Asosiasi Warta Breaking News Ghana Breaking Kenya News Breaking News Spanyol Warta Breaking Travel budaya Pariwisata Singapur

Putusan eTN: Nominasi Sekretaris Jenderal UNWTO, Zurab Pololikashvili, salah amarga nyogok!

Pilih basa sampeyan
GE1
GE1
ditulis dening Juergen T Steinmetz

eTurboNews pamaca wis ngomong. eTN nyedhaki pejabat pamimpin lan pimpinan liyane ing industri pariwisata lan pariwisata kanggo menehi saran babagan tuduhan nyogok nglibatake nominasi sing nembe disaranake saka Georgia kanggo jabatan Sekretaris Jenderal UNWTO, Zurab Pololikashvili.

Kedutaan Besar Georgia ing Madrid kanthi arahan duta besar Zurab Pololikashvili, sing uga dadi calon Sekretaris Jenderal UNWTO, ngundang para delegasi pamilih kanggo gabung karo dheweke ing game bal-balan sing populer lan didol ing Madrid sajrone proses Eksekutif ing tanggal 10 Mei 2017. Real Madrid main ing babak final.

Foto sing dipikolehi dening eTurboNews nuduhake delegasi pamilih saka Kenya lan Ghana seneng wengi ing tanggal 10 Mei karo calon Zurab. Najib Balala bangga njupuk gambar tiket iki lan dikirim menyang Facebook. Najib minangka Sekretaris Kabinet Pariwisata ing Kenya saiki, lan mantan anggota parlemen kanggo Konstituensi Mvita.

Ghana lan sawetara delegasi liyane saka Afrika lan Amerika Selatan kalebu salah sawijine beasiswa kasebut. Dheweke uga nampa tiket gratis kanggo game Real Madrid kanthi idin saka Kedutaan Besar Georgia Madrid.

Kenya lan Ghana dadi anggota Dewan Eksekutif UNWTO nganti 2019.

Sekretaris Jenderal Dr.Taleb Rifai marang eTurboNews: "Kita ora duwe alesan kanggo pracaya manawa Majelis Umum (GA) ora bakal ngonfirmasi calon sing dipilih. Kaya biasane, calon sing nominasi Dewan Eksekutif, kita yakin bakal dikonfirmasi dening GA. Ing "kahanan sing ora mungkin", ora bakal kedadeyan, dadi tanggung jawab GA, minangka organ paling dhuwur UNWTO, kanggo mutusake langkah-langkah sabanjure. "

eTN takon marang para pamiarsa yen rawuh ing game kasebut minangka anggota pamilih ing dewan Eksekutif lan diundang dening delegasi kudu dianggep minangka nyogok. 14 pamaca (10 saka Spanyol) nanggapi game bal-balan iku dudu masalah gedhe lan mlebu game kanthi tiket sing disponsori dening Georgia dudu nyogok. Lima pembaca liyane nganggep kudune ora dianggep minangka nyogok nanging ora etis.

Kayane para pamaca Spanyol nanggapi kanthi becik kanggo melu game kasebut bisa uga dadi staf ing Kedutaan Besar Georgia ing Madrid. Alamat IP kanggo pengajuan formulir cocog banget karo IP saka email sing ditampa dening kedutaan Besar Georgia sadurunge.

Ora ana 14 pembaca sing nyetujoni calon kandidat kanggo melu game kasebut menehi alasan lan tetep anonim.

Luwih saka 210 pamiarsa eTN ujar manawa calon sing nampa tiket saka Georgia mesthine kudu nyogok. Sawetara pamaca terus maju lan mikir supaya delegasi dewan eksekutif ngerti babagan kesepakatan tiket lan ora nyritakake kedadeyan iki menyang ketua Dewan Eksekutif utawa Sekretaris Jenderal sing uga nggawe kesalahan.

Wartawan eTN Michael Seipelt ing Jerman ngobrol karo pengacara ahli. Menyang game utawa ngerti babagan scam bisa uga dianggep minangka tindak pidana ing Jerman. Wakil saka negara Uni Eropa sing pengin ora dijenengi jenenge disebut eTN lan pengin nggawe manawa eTurboNews ngerti dheweke utawa negarane ora milih Georgia.

Drago Bulc wakil presiden saka Fijet biyen karo RTV SLovenjia diringkes: "Aku ngusulake supaya Majelis Umum UNWTO ing Chengdu pisanan mbatalake pemilihan Dewan Eksekutif lan banjur milih Sekretaris Jenderal Anyar. "

saka Zambia kita krungu: "Apa sing kedadeyan ing Madrid iku isin. Yen wong sing dicalonake duwe eling sing jelas, ayo mundur. Mesthi pemilihan pungkasan ndadekake UNWTO siap lan organisasi iki butuh reformasi serius. "

Pejabat pamrentah saka Namibia ujar: "Kertas suara kasebut dicincang supaya ora ana bukti-bukti babagan penipuan lan calon Afrika kalah amarga sistem kasebut lan muga-muga wong Georgia kasebut ora dikonfirmasi wulan September 2017, ayo maneh milih pemilihan iki yen kita adil

Sejatine saka limang calon sampeyan bakal milih wong sing paling ora berpengalaman lan nduweni kualifikasi, industri pariwisata kasebut isin.

