Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Jerman Breaking News News wong Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Warta Breaking UK

Menteri Ekonomi Jerman: Mbatalake Brexit, sanajan 'ora bisa ditindakake', bakal 'hebat'

0a1a1-28
0a1a1-28
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Bakal "hebat" yen Inggris mundur saka keputusan kanggo ninggalake Uni Eropa lan milih tetep tetep ing blok kasebut, Menteri Ekonomi Jerman Brigitte Zypries ujar, nanging nambah manawa dheweke nganggep kemungkinan kasebut "ora mungkin."

"Aku rumangsa luwih becik yen dheweke mbatalake keputusan Brexit," ujare Zypries, kaya sing dikutip Reuters. "Nanging, skenario iki katon saya ora realistis," ujare.

Dheweke terus ujar manawa dheweke getun karo keputusan Inggris kanggo ninggalake serikat pekerja kasebut lan ngelingake manawa Brexit duweni potensi bakal nyebabake kerusakan ekonomi Inggris tinimbang karo Jerman, amarga sinau babagan kementeriane.

Sadurunge, informasi sing padha ditampilake ing survey sing diterbitake dening firma layanan profesional multinasional Deloitte ing pertengahan Mei. Panliten kasebut nuduhake manawa Jerman bisa entuk manfaat saka Brexit, amarga Inggris sing ninggalake UE bisa nggawe Jerman dadi pusat finansial sing luwih kuat lan nambah daya tarik minangka target investasi langsung asing, uga nggawe "pusat Eropa" kanggo "wiwitan- perusahaan teknologi tinggi lan teknologi tinggi. ”

Kangge, dheweke ujar manawa loro-lorone kudu nerusake negosiasi Brexit kaya sing direncanakake. "Iki ora bakal gampang, nanging kompromi bisa ditindakake," ujare Zypries.

Ing tanggal 13 Juni, Menteri Keuangan Jerman Wolfgang Schaeuble uga ujar manawa lawang Uni Eropa tetep mbukak kanggo Inggris yen pengin ngganti keputusan, sanajan dheweke uga ngakoni yen skenario kasebut ora bisa ditindakake.

"Yen dheweke pengin ngowahi keputusan, mesthine bakal mbukak lawang, nanging dakkira ora bisa ditindakake," ujare Schaeuble menyang Bloomberg nalika menehi komentar babagan asil pemilihan Inggris sing nyuda dhukungan kanggo Konservatif PM Theresa May.

Menteri Keuangan Jerman nambahake: "Brexit minangka keputusan sing kudu ditampa dening para pamilih Inggris."

"Kita bakal nyuda kerusakan potensial lan nggedhekake bathi bebarengan ... ing pungkasan kita bakal njupuk keputusan sing cukup," ujare, negesake loro-lorone kanggo miwiti negosiasi.

Menteri Brexit Inggris, David Davis, lan kepala negosiator UE, Michel Barnier, diarepake bakal miwiti negosiasi babagan Inggris sing nolak Uni Eropa ing dina Senin, 19 Juni.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov