24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Warta Breaking Palestina Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Palestina Muga-muga Daptar Dhaptar Hebron Minangka Situs Warisan Donya UNESCO

Hebron_tomb
Hebron_tomb
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Minangka bagean saka upaya kanggo entuk dhukungan internasional kanggo negara Palestina sing independen ing Tepi Kulon, Jalur Gaza lan Yerusalem Timur, Palestina njaluk banding marang Organisasi Pendidikan, Ilmiah lan Budaya PBB (UNESCO) PBB kanggo nglindhungi Kutha Heboh saka Israel saka Israel kanthi nggawe situs warisan donya Palestina. UNESCO bakal milih masalah kasebut ing minggu ngarep, lan Israel, sing nolak banget karo langkah kasebut, meksa nggawe kertu suoro rahasia.

Awal wulan iki, Israel ngalangi tim UNESCO supaya ora ngunjungi kutha kasebut, ing endi udakara 800 wong pemukim Yahudi manggon ing antarane 100,000 wong Palestina. Ing tengah kutha lawas ana makam tradisional Abraham, sing diarani wong Palestina mesjid Ibrahimi, lan wong-wong Yahudi, Makam Patriarki. Hebron umume, lan situs agama utamane, wis suwe dadi titik tolak panganiaya Israel-Palestina.

Israel meksa UNESCO nyekel kertu suoro rahasia tinimbang swara terbuka tradisional, amarga percaya yen ana swara terbuka, 21 negara kasebut bakal milih kanggo njaluk panjaluk Palestina. Sanajan "Palestina" durung diakoni PBB minangka negara resmi, dheweke duwe status khusus minangka "pengamat non-negara" lan bisa gabung karo badan PBB kayata UNESCO.

"Palestina wis dadi anggota UNESCO wiwit taun 2011 lan dadi perkara normal yen kita ndhaptar UNESCO kanggo nyathet lokasi sing terkenal minangka situs Palestina ing situs Warisan Dunia." Omar Abdallah, kepala departemen PBB ing Menteri Luar Negeri Palestina marang The Line Media.

Abdallah nerangake manawa iki dudu kaping pisanan Israel nyegah misi internasional mlebu wilayah Palestina.

"Israel tujuane supaya ora bisa ndeleng pelanggaran Israel marang warisan budaya lan budaya Palestina, nanging wektu iki istimewa lan unik," jarene.

Siji-sijine tujuan kanggo ngenali kutha lawas ing Hebron minangka situs Palestina yaiku kanggo nglindhungi kutha lan menehi nilai sejarah ing saindenging jagad.
"Ora preduli apa-apa afiliasi partai ing kutha lawas ing Hebron, dununge ana ing wilayah Palestina lan kudu didaftar; iku nduweni nilai global lan bisa digayuh kanggo kabeh wong. ” Abdallah nambahake.

Ing Kitab Purwaning Dumadi, Ibrani kacathet minangka papan ing ngendi Abraham - pendiri tauhid lan leluhur agama Yahudi lan Islam - tuku "Guwa Machpela" minangka kuburan khusus kanggo garwane sing dikasihi Sarah.

"Hebron minangka akar sejarah nasional Yahudi, penting kanggo menehi pakurmatan lan pakurmatan kanggo wong tuwa saka wong-wong Yahudi sing dikubur ing kono telung ewu taun kepungkur," ujare juru bicara Komunitas Yahudi ing Hebron, Yishai Fleischer. Saluran Media.

Fleischer nganggep UNESCO minangka bias nglawan Israel, lan ujar manawa nyathet situs kasebut dadi Palestina padha karo ngrusak warisan Yahudi. Wulan pungkasan, UNESCO nglampahi resolusi sing ujar manawa Israel ora duwe klaim Yerusalem - sawijining langkah sing nesu karo wong Yahudi ing saindenging jagad.

Fleischer ujar manawa Hebron minangka kutha campuran Arab-Yahudi.

"Panguwasa Palestina ana ing sekitar kene, nanging uga ana kutha Yahudi ing jejere; Aku ora bakal ngarani kutha lawas dadi wilayah Palestina, ”jarene.

Wong Palestina ujar manawa Hebron wis suwe dadi situs Muslim sing penting.

"Wiwit mbukak Islam ing wilayah kasebut, Mesjid Ibrahimi dianggep minangka situs suci kaping papat kanggo umat Islam sawise Mekah, mesjid Al-aqsa (ing Yerusalem) lan mesjid Al-Nabwi (ing Madinah ing Arab Saudi)", Ismael Abu Alhalaweh , General Manager Endowments Hebron marang The Media Line.

Umume wong Islam menyang Hebron saka saindenging jagad kanggo ndedonga, jarene, lan gerakan Israel mbebayani tumrap hak kasebut.

"Israel wis ngubengi kutha lawas kanthi titik cek lan alangan," jarene. "Wong kudu ndedonga kanthi pengawasan pasukan keamanan bersenjata Israel, lan saben wong Palestina kudu dipriksa kanthi aman nalika mlebu lan metu."

Ing taun 1994, sajrone wulan suci Ramadhan - wulan pasa kanggo ngurmati wahyu pertama Al-Quran marang Muhammad miturut kapercayan Islam, sawijining pemukim Yahudi nempuh 29 wong Muslim ing njero mesjid nalika ndedonga. Sawise iku, Israel mbagi situs suci kasebut dadi rong wilayah - setengah masjid lan setengah sinagog - kanthi lawang beda.

Panyusunan resmi kanggo nuduhake situs kasebut ditindakake ing taun 1997 karo wong-wong Yahudi lan Muslim saben-saben entuk akses menyang situs kasebut nalika liburan religius.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.