24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis budaya Education Warta Industri Rapat News wong Pengumuman Pers tanggung jawab Warta Breaking Samoa Pariwisata transportasi Singapur

UNWTO milih Perdana Menteri Samoa Duta Besar Khusus Taun Pariwisata Berkelanjutan Internasional kanggo Pembangunan

0a1a1-24
0a1a1-24
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO) wis milih Perdana Menteri Samoa, Hon. Tuilaepa Sailele Malielegaoi, minangka Duta Besar Khusus Taun Pariwisata Berkelanjutan Internasional 2017. Upacara iki dianakake ing New York tanggal 7 Juni ing garis sisi Konferensi Samudera PBB, ing antarane sawetara kegiyatan liyane Perdana Menteri ngandhakake marang para peserta babagan nilai pariwisata kanggo terus maju ekonomi biru.

"Penunjukan 2017 minangka Taun Pariwisata Berkelanjutan Internasional kanggo Pembangunan amarga diakoni dening Perserikatan Bangsa-Bangsa babagan potensi sektor pariwisata kanggo menehi kontribusi tumrap perang nglawan kemlaratan, kanggo mbantu ngatasi perubahan iklim, ningkatake kesetaraan gender lan gotong royong pangerten lan perdamaian ing antarane macem-macem budaya, "ujare Perdana Menteri.

"Pariwisata minangka sektor sing penting banget kanggo mata pencaharian masarakat kita lan nyentuh kabeh telung dimensi pembangunan berkelanjutan, aspek sosial, ekonomi lan lingkungan. Minangka kegiyatan kanggo masarakat, wis mbantu lan terus menehi kontribusi kanggo revitalisasi budaya, adat istiadat lan kerajinan tradisional, lan nduweni pengaruh penting kanggo nglestarekake warisan budaya lan minangka kekuwatan sing nyengkuyung perdamaian lan pangerten ” tambahe.

"Taun Internasional minangka kesempatan unik kanggo ningkatake tumindak umum lan ningkatake kekuwatan pariwisata kanggo mbangun jagad sing luwih apik. Kita matur nuwun marang Samoa amarga wis nganakake inisiatif adopsi resolusi PBB sing ngumumake Taun Internasional lan menehi kontribusi conto sing apik kanggo ningkatake nilai sektor kita menyang prestasi Agenda Pembangunan 2030, utamane kanggo Negara-negara Pengembang Kepulauan Kecil (SID) ) ”Ujare Sekretaris Jenderal UNWTO, Taleb Rifai.

Duta Besar Khusus Taun minangka pimpinan lan kepribadian terkenal sing komitmen kanggo ningkatake peran lan kontribusi pariwisata kanggo nggayuh Tujuan Pembangunan Berkelanjutan (SDG) lan Agenda 2030.
Nalika pariwisata kalebu ing telung SDG - SDG 8: 'Ningkatake pertumbuhan ekonomi sing berkelanjutan, kalebu lan berkelanjutan, lapangan kerja sing lengkap lan produktif lan kerja sing layak kanggo kabeh wong'; SDG 12: 'Konsumsi lan Produksi Berkelanjutan' lan SDG 14: 'Ngreksa lan nggunakake berkelanjutan segara, segara lan sumber daya laut kanggo pembangunan berkelanjutan', bisa maju kabeh 17 SDG.

Konferensi Samudera minangka kesempatan kanggo nyoroti babagan kepiye pariwisata bisa nyumbang menyang Sasaran 14. UNWTO gabung karo Bank Dunia lan Departemen Ekonomi lan Sosial PBB (UNDESA) kanggo ngrembug lan ngluncurake laporan 'Potensi Ekonomi Biru: Nambah Suwe -Manfaat Manfaat Sumber Daya Laut sing Berkelanjutan kanggo Negara-negara Ngembang Pulo Cilik lan Negara-negara sing Dikembangake Paling Pesisir '.

UNWTO uga ngatur bareng Event Event babagan "pariwisata Uni Eropa sing setya karo Pertumbuhan Biru" tanggal 8 Juni karo DG MARE lan NECstour. Pariwisata Pesisir lan Maritim minangka salah sawijining sektor utama Strategi Pertumbuhan Biru Uni Eropa kanthi potensial kerja lan pertumbuhan berkelanjutan. Pariwisata nggunakake luwih saka 3.2 yuta wong lan ngasilake total reged 183 milyar Euros, sing nuduhake luwih saka sepertiga ekonomi maritim. Dimensi universal SDG nyedhiyakake wilayah EU kesempatan kanggo nuduhake kepemimpinan lan nuduhake praktik paling apik kanggo nggedhekake lan ningkatake strategi Pertumbuhan Biru ing bagean liya, lan utamane liwat wilayah pulau ing wilayah SID.

Duta Khusus Taun Pariwisata Berkelanjutan Internasional kanggo Pembangunan:

- Tuilaepa Sailele Malielegaoi, Perdana Menteri Samoa
- Juan Manuel Santos, Presiden Kolombia
- Ellen Johnson Sirleaf, Presiden Liberia
- Luis Guillermo Solís Rivera, Presiden Costa Rica
- Mai binti Mohammed Al-Khalifa, Presiden Otoritas Bahrain kanggo Budaya lan Antiquities
- Simeon II saka Bulgaria
- Talal Abu-Ghazaleh, Ketua Organisasi Talal Abu-Ghazaleh
- Huayong Ge, CEO UnionPay
- Michael Frenzel, Presiden Asosiasi Federal Industri Pariwisata Jerman

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov