Asosiasi Warta Breaking News Internasional Breaking Kenya News Warta Breaking Travel Breaking Zambia News tanggung jawab Singapur

Pasukan Tugas Afrika Ndhudhuk Dagang Sindikasi Sindikat menyang Asia

Pilih basa sampeyan
Serial-Murder-Solved-2017_timeline-graphic_FREELAND-
Serial-Murder-Solved-2017_timeline-graphic_FREELAND-
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Ing operasi tengara, pasukan tugas Afrika lintas wates wis nyekel 7 pemain kunci sing nyelundupake 1 ton gajah saka Uganda menyang Singapura liwat Kenya ing sawijining kedadeyan, lan sing dadi bagean saka sindikat sing tanggung jawab kanggo pambusakan gajah ing Afrika. kanggo perdagangan gadhing, uga spesies liyane sing kaancam, bagean awak sing isih diselundupake akeh banget menyang pasar ireng Asia.

Pasukan Tugas Perjanjian Lusaka (LATF) ngumumake dina iki yen dheweke bubar ngrampungake operasi enem minggu intensif sing nyebabake akeh penangkapan, kalebu pejabat senior Bea Cukai Kenya, sawetara agen pelayaran, lan pedagang tingkat tinggi amarga peran penyelundupan ilegal. kiriman menyang Singapura wulan Maret 2014. Para terdakwa uga diselidiki amarga tindak pidana margasatwa liyane.

Operasi kasebut mbukak bukti sing ana gandhengane karo bagean liya ing Afrika lan Asia.

Penyidik ​​yakin pipa rahasia sing digunakake ing kasus Maret 2014, lan masarakat sing nglakokake, isih tetep operasi nganti saiki, amarga ewonan tusk lan bagean satwa liyane, diselundupake liwat rute lan mekanisme sing padha. Sajrone operasi kasebut, sing fokus ing perdagangan bocah gading, raja-raja perdagangan liar liyane sing ana ing Interpol pengin dhaptar "Wara-Wara Abang" ditemokake ing campuran kasebut lan digugat kanggo dituntut ing Tanzania amarga perannya ing trafficking sisa-sisa ewonan kewan sing wis ngancam Asia Tenggara. Tuduhan kasebut, Gakou Fodie, sukses diekstradasi saka tapel wates Uganda / Kenya menyang Tanzania awal minggu iki kanggo penuntutan amarga jabatane ekspor ilegal 6 ton timbangan pangolin menyang Asia. Fodie uga wis ana gandhengane karo ekspor satwa liar Afrika Wétan lan Kulon liyane menyang Asia.

Koordinasi dening LATF, operasi pungkasan kasebut minangka asil investigasi 18 wulan ing 8 negara dening pirang-pirang agensi. Ing wulan Desember 2015, LATF kesah menyang Bangkok lan ijolan informasi karo Jaringan Penegak Margasatwa ASEAN (ASEAN-WEN) lan agensi anggotane babagan sawetara kejang gadhing ing Asia Tenggara. Tukaran kasebut pisanan digunakake ing operasi sing dikoordinasi LATF ing Afrika Kulon ing pungkasan taun 2016 sing nyebabake 8 penahanan pejabat Bea Cukai lan kapal.

LATF banjur nganalisis data saka operasi sing fokus ing Afrika Kulon 2016 lan kejang Maret 2014 ing Singapura. Nggunakake unit forensik digital sing diarani Cellebrite lan program analisis komputer sing diarani i-2, peneliti bisa nyambung titik kasebut ing antarane kejang lan para pemasok. Tumindak ing analisis iki, LATF nuntun tim Polisi Kenya, Margasatwa, Otoritas Pelabuhan lan petugas Bea Cukai kanggo nemokake pipa perdagangan liar sing makarya ing Uganda, Kenya, lan Tanzania. Tim kasebut nemokake lan nyekel pejabat Otoritas Pendapatan Kenya, James Njagi sing kerja ing pelabuhan Mombasa, uga James Oliech lan Silas Ndolo Kimeu, kalorone agen pembersih ing Mombasa. Wong-wong kasebut kerja sama karo warga Kenya, Justus Wesonga, sing koordinasi lan ngawasi pangiriman tusuk ilegal saka Uganda nyebrang pos perbatasan Malaba menyang Kenya. Limalas peti gadhung gajah sing ditandhani woh wohan beri wis diangkut nganggo truk menyang plabuhan Mombasa, mula ditumpaki ing kapal sing arep menyang Singapura sawise diresiki dening plabuhan lan pejabat Bea Cukai. Minangka pemburuan LATF terus, Justus Wesonga lan Jumba Gaylord uga dibunderaké. Gaylord kayane duwe peran utama kanggo ngatur gadhing kanggo ngliwati bewara kontrol Pabean lan pelabuhan.

Ing 2015 wae, 32 ton gading dicekel ing Asia Tenggara sing asale saka pelabuhan Afrika Wétan lan Kulon. "Penangkapan kasebut nuduhake kepiye penyelundupan digawe," ujare Kraisak Choonhavan, Ketua Freeland, organisasi kontra-perdagangan wong sing nyedhiyakake pelatihan kanggo operasi terkoordinasi LATF. "Muga-muga investigasi saiki bakal dilanjutake ing Asia kanggo nemokake para pembeli gedhe sing dadi sponsor pembantaian gajah. Afrika saiki ndhisiki Asia kanggo nyerang kejang lan nggawe penangkepan penjahat kewan liar, "ujare. "Nanging nyenengake manawa penegak ukum Afrika entuk bathi banget saka kerjasama penegak hukum Asia Tenggara ing kasus gedhe iki."

Sean O'Regan, Manajer Penegak Hukum Freeland kanggo Afrika, ujar. "Penemuan pipa bawah tanah iki sing wis digunakake kanggo mindhah akeh tisu metu saka Afrika menyang pasar ireng Asia nuduhake isih ana harapan kanggo gajah sing meh ngancam."

Ebayi Bonaventure, Direktur LATF, janji bakal terus investigasi. "Kita bakal nglajengake lan nemokake kabeh wong sing melu rantai pasokan pidana iki, wiwit saka ladhang pencucian nganti para pembeli. Kita ora bakal mandheg nganti mateni lan perdagangan menungso, "jarene.

LATF koordinasi tim investigasi multi-agensi Afrika kanggo lelungan menyang Asia Tenggara kaping pindho sajrone 18 wulan kepungkur kanggo ketemu petugas penegak ukum Asia lan golek bukti kanggo ndhukung kasus perdagangan gadhing. Anggota tim investigasi multi-agensi wis latihan investigasi khusus dening Freeland. Freeland, asosiasi karo LATF, Interpol, lan Kantor Narkoba lan Kadurjanan PBB, wis nggawa penegak ukum Afrika lan Asia bebarengan kanggo ijolan informasi babagan kasus perdagangan barang liar kaya iki.

Kronologi: OJT Penangkapan Kenya / Uganda

Maret 2014: Singapura ngrebut 1 ton gajah teka saka Mombasa, Kenya. Nomer wadhah CMAU 1121948, asale saka Kampala, Uganda dikirim liwat Malaba menyang Mombasa lan dicekel ing Singapura tanggal 25 Maret 2014 ngemot 1 ton gading sing didhelikake ing 15 peti kayu

April 2014: Pabean Thailand lan Vietnam ngrebut kiriman tisu gajah kanthi pirang-pirang ton sing asale saka Kongo Brazzaville lan Kongo DRC.

Desember 2015: Freeland nggawa LATF lan anggota tim investigasi multi-agensi menyang Bangkok kanggo ketemu ASEAN-WEN, Polisi Thailand, Bea Cukai, Bea Cukai Vietnam, AVA Singapura. Informasi babagan kejang gadhing diijolake sajrone Grup Investigasi Khusus (SIG).

Januari-Juni 2016: Bali menyang Afrika, peneliti nyelehake pelatihan khusus dening Freeland kanggo nggunakake informasi anyar lan nganalisis lan ngganggu rantai pasokan sing kompleks.

Juli-September 2016 lan Januari 2017: LATF mengkoordinasi investigasi transnasional bareng karo pejabat satwa, polisi lan pejabat pabean sing nyebabake penangkapan 8 tersangka, warga negara Kongo ing Kinshasa, Kongo DR lan Pointe Noire, Kongo Brazzaville sing tanggung jawab kanggo penyelundupan total 3.9 ton tusuk gajah menyang Thailand ing 2015 lan Vietnam ing 2014.

1. Pak KAPAYI KIKUMBI JEAN- Ahli Teknik Pertanian lan Ahli analisis Produk saka Menteri Pertanian ing Kinshasa, DRC.

2. Pak ONAKOY OLEKO- Inspektur Senior ing Biro Standar dan Sertifikasi Kongo Menteri Perdagangan lan industrialisasi ing Kinshasa, DRC

3. Pak Samba Marega sing umure 30an uga dikenal minangka DIT SEIDOU pengusaha sing duwe BONCOIN DU MARCHE ing Pointe Noire, Kongo

4. Pak BAKE LOULA sing umure udakara 40an uga dikenal kanthi jeneng SERAPHAN SAMron saka perusahaan pelayaran sing diarani SAM-TRANSIST ing Pointe Noire

5. Pak Roland Tchikaya - Direktur Administrasi Walanda Nil ing Pointe Noire

6. Pak Ngoula Gildas - Manajer Keuangan lan Sumber Daya Manusia / Akting ing Pointe Noire

7. Pak Kambala Mukenge - Manajer Senior Dokumen lan Rekaman ing OCC (Kantor Pabean

Kontrol Ekspor) DRC ing Kinshasa.

8. Pak Laurent Emery Kabugah - Manajer Perusahaan Pengiriman ACREP ing Kinshasa, DRC.

Proses pitulungan ukum ukum wis diwiwiti ing antarane negara-negara sing magepokan kanggo nggampangake nglumpukake bukti-bukti kritis saka panguwasa ing Thailand lan Vietnam sing kejang kanggo nyengkuyung penuntutan.

Oktober-Desember 2016: LATF lan negara-negara anggotane (kalebu Kenya lan Uganda) menjalani latihan luwih saka Freeland, nganalisa asil investigasi anyar lan njelajah langkah-langkah sabanjure kanggo ngrampungake rantai pasokan perdagangan liar ing antarane Afrika Wétan lan Kulon.

Februari 2017: LATF gabung karo mitra penegak ukum Asia ing Bangkok kanggo nindakake latihan bersama lan ijol-ijolan informasi babagan gangguan alur gadhing, sisik pangolin lan tanduk badak saka Afrika menyang Asia.

Maret 2017: Ing Afrika, Freeland nyedhiyakake pelatihan khusus kanggo Kenya, Uganda, Tanzania, Gabon, Kongo (Brazzaville) lan Zambia nalika nggawe kabeh ring trafficking.

April-Mei 2017: Ing Uganda lan Kenya, LATF lan anggotane ngenali lan nyekel 7 anggota rantai pasokan terlarang sing terkait karo kejang gading Singapura Maret 2014 lan kemungkinan pengiriman liyane.

Juni 2017: 2 tersangka kalebu kingpin, Gakou Fodie dijaring ing Malaba, Kenya dening tim gabungan sing dikoordinasi dening LATF. Gakou Fodie diekstradisi menyang Tanzania kanggo diadili.

Rincian liyane:

Ing Mombasa tanggal 24 April 17 LATF dipimpin lan Freeland menehi bimbingan Kenya SIG sing kalebu pejabat penegak saka agensi ing ngisor iki:

· Direktorat Penyelidikan Pidana Kepolisian Nasional

· Pasukan Tugas Perjanjian Lusaka (LATF)

· Layanan Margasatwa Kenya (KWS)

· Otoritas Pelabuhan Kenya (KPA)

Tanggal 24 April 2017 SIG dicekel ing Mombasa:

1. Petugas KRA Mombasa - JAMES NJAGI, cathetan resmi nuduhake manawa dheweke mriksa kontainer ing plabuhan Mombasa, validasi dokumen pengiriman lan wadhah sing dirilis.

2. JAMES ORECH - Warga Kenya Kenya, agen kliring & Forwarding PATANA lan makelar

3. SILAS NDOLO KIMEU - Agen Kliring Wong Tengah sing dikontrak dening PATANA

4. Truk wong kaping 4 (sopir) ngangkut kontainer saka ICD menyang Pelabuhan Mombasa (ora dikenani biaya nalika menehi informasi SIG marang tersangka liyane)

Kabeh telpon dicekel lan dianalisis. Kabeh 3 tersangka kasebut diadili ing pengadilan ing Shanzu, Mombasa tanggal 25 April 2017. Jaminan kas Ksh2Million masing-masing ditambah jaminan sing padha.

Tanggal 5 Mei 2017 SIG dicekel ing Malaba, persimpangan perbatasan Uganda lan Kenya:

JUMBAH AMAHENO GAYLORD - nggampangake lan ngawasi wadhah kasebut saka Malaba nganti plabuhan Mombasa. GAYLORD ngatur wadhah kasebut kanggo "ngliwati" sistem pemindaian Bea Cukai Kenya nganti ngemot kapal sing dituju menyang Singapura. Ponsel dicekel lan bakal dianalisis. Bukti nuduhake dheweke ngirim dhuwit kaping 3 ing 1 minggu kanthi total Ksh300000 menyang Gaylord. Dheweke ditahan lan digawa Mombasa ing ngiringan polisi kanggo diadili ing pengadilan tanggal 8 Mei 2017.

Tanggal 27 Mei 2017 ing Malaba:

JUSTUS WESONGA sing nggampangake lan ngatur gadhing kasebut dadi wadhah ing Kampala, Uganda, kalebu gerakane tekan tapel wates Malaba, dicekel tanggal 27 Mei 2017 ing Malaba. Uga dicekel ing Malaba ing dina sing padha yaiku Justus Ogema Owade. Kaloro tersangka kasebut diangkut menyang Mombasa lan dikunci ing sel polisi. Sawise diwawancarai, Ogema dibebasake amarga ora duwe bukti sing cukup sawise ngrekam pernyataan kasebut, nalika Wesonga digawa menyang pengadilan tanggal 29 Mei 2017. Nanging Owade bakal digunakake minangka saksi penuntutan.

 

Freeland minangka organisasi perdagangan kontra perdagangan ngarep sing makarya kanggo jagad sing bebas saka perdagangan liar lan perbudakan manungsa. Tim spesialis penegak ukum, pengembangan lan komunikasi makarya bebarengan karo mitra ing Asia, Afrika lan Amerika kanggo nglindhungi lingkungan lan wong sing rentan saka tindak pidana lan korupsi. Kanggo info luwih lengkap, bukak www.freeland.org

usaka kesepakatan tugas minangka organisasi antar-pamrentah Afrika sing nggampangake kegiatan kerja sama ing / ing antarane negara Partai kanggo Perjanjian Lusaka, nalika nindakake penyelidikan babagan pelanggaran undang-undang nasional sing ana gandhengane karo perdagangan ilegal ing fauna liar lan flora. www.lusakaag setuju.org

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.