Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Warta Breaking Czechia Industri Hospitality Warta Breaking Hongaria News wong Warta Breaking Polandia Nganyari Destinasi Plancongan Singapur

Para pengungsi 'luwih ala' tinimbang sanksi: Warsawa, Budapest lan Prague ora kesengsem karo tumindak ukum UE

0a1a1-26
0a1a1-26
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Komisi Eropa ngluncurake tumindak ukum marang telung negara anggota Uni Eropa, sing negesake Polandia, Hongaria, lan Republik Ceko ora "njupuk tindakan sing dibutuhake" nalika ngatasi migran lan pengungsi.

Proses pelanggaran diluncurake dening Brussels dina Selasa.

Warsaw, Budapest, lan Prague dituduh ora netepi kewajibane nalika ngatasi migran lan pengungsi miturut rencana 2015.

Tiga negara Uni Eropa kasebut tumindak "nglanggar kewajiban ukum," ujare komisi kasebut ing sawijining pernyataan, lan nambahake sadurunge sadurunge ngelingake negara-negara kasebut supaya netepi "komitmen kanggo Yunani, Italia lan negara-negara anggota liyane."

Republik Ceko, Hongaria, lan Polandia "durung nindakake tindakan sing dibutuhake," ujare pratelan kasebut, ujar manawa telung anggota UE kasebut "durung pindhah siji wong."

"Menyang latar mburi iki ... Komisi mutusake ngluncurake prosedur pelanggaran marang telung Negara Anggota kasebut."

Wiwit Januari, negara-negara liyane ing blok kasebut pindhah meh 10,300 wong saka Italia lan Yunani, miturut komisi kasebut. "Kacepetan pamindhahan tambah akeh," tambahake, ujar manawa wis nyakseni "kenaikan lima kali lipat" dibandhingake karo periode sing padha taun kepungkur.

Total, saklawasé 21,000 wong sing golek suaka wis disebar ing saindenging Eropa, sawetara 14,000 saka Yunani lan liyane saka Italia.

Perdana Menteri Ceko Bohuslav Sobotka mbantah keputusan Brussels lan nyebutake rencana kanggo menehi hasil karo para migran "ora berfungsi," lapor Reuters.

"Komisi Eropa kanthi wuta meksa nindakake perkara kuota sing ora fungsional sing nyuda kapercayan warga ing kemampuan EU lan nolak solusi kerja lan konseptual kanggo krisis migrasi," ujare kantor berita Sobotka ing pratelan email.

Warsaw uga wis nanggepi keputusan Brussels, ujar manawa arep nerusake kabijakan migrasi saiki lan ora arep nampa kuota pengungsi. Sedia mbela hak kasebut supaya ora melu pengungsi ing pengadilan UE, Wakil Menteri Luar Negeri Polandia Konrad Szymanski marang Badan Pers Polandia (PAP), dina Selasa.

Wiwitan prosedur pelanggaran mung bakal nambah divisi EU, lan meksa blok kasebut adoh saka "kompromi politik" sing dibutuhake kanggo ngatasi krisis migran ing bawana, ujare pejabat Polandia.

Dheweke uga nyebut rencana 2015 "salah," lan ujar manawa Warsaw nyumbang kanggo ngrampungake krisis migran kanthi "nglindhungi perbatasan njaba Uni Eropa lan kanthi sistematis ngiyatake keterlibatan kamanungsan ing wilayah kasebut."

Nanging, ing pratelan dina Selasa, Komisi UE nyebutake komisioner migrasi, Dimitris Avramopoulos, ujar, "Nalika nerangake pamindhahan, aku jelas: implementasi Keputusan Dewan babagan relokasi minangka kewajiban legal, dudu pilihan. . "

"Relokasi bisa digunakake," pratelan Brussels.

Ing wulan September 2015, para menteri UE nggawe rencana kanggo pindhah luwih saka 100,000 migran sing wis tekan bawana, ing saindenging Eropa. Nanging, ora kabeh negara Uni Eropa nemokake langkah-langkah kasebut bisa ditampa, ujar manawa krisis migran ora bisa dirampungake liwat kuota wajib.

Republik Ceko, Rumania, Slowakia lan Hongaria nentang rencana kasebut. Sanajan ana peringatan saka Brussels, Budapest bertekad kanggo ngencengi kabijakane marang para pencari suaka lan nindakake rencana pagar perbatasan dhewe.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov