Airlines Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Breaking Finlandia News transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Bandara Helsinki: Paling apik sing gegandhengan ing Eropa Lor

cnntasklogo
cnntasklogo
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Bandara Helsinki, sing dioperasikake Finavia, minangka bandara sing paling apik ing Eropa Lor. Miturut panemuan laporan Konektivitas Industri Bandara Bandara International (ACI), Bandara Helsinki minangka operasi sing kompetitif banget sing nawakake jaringan tujuan lan narik kawigatene para penumpang transit sing akeh.

Peringkat paling dhuwur ing laporan ACI Eropa yaiku bandara sing nawakake link apik banget karo bandara liyane sing gegandhengan. Bandara Helsinki ana ing urutan nomer 12 ing Eropa lan nomer pisanan ing Eropa Lor.

"Ing taun-taun pungkasan, Bandara Helsinki nguatake jabatane minangka pusat lalu lintas udara sing penting. Iki umume amarga daya tarik kita ing wilayah Baltik sing luwih wiyar lan tuwuhing lalu lintas transit antarane Eropa lan Asia. Popularitas Finlandia sing saya gedhe dadi tujuan plancongan uga dadi faktor penting. Konektivitas penting banget kanggo daya saing Finlandia lan nyedhiyakake tambahan kanggo bisnis sing adhedhasar kene, "ujare Kari Savolainen, CEO ing Finavia.

Ing analisis taun iki, indeks konektivitas hub Bandara Helsinki diukur 9,982. Iki nuduhake wutah 96% sajrone sepuluh taun. Helsinki minangka bandara paling nyambung paling apik ing Eropa Lor, luwih maju karo Kopenhagen ing urutan nomer loro kanthi poin indeks 5,404 lan rangking nomer 15 ing umume. Oslo rangking nomer 17 kanthi 3,868 poin indeks. Oslo lan Copenhagen narik volume penumpang luwih akeh tinimbang Bandara Helsinki.

Saka kabeh bandara Eropa sisih lor, Bandara Helsinki nawakake paling akeh penerbangan langsung menyang Asia. Diukur karo nomer sambungan penerbangan, Bandara Helsinki minangka pusat penerbangan nomer lima nomer paling gedhe ing antarane Eropa lan China. Kajaba iku, Bandara Helsinki nawakake luwih akeh tujuan penerbangan langsung menyang Jepang tinimbang bandara Eropa liyane. Secara total, bandara sing dioperasikake Finavia nawakake luwih saka 200 sambungan penerbangan menyang tujuan ing saindenging jagad.

"Ora ana negara ing donya sing ora pengin hub lalu lintas udara sing gegandhengan. Ana sawetara panggonan ing Eropa sing kurang, lan negara-negara kasebut duwe risiko bisa ditinggal. Ing Finavia, kita bakal terus usaha tenanan kanggo nambah panyambungan Finlandia. Saiki, kita lagi diskusi aktif karo sawetara maskapai penerbangan ing rute anyar lan kesempatan sing diwakili pasar Finlandia, "ujare Savolainen.

Ing laporan Konektivitas Industri Bandara, papan paling dhuwur diklaim nomer siji dunia, Frankfurt, kanthi 69,930 poin indeks. Peringkat nomer loro yaiku Bandara Schiphol ing Amsterdam (56,535), diikuti Paris Charles de Gaulle (47,217), Istanbul (33,908) lan London Heathrow (32,437).

Bandara Eropa lan Amerika Utara nawakake konektivitas paling apik ing saindenging jagad. Nanging, bandara sing nuduhake konektivitas paling cepet sajrone sepuluh taun kepungkur ana ing Timur Tengah lan Asia, utamane China.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.