Warta Breaking Travel Guatemala Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur

Cukup kulo: Turis kaget ing hotel Kota Guatemala sawise gempa 6.9 jam 1:29

EQGU
EQGU
ditulis dening Juergen T Steinmetz

eTN Reader lan turis Josh Gates tweets: A Gempa skala 6.9 mung diluncurake Guatemala Kutha Cukup numpak ing kene ing lantai 15 hotel. Oke… dadi… Bali turu?

Gempa bumi kuat diukur 6.9 tanggal 1.29 esuk nalika dinane Rebo esuk. Dununge cedhak karo tapel wates Meksiko:

143 km W of Guatemala City, Guatemala / pop: 995,000 /
15 km N saka San Marcos, Guatemala / pop: 25,100 /
5 km SE saka Tejutla, Guatemala / pop: 2,700 /

Umume, populasi ing wilayah iki manggon ing struktur sing rentan gempa bumi, sanajan ana struktur tahan. Jinis bangunan sing rentan utama yaiku konstruksi tembok lumpur lan konstruksi informal (logam, kayu, GI lsp).

Gempa bumi pungkasan ing wilayah iki nyebabake bebaya sekunder kayata longsor sing bisa nyebabake kerugian.

Ing wektu iki, ora ana laporan kerugian, nanging gempa jinis iki duweni potensi kerusakan lan ancaman ngancam nyawa.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.