Yen Sekretaris Jenderal saiki pengin warisane urip ing pamilihan pungkasan kudu dibatalake lan njaluk pemilihan anyar kanthi prosedur sing wis ditemtokake. "

Pejabat pamrentah saka Afrika Kidul sing ora pengin dingerteni malih dadi frustasi dadi masalah rasis. Dheweke ujar: "UNWTO iki kebak rasis lan mulane dheweke ora pengin wong saka Zimbabwe menang.

Aku wis mriksa situs web, kabeh tim manajemen kebak wong kulit putih lan wong Asia, ora ana wong kulit ireng ing Afrika, apa omong kosong iki? Apa tegese ora ana wong kulit ireng sing makarya ing UNWTO.

Organisasi PBB liyane duwe campuran lomba ing tim manajemen. Kabeh negara Afrika kudu mundur utawa ora menehi kontribusi marang UNWTO.

Calon sing kalah ing pemilihan pungkasan kudu menehi petisi PBB kanggo melu-melu.

Mesthine kapan rasisme bakal rampung ing bumi iki, aku dikandhani yen mung ana wong kulit ireng Afrika sing kerja ing UNWTO lan kabeh duwe jabatan sing luwih enom, minangka penghinaan kanggo Afrika, nanging pamrentah kita tetep mbayar biaya anggota.

AUSTRALIA: (anonim) “PBB lan UNWTO mbuwang-mbuwang dhuwit wong sing mbayar pajeg lan kita bisa ndeleng bukti iki sawetara minggu kepungkur nalika Uni Afrika ngandhani negara-negara sing kudu dipilih sanajan calon negara kasebut teka saka bawana kasebut. (Kita mbusak sawetara serangan pribadi marang calon sawise ukara iki)

Apa UNWTO? Ya, iku mung klub bocah lanang gedhe kanggo akeh mantan pegawai negeri utawa konsultan umum sing ora ana gunane. Apa sing tenan ditindakake UNWTO sajrone 20 taun kepungkur? Kejabi mamah liwat jutaan dolar, umume kanggo rapat lan konferensi kanggo sawetara pegawai negeri ing negara kaping 3. Ayo sektor swasta, badan pariwisata regional, lan IATA bisa nggarap tugas kasebut.

Kanggo mbuktekake, sepira suwene UNWTO sing boroske ing proses pemilihan iki. akeh negara sing dudu kagungane maneh ing UNWTO, kalebu Kanada lan AS lan akeh negara Eropa.

Aku wis nulis surat menyang Perdana Menteri ing Australia ing sawetara wulan kepungkur, kanggo takon apa Australia arep ditarik lan wangsulan sing dakkirim saka kantor PM ujar manawa dheweke lagi mriksa. Saiki Georgia iki dipilih, aku bakal ndeleng akeh negara sing ora nganyari lan metu. "

CANADA: Bea Broda, produser TV ujar: "Kepiye carane wong bisa dipilih dadi SG, yen wis ana bukti yen swara" dituku? " Jenis korupsi iki kudune ora ana ing tataran iki. ”

FLANDERS: Rong responden ujar manawa kedadeyan iki kalebu nyogok.

FRANCE: Pejabat pamrentah: "Yen dheweke (Zurab) ngormati awake dhewe, dheweke kudu mundur lan sing sabanjure dipilih. Kepiye carane bisa dadi nomine kaya ing pucuk UNWTO, yen dheweke ngapusi. Iki ora bisa ditampa. ”

JERMAN: Salah sawijining pejabat pamrentah sing menehi komentar: "Calon kasebut tercemar."

FINLAND: Birger Baeckman, mantan presiden UFTAA, anggota dewan .ravel. "Melu game bal-balan kanggo anggota Dewan Eksekutif UNWTO iku salah lan kalebu nyogok. Politikisasi lelungan lan pariwisata wae bakal ngrusak industri pariwisata lan pariwisata lan uga UNWTO. "

GUATEMALA: “Aku percaya manawa ana pilihan sing apik - wong sing duwe bisnis pariwisata; sing duwe reputasi apik minangka pribadi lan entitas – sing ora bisa ndhelikake; uga ora nindakake salah marang sapa wae ing njeroning lan njaba kulawarga pariwisata jagad.
Muga-muga kita terus transparan !!! ”

ITALY: Michelina Gabriel Sanquest: "Aku kuciwa yen Hon. Menteri saka Zimbabwe Walter Mzembi ora menang. Aku rumangsa minangka Calon sing Paling Apik miturut pendapatku."

MACEDONIA:  (pejabat pamrentah): "UNWTO kudu mbenerake lan mematuhi peraturan Pemilihan Sekretaris Umum supaya ora tumindak lan tumindak sing ora etis. Ora mesthi, iki minangka asil saka tumindak sing tujuane, nanging luwih bisa dadi asil saka bedane budaya.
Uga, tenggat wektu kanggo pengajuan lan peraturan nominasi calon uga kudu diganti. ”

Maroko: James, MA Grogor, konsultan pamrentah ngirim: "Thanks kanggo njaga kahanan sing mbebayani lan kabeh sing ora bisa ditampa kanthi jurnalisme sampeyan. UNWTO ora bisa kontroversi kaya ngono. Aku pungkasane ngarep-arep calon sing bisa makili lan makarya bareng sektor swasta supaya UNWTO bisa njupuk posisi sing pas dadi pimpinan Internasional kanggo kabeh sekte ... Temenan Alain St. Ange nyedhiyakake kreativitas lan kepemimpinan sing dibutuhake. Nanging, milih wong sing ora duwe pengalaman industri pariwisata ora bisa ditampa ing taun 2017. Apa sampeyan yakin ora melu partisipasi ing sektor swasta. Tantangan industri pariwisata isih gedhe banget saiki. ”

AFRIKA Kidul:  Prof Erika De Wet Marxon prof Erika de Wet. minangka Profesor Luar Biasa ing Departemen Hukum Umum Fakultas Hukum, Universitas Pretoria. Dheweke nulis: "Pariwisata global saiki ora ana gandhengane karo Zurab sing ora ngerti apa-apa. UNWTO beresiko dadi ora relevan, malah ngilangi keanggotaan amarga ora duwe kepemimpinan sing dipilih SG sing dadi masalah umum. Sayang banget kanggo pariwisata global. Mesthi wae, penyelewengan sing kita waca bakal nyengkuyung maneh pemilihan. Dr.Rifai wis menehi pusaka ing pusaka lan kanthi cetha, dheweke dudu pimpinan sing kudu dipercaya. Kita curiga yen duwe tekad, Dr Rifai, kanggo meksa Zurab nalika dheweke nipu jagad iki, dheweke lan Zurab ora bakal dipercaya apa-apa. ”

SPAIN: Joanna Penalver (Internavo) Melu game bal-balan kanggo dewan eksekutif UNWTO iku salah lan dadi nyogok.

SYRIA: Melu game bal-balan kanggo dewan eksekutif UNWTO iku salah lan kalebu nyogok.

THAILAND: Siji responden sing dikepengini pengin tetep anonim nemokake kedadeyan kasebut minangka nyogok.
Siji liyane ujar: "Prilaku gawe kaget saka kanca sing industri kasebut meh ora ngerti. Pilihan sing beboyo banget. Bisa dadi pungkasan kaya Kepresidenan Trump… .. ”

TURKMENISTAN: Shohrat Jumayev sing dadi Duta Besar Luar Biasa lan Plenipotensi kanggo Turmenistan ing Rumania: “Pak. Zorab Polikashvili (muga-muga aku entuk jenenge kanthi bener) kudune ora dadi sekretaris jenderal UNTO sabanjure amarga dheweke ora ana gandhengane karo pariwisata, ora kampanye kanggo kantor lan non-kinerja lan non-wong ing panggung internasional.
Iki bakal nulis pungkasan UNWTO sing isih padha karo normalitas lan relevansi! "

UK:  (pejabat pamrentah) Nominee kudu didiskualifikasi lan sayembara maneh supaya bisa milih calon sing ora ana kontroversi & kanthi latar mburi & pengalaman sing penting ing dunia pariwisata lan macem-macem aspek.

USA: Pamela Ott, konsultan: Nominasi kudu diwajibake melu, persentasi, rapat supaya bisa dipertimbangkan kanggo posisi kasebut. Aku yakin iki mung nuduhake kekurangan pengabdian sing liyane, tanpa preduli nampa "hadiah" kudu ngakoni lan meksa kanggo pimpinan.

Ron S. Mracky, Direktur Urusan Grup Konsultasi Afrika saiki nulis: Wirang yen jinis suap kewajiban sing ora dikepengini wis diwenehake menyang kantor pariwisata top etis. Ngelingake salah sawijining FIFA lan ambruk lan kredibilitas organisasi sing ditindakake sajrone pirang-pirang dekade - cendhak, tumindak pejabat pamrentah Georgia diarani "politik kotor" lan asil pamilihan UNWTO pungkasan ditolak minangka penghinaan serius prilaku internasional industri pariwisata internasional sing diarani.

Wondene responden liyane saka AS ujar: Sogokan sub-rosa iki pancen angel lan ngrusak organisasi kasebut.

ZAMBIA (anonim): Pemilihan kasebut ora bebas lan adil. Kandidat sing dipilih kasebut dudu ahli ing masalah Pariwisata. Manifestoe rada ora ngerti apa-apa, kita ora bisa duwe pimpinan sing ora kompeten ing pucuk organisasi sing penting. UNWTO butuh kepemimpinan sing darmabakti lan profesional tanpa ana gandhengane karo pertandingan bal-balan minangka sarana kanggo jabatan ndhuwur Sekretaris Jenderal.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.