24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel budaya Warta Breaking Palestina Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur

Wiwitan Ramallah nggunakake algoritma kanggo ngramal konflik Mideast

Redbird-1-810x810
Redbird-1-810x810
ditulis dening Juergen T Steinmetz

RedCrow ing Ramallah ora duwe bal kristal. Nanging sajrone telung taun kepungkur, startup wis mbuktekake efektifitas ing ramalan konflik ing Timur Tengah nggunakake algoritma proprietariat. Data kasebut migunani banget kanggo perusahaan sektor swasta, agensi pamrentah lan individu sing kepengin ngrencanakake ing lingkungan politik sing ora stabil ing wilayah kasebut, lan ora bisa ngrusak.

Didegake ing wulan Agustus 2014 dening pengusaha Palestina Hussein Nasser Elden lan Laila Akel, RedCrow disusun minangka platform online sing nyedhiyakake intelijen wektu nyata babagan zona panas politik ing Timur Tengah. Sawise diwiwiti karo Tepi Barat, perusahaan swasta saiki uga kalebu pembangunan ing Yordania lan Mesir. Pangguna pungkasan nampa informasi keamanan seketika ing ponsel, nggunakake aplikasi RedCrow. Data kasebut ngidini dheweke nggawe keputusan kapindho, adhedhasar kahanan keamanan sing langsung. Contone, apa sampeyan aman yen bisa drive saka lokasi menyang lokasi liyane ing dalan tartamtu? Aplikasi RedCrow nyedhiyakake peta rinci sing nuduhake lokasi insiden keamanan; bentrokan lan pawai politik. Aplikasi kasebut malah nglaporake rincian kaya wong sing gangguan mental sing katon mlaku ing dalan.

"Sistem kita dibangun ing sawetara algoritma kanggo nggawe manawa informasi sing diwenehake akurat," ujare Elden, CEO RedCrow sing umur 31 taun, marang The Line Media. Algoritma kasebut ngawasi lan nglumpukake informasi lan warta saka sumber terbuka, kalebu media sosial lan ringkesan situs kaya (RSS) - sawijining format kanggo ngirim konten web kanthi rutin, ujare.

Ngumpulake data mentah kanthi terus-terusan, sistem kanthi otomatis ngowahi warta lan informasi dadi peta sing terus dianyari. Mirip karo app Waze sing populer banget, RedCrow nuduhake lokasi kanggo saben kedadeyan, uga statistik lan tandha teks, saengga para sopir bisa ngatasi masalah kayata alangan keamanan utawa macet.

RedCrow duwe klien lokal lan internasional kalebu Amideast, Care lan Hemaya.

"Suwe-suwe, akurasi informasi sing ditawakake Redcrow marang klien dadi luwih transparan. Contone, aplikasi kasebut nuduhake pirang-pirang sumber sing ngonfirmasi kabeh informasi sing dikirim menyang aku, "Ziad Abu Zayyad, klien saiki ing RedCrow marang The Media Line. “Aku meh ngerti babagan kedadeyan sing ana ing Tepi Kulon lan Jalur Gaza. Layanan kasebut nyedhiyakake kabeh informasi ing sak panggonan kanggo sampeyan tinimbang aku sing nggoleki. "

Nalika media sosial kebak warta palsu, RedCrow nyaring, gumantung saka sumber sing dipercaya kayata akun Facebook utawa Twitter resmi, lan aktivis politik sing dipercaya. Kajaba iku, perusahaan mung laporan babagan pangembangan sing disakseni akeh wong ing wektu lan papan sing padha. "Saliyane nyedhiyakake informasi keamanan langsung, RedCrow nyedhiyakake peta informatif keamanan jangka panjang. Kanggo wilayah tartamtu, sing mbantu para pelaku bisnis njupuk keputusan strategis, "ujare Elden.

Biasane, laporan kasebut kalebu warta sing ora dilaporake kanthi sipate non-politik, lan survey pendapat umum.

"Nalika Spring Arab ana, aku yakin manawa ana kebutuhan kanggo informasi keamanan. Kita butuh platform kanggo nyediakake kasunyatan lan warta keamanan, "ujare Elden. "Media kasebut bias. Iki nuduhake lan ndhelikake crita adhedhasar agenda. ”

Fitur MassCram RedCrow nggabungake warta saka saluran warta nasional, regional lan internasional. Antarane skor situs web, agensi berita lan blog sing terus diawasi yaiku Haaretz, Ma'an, Alray lan Pasukan Pertahanan Israel. "Mass Media nyaring warta ing macem-macem wilayah, lan mung nyedhiyakake warta sing gegandhengan karo keamanan adhedhasar lokasi pangguna pungkasan" Laila Akel, salah sawijining pendiri RedCrow marang The Media Line.

Perusahaan kasebut duwe rekor trek kanggo ningkatake kehadiran virtual "Palestina". Contone, ing jaman biyen, aktivis nuduh Google mbusak "Palestina" saka Google Maps. Sing nyebabake hashtag #PalestineIsHere. Nanging kayane, "Palestina" ora nate ditandhani sadurunge.

“Ora ana label 'Palestina' ing Google Maps. Nanging, kita nemokake bug sing mbusak label 'Tepi Barat' lan 'Jalur Gaza'. Kita kerja kanthi cepet kanggo nggawa label kasebut menyang wilayah kasebut, ”ujare juru bicara Google. Nggunakake lapisan Google map kanggo Tepi Kulon minangka basis, RedCrow nambahake landmark lan papan penting kanggo nggawe peta sing aman lan informatif.

Tim RedCrow, sing diwiwiti karo telu, dadi 13 staf. "Rencana kita bakal ngliputi Timur Tengah ing rong taun kepungkur," ujare Akel.

RedCrow nampa investasi saka Ibtikar Fund - perusahaan modal ventura sing invests ing wiwitan Palestina.

"Dana Ibtikar nandur modhal ing RedCrow kanggo produk sing terkenal lan dibutuhake banget, lan tim sing berpengalaman," ujare juru bicara Dana Ibtikar marang The Media Line. "Ibtikar bakal terus kerja bareng karo tim RedCrow nalika nggawe produk lan layanan luwih lanjut, lan berkembang kanggo nutupi wilayah kasebut."

Wiwitan Ramallah nggunakake algoritma kanggo ngramal konflik Mideast

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.