Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis budaya Education Warta Industri Rapat Warta Breaking Moldova News wong Pengumuman Pers Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Singapur

Moldova dadi tuan rumah Rapat Komisi Komisi UNWTO kaping 61 kanggo Eropa

0a1a-64
0a1a-64
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Luwih saka 30 negara lan Anggota Afiliasi Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO) kumpul minggu kepungkur ing Chisinau, ibukutha Republik Moldova, kanggo Rapat 61 Komisi UNWTO kanggo Eropa. Peserta ngrembug babagan prioritas kanggo Organisasi uga strategi kanggo nyedhiyakake sektor pariwisata minangka pendorong utama pembangunan berkelanjutan ing Eropa (6 Juni 2017).

Rapat kasebut menehi perhatian khusus babagan kebutuhan kanggo terus ningkatake gaweyan UNWTO kanggo promosi lelungan sing aman, aman lan lancar. UNWTO bubar ngluncurake Pasukan Tugas Pariwisata lan Keamanan Tingkat Tinggi kanggo maju babagan masalah iki. Negara Anggota negesake ukumane babagan serangan teroris ing Eropa, lan sawetara menit kasepen kanggo ngelingake para korban.

Permata sing asli lan ora bisa ditemokake ing pariwisata Eropa, sing anggur dihargai lan misuwur ing saindenging jagad, Republik Moldova wis nuduhake komitmen sing kuat karo pariwisata berkelanjutan. "Republik Moldova isih dadi tujuan wisata sing lagi maju, nanging duwe kabeh potensial dadi tujuan sing kudu ditemokake; komitmen sing nyata kanggo pembangunan pariwisata berkelanjutan bakal njamin manawa negara entuk kabeh hadiah sing ditawakake pariwisata. " ujare Sekretaris Jenderal UNWTO, Taleb Rifai.

Sekretaris Jenderal UNWTO, Taleb Rifai, ketemu karo Perdana Menteri Republik Moldova, Pavel Filip, kanggo ngrembug babagan peran pariwisata ing pembangunan sosial ekonomi ing negara kasebut. Rapat kasebut negesake pentinge sing diwenehake Moldova kanggo sektor pariwisata ing ekonomi negara kasebut.

"Kita yakin manawa pariwisata minangka alat utama kanggo Moldova supaya bisa nggayuh kekembangan berkelanjutan lan nggawe lapangan kerja, lan sejatine bisa mbantu kita nggayuh Tujuan Pembangunan Berkelanjutan (SDG). Rapat iki mesthi bakal mbantu kita ndhukung sektor pariwisata kanggo nggayuh potensine, ”ujare Stanislav Rusu, Direktur Jenderal Badan Pariwisata Republik Moldova.

Rapat Komisi UNWTO uga nyinaoni komite teknis Organisasi babagan Daya Saing, Keberlanjutan lan Statistik lan Akun Satelit Pariwisata (TSA), lan kegiyatan Negara Anggota kanggo ngrayakake Taun Pariwisata Berkelanjutan Pembangunan Internasional 2017. Barang-barang liyane ing agenda kalebu transformasi Kode Etik Global UNWTO dadi konvensi internasional, nggawe komite nasional babagan etika pariwisata lan prioritas Program Pekerjaan UNWTO kanggo taun 2018-2019.

Rapat kasebut rampung kanthi Acara Resmi Taun Pariwisata Berkelanjutan Internasional kanggo Pembangunan 2017 sing nuduhake inisiatif sing dikembangake ing Italia lan Prancis - Pariwisata Ecobnb lan Betterfly lan upacara nandur wit kanthi anane Sekretaris Jenderal UNWTO, Direktur Jenderal Pariwisata Badan Republik Moldova, Kepala Delegasi UE ing Moldova, Pirkka Tapiola, lan komunitas diplomatik Moldova.

Hongaria nominasi dadi tuan rumah perayaan resmi Dina Pariwisata Dunia 2018 lan Negara-negara Anggota nyambut gawe pencalonan Republik Ceko kanggo nganakake rapat Komisi Regional UNWTO 2019. Kaloro keputusan kasebut bakal dijupuk menyang Majelis Umum UNWTO lan Komisi Regional kanggo Eropa, masing-masing ing wulan September ing Chengdu, China.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov