24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
budaya Industri Hospitality Israel Breaking News Warta Breaking Palestina Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur

Kunjungi Bètléhèm Nalika Sampeyan isih bisa

Betrhlehem
Betrhlehem
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Israel pengin turis tetep nginep ing Hotel Israel sing larang lan ngrancang nggawe ilegal kanggo nikmati Hotel West Bank sing murah ing Bethem. Yérusalèm lan Bètléhèm mung jarak sawetara mil, lan umume turis ngunjungi kutha loro kasebut. Nanging yen Menteri Dalam Negeri Israel duwe cara sing cocog, luwih angel turu ing Betlehem minangka bagean saka plancongan apa wae.

Aturan anyar iki bakal nglarang turis sing teka ing Israel minangka bagean saka klompok tur tetep sewengi ing Tepi Kulon. Prentah kasebut, sing diterbitake wulan pungkasan, khusus nyebut Bethem lan katon kanggo kelompok ziarah Kristen. Iki ora bakal mengaruhi individu lelungan.

Nalika Kementerian Dalam Negeri wiwitane nyebutake masalah keamanan, operator tur Israel lan Palestina ujar manawa langkah kasebut kanggo nglindhungi hotel Israel, sing regane luwih larang tinimbang hotel ing Tepi Barat, supaya ora kelangan bisnis. Pungkasane, sawise rame masarakat, Kementerian kasebut nolak, nanging operator tur ing loro-lorone kuwatir bisa diterbitake maneh kapan wae.

Betlehem, kanthi Greja Lair, lan Yerikho minangka kutha paling tuwa, wis dadi papan ziarah wiwit pirang-pirang atus taun kepungkur. Krusuhan ing wilayah kasebut, lan utamane serangan teroris ing Israel lan Tepi Barat, nyebabake pariwisata. Serangkaian konflik antarane Israel lan Hamas Islam ing Jalur Gaza, paling anyar ing 2014, uga serangkaian serangan menembak lan nembak ing taun 2015 lan 2016 nggawe para turis tetep adoh.

Nanging ana pratandha manawa pariwisata bakal digawe serep. Ing wulan April, Israel ngalami turis paling akeh ing sawijining wulan, kanthi 394,000 turis sing ngunjungi negara kasebut, paningkatan 38 persen saka taun sing padha taun kepungkur. Nanging, penting kanggo dicathet, sanajan taun wisata paling apik ing Israel - 2012, kanthi 3.5 yuta pengunjung - luwih murah tinimbang negara-negara Timur Tengah liyane. Tunisia, kayata, duwe 4.5 yuta turis ing 2016, sanajan ana rong pembantaian sing mateni puluhan turis taun sadurunge. Ing taun 2010 ana meh pitung yuta pengunjung ing Tunisia.

Ora suwe sawise ordo nglarang nginep sewengi ing Betlehem, diumumake, akeh reaksi komunitas pariwisata internasional. Operator tur ing kalorone duwe grup sing dipesen nganti taun ngarep. Laporan media ujar manawa Menteri Pariwisata Israel ora dikonsultasikan.

"Pesenan kasebut bakal nduwe pengaruh ora mung kanggo wong Palestina nanging uga operator tur Israel," Sami Khoury, presiden Asosiasi Operator Wisata Tanah Suci (HLITOA) saiki ngandhani The Media Line. Khoury kerja sama karo Sheppard Tours lan situs web visitpalestine.pa, situs lelungan kanggo lelungan independen sing pengin nggawe pengalaman Tepi Barat dhewe.

Wong Palestina ujar manawa ditrapake, perintah Israel bisa menehi pengaruh sing gedhe banget.

"Pariwisata minangka getih saka akeh komunitas Palestina, kayata Betlehem lan Yerikho," ujare CEO Green Olive Tours, Fred Schlomka, marang The Line Line. Tur Olive Hijau njupuk klompok liwat Israel lan Tepi Kulon kanggo nyoba menehi tamu nyawang loro-lorone konflik kasebut.

Ewonan turis sing plancong menyang Tepi Kulon saben taun, lan Schlomka ujar manawa mayoritas pelanggan minangka turis sing kepengin weruh budaya lan politik ing wilayah kasebut.

"Aku pengin banget menyang Palestina lan nemokake luwih lengkap babagan sejarah, arkeologi masarakat lan adat istiadat," ujare Nicki Spicer, 52 taun, dhokter kulawarga saka Inggris sing wis nempuh jagad iki, kajaba Timur Tengah.

Spicer wedi ngunjungi Tepi Kulon amarga dheweke wedi yen bakal ditolak dening Israel amarga mung nyoba ngunjungi wilayah kasebut. "Aku kuwatir apa aku bakal dililani mlebu Palestina kanthi adat istiadat Israel yen aku mlaku-mlaku," ujare Spicer menyang The Media Line liwat email. "Aku ngerti aku ora bakal rumangsa santai kaya yen aku arep plancongan menyang Spanyol."

Green Olive Tours ora dikandhani langsung dening Menteri Dalam Negeri babagan prentah kasebut. Schlomka percaya manawa keputusan kanggo nerbitake perintah kasebut, sanajan mengko dibekukan, luwih ana gandhengane karo politik tinimbang keamanan turis. "Kurangé populasi Israel adoh saka norma negara demokratis," ujare Schlomka.

Menteri Pariwisata kanggo Otoritas Palestina nglaporake paningkatan pengunjung sing sewengi kanthi signifikan, kanthi luwih akeh 39,700 wisatawan liyane sing turu ing Tepi Barat tinimbang taun sadurunge.

Ora ana jumlah konkrit saka pirang-pirang turis menyang Israel sing budhal ing Betlehem.

Israel ngontrol wates karo Tepi Barat, saengga Otoritas Palestina ora ngerti sapa sing mlebu lan metu saka negara kasebut lan kanggo tujuan apa.

Khoury ujar manawa kunjungan sewengi luwih penting kanggo ekonomi tinimbang penipu dina. Grup tur gedhe bakal nindakake lelungan setengah dina menyang wilayah Palestina, kaya Betlehem, lan kunjungan cendhak kasebut, miturut Khoury, ora menehi cukup wektu kanggo turis kanggo njelajah lan mbuwang dhuwit ing papan sing dikunjungi. Dheweke percaya manawa motivasi kanggo sebutan larangan kasebut yaiku politik, nanging uga ekonomi. Nginep ing Bethem luwih murah tinimbang nginep ing Yerusalem, lan kanthi ledhakan pariwisata saiki sing ana ing Tepi Kulon, Khoury mikir yen kenaikan persaingan menehi Israel luwih akeh sebab tumindak.

"(Palestina) saiki bisa saingan karo rega, layanan, lan fasilitas karo hotel Israel," ujare Khoury menyang The Media Line.

Madison Dudley minangka jurnalis mahasiswa ing The Media Line

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.