ing saindenging jagad - pariwisata. Ing kahanan sing durung mesthi global, kanthi tantangan keamanan lan kerjasama global, kita butuh kepemimpinan sing kuat lan mumpuni kanggo organisasi Perserikatan Bangsa-Bangsa sing ditindakake kanggo ngawasi lelungan lan pariwisata. Isih ana wektu kanggo nggawe prosedur supaya organisasi PBB maju yen ana skenario "ora mungkin".

eTN pengin krungu saka sampeyan. Sampeyan ora kudu menehi jeneng, afiliasi utawa informasi kontak.

  • Klik kene
    yen sampeyan yakin ora ana masalah karo konfirmasi maneh Zurab Polokashvili ing Majelis Umum UNWTO.
  • Klik kene
    yen sampeyan yakin bakal ana masalah manawa konfirmasi Zurab Polokashvili ing Majelis Umum UNWTO.
Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.