Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Warta Breaking Jordan Warta Industri Rapat News wong Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan

Yordania ngrayakake harta nasional, Zeina Barhoum, pangadeg festival opera pertama ing jagad Arab

0a1a1a1a-6
0a1a1a1a-6
ditulis dening Kepala Editor Tugas

TravelTalkMEDIA lan Monaco Business Development ngumumake manawa ing Royal Patronage Putri HRH Muna Al Hussein, Soprano Zeina Barhoum Yordania ngumumake rencana kanggo festival opera pisanan ing donya Arab. Festival Opera Amman bakal debut karo produksi operasional lengkap Verdi La Traviata tanggal 19 Juli lan 22 Juli 2017. Pagelaran bersejarah kasebut bakal ditindakake ing Amfiteater Romawi taun 2000 ing Pusat Kota Amman. Motivasi Zeina ing inisiatif iki yaiku nandur winih kanggo ngembangake budaya opera ing Yordania lan jagad Arab, lan bisa uga menehi inspirasi kanggo mbangun Opera House sing dibangun kanthi tujuan ing Ibukota Yordania, Amman, gabung karo perusahaan ing negara-negara Arab liyane kayata Oman lan UEA.

Produksi kasebut bakal nyakup luwih saka 150 musisi lan penari Internasional saka luwih saka 10 negara, dibintangi Zeina Barhoum minangka Violetta, Andres Versamendi dadi Alfredo, Simon Svitok dadi Germont lan Ady Naber minangka Gastone, diiringi Sichuan Philharmonic Orchestra, sing nampilake musisi saka La Scala lan bakat lan musisi lokal, Paduan Suara Opera Batumi dipimpin dening Konduktor Lorenzo Tazzieri lan dipimpin dening Luigi Orfeo. Festival Opera Amman didhukung dening Greater Amman Munisipalitas, kanthi Kemitraan Strategis Menteri Pariwisata lan Papan Pariwisata Yordania, Kedutaan Besar Republik Rakyat China, Kedutaan Besar Italia lan Kedutaan Besar Georgia ing Yordania kanthi Royal Jordanian Airlines minangka maskapai resmi. Hotel resmi kalebu Marriott, Rotana Towers, Arjaan Rotana, The Sheraton lan Crowne Plaza.

Putri HRH Muna Al Hussein, sing dadi Pimpinan Kerajaan La Traviata, ujar, "Zeina Barhoum wis mbantu nggawe Jordan ing peta kanthi kerja keras sing ditindakake ing kene lan ing saindenging jagad. Wis mesthi seneng bisa kerja bareng dheweke. Aku seneng ngrungokake Zeina ing macem-macem konser lan seneng banget swarane ing CD. Aku nganggep dheweke minangka Duta Besar Musik ing Yordania. ”

Zeina uga promosi Musik lan Seni kanggo para pemuda Arab ing wilayah kasebut. Kerjane tanpa lelah kanggo ningkatake masalah wanita, gaya urip tentrem lan sehat kabukten ing dhaptar kridit kanthi pagelaran ing Yordania, UEA, London, Italia, Austria, Prancis lan Libanon karo seniman terkenal kalebu Baritone Italia lan tutor Walter Alberti lan Roberto Alagna. Sadurunge, Barhoum diundang kanggo melu ing Tur Perdamaian Internasional karo Orkestra Simfoni Pemuda Prague sing dianakake Riad Al Kudsi. Dheweke uga dadi tuan rumah konser ing teater UNESCO ing Paris, sing diatur dening Kedutaan Besar Yordania ing Prancis lan kanggo ngurmati Dr Irina Bokova nalika ngrayakake dhaptar Situs Baptis ing Yordania minangka Situs Warisan Dunia.

Zeina Barhoum ujar. "Sajrone karir, aku wis berkah bisa kerja bareng karo wong-wong saka saindenging jagad. Liwat musik lan seni, aku wis ngerti pentinge koneksi lintas budaya lan aku wis weruh kepiye carane musik menehi jembatan penting sing nyawiji budaya saka kabeh penjuru dunia. Liwat nggunakake musik, kita nganggo siji basa, basa sing bisa dingerteni kabeh tanpa ana panjarwa, ”

La Traviata ing Amman tanggal 19 lan tanggal 22 Juli 2017 wiwit jam 8 30 PM. Lawang mbukak ing
7: 30 PM.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov