Warta Breaking Bahrain Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Industri Hospitality Kuwait Breaking News Warta Mewah News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan

Panjaluk santai nyengkuyung pertumbuhan laba hotel MENA

0a1-22
0a1-22
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Pertumbuhan volume lan rega sing apik ing segmen luang mbantu hotel ing Dubai ngamanake salah sawijining kenaikan paling penting ing kinerja ndhuwur lan ngisor ing taun-taun pungkasan, miturut data paling anyar saka HotStats.

Nalika hotel ing Dubai nyathet kenaikan poin persentase 5.4 ing jumlah kamar, dadi 87.8 persen, pangembangan RevPAR (Revenue per Kamar sing Disedhiyakake) uga didhukung dening kenaikan 11.4 persen ing rata-rata tingkat kamar sing wis nggayuh kanthi tuwuhing taun ing taun tingkat segmen sing kacathet ing segmen individu (+15.6 persen) lan klompok (+2.4 persen).

Kekuwatan panjaluk saka segmen luang ateges volume luang individu lan klompok nyumbang 60 persen saka total panjaluk ing wulan April, dibandhingake 48.8 persen saka total ing 12 wulan nganti April 2017.

Saliyane kenaikan 13.0 persen ing TrevPAR (Total Revenue per Kamar sing Kasedhiya), hotel ing Dubai bisa nyuda biaya, digambarake dening penurunan persentase gaji 1.9 nganti 20.0 persen saka total penghasilan, kanggo nambah kenaikan 20.7 persen ing bathi saben kamar ing wulan April.

Para petugas hotel ing Dubai ngarep-arep bisa tuwuh ing wulan iki minangka awal pemulihan sawise operasi wiwit bubar bubar rega minyak.

Kuwait Hoteliers Ngurangi Biaya kanggo Ningkatake Kinerja Bathi

Hotel-hotel ing Kuwait nyathet kenaikan laba 11.0 persen saben kamar ing wulan iki, yaiku ing mundhak saka kenaikan TrevPAR 6.9 persen amarga para hoteler sing cerdas nyuda biaya.

Nalika hotel ing Kuwait nyathet paningkatan RevPAR 11.8 persen taun-taun, amarga paningkatan kamar 5.3 persentase uga kenaikan rata-rata tingkat kamar 2.7 persen, iki ora langsung diterjemahake menyang Total Revenue, amarga menyang Revenue Non-Kamar Mudhun.

Nanging, saliyane tuwuhing TrevPAR, ngirit biaya ing Payroll (+1.7 persen) lan Overhead (+3.5 persen) saben kamar sing kasedhiya, nyumbang kanggo nambah laba $ 15.27 saben kamar ing wulan April.

Sanajan kinerja sing kuat, wulan iki ora cukup kanggo ngimbangi penurunan 6.2 persen bathi saben ruangan sing dialami ing Q1 2017. Asile, GOPPAR saben taun mudhun 1.2 persen dadi $ 120.96.

Grand Prix Bahrain Nyurung Sasi Bumper Kanggo Hotel ing Manama

Hotel-hotel ing Manama nyathet kenaikan laba saben kamar 32.0 persen wulan iki, sing didorong tingkat hunian kamar sing rusak amarga Grand Prix F1 Bahrain sing cedhak.

Minangka konurbasi utama paling cedhak kanthi jumlah akomodasi hotel sing dibutuhake, Bahrain Grand Prix mesthi dadi pendorong permintaan hotel ing Manama. Salajengipun, wekdal acara ing 2017 ateges persiapan lan periode balapan kabeh ana ing wulan April, tinimbang nyebar ing pungkasan Maret lan awal April, kaya ing 2016.

Asile, hotel ing Manama nyathet kenaikan poin persentase 10.4 ing jumlah kamar, dadi 69.0 persen, tingkat hunian kamar paling dhuwur saben wulan sing kacathet ing ibukutha Bahrain sajrone pirang-pirang taun.

Nalika tuwuh rata-rata tarif kamar saben taun luwih diukur, ing 2.0 persen, dadi $ 194.14, tingkat tarif iki mung wis ngluwihi kaping pisanan ing 18 wulan pungkasan, yaiku ing Desember 2016, luwih nggambarake mupangat saka Grand Prix kanggo hotel ing Manama.

Minangka asil saka gerakan pendhudhukan lan tingkat, RevPAR ing hotel ing Manama mundhak 20.1 persen. Lan kanthi kenaikan sing kacathet ing Revenue Non-Kamar, kalebu Pangan lan Minuman (+11.7 persen), hotel ing Manama nyathet kenaikan 17.1 persen ing TrevPAR, dadi $ 204.72. Sanajan ana kenaikan biaya, volume sing kuat ngasilake bathi $ 19.71 ing bathi saben kamar, dadi $ 81.27.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov