Asosiasi Warta Breaking Georgia News Warta Breaking Travel wong News Wire Plancongan Singapur

Napa ngenteni Majelis Umum UNWTO? Sekretaris Jenderal anyar wis diselehake?

Pilih basa sampeyan
Zurab1
Zurab1
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Iki minangka pemilihan sing paling akeh dibahas lan paling diperebutake dening panitia eksekutif Organisasi Pariwisata Dunia PBB (UNWTO). Akeh pimpinan industri wisata lan pariwisata global lan pamrentah wis nuduhake keraguan serius yen Majelis Umum UNWTO sabanjure bakal negesake rekomendasi dening Dewan Eksekutif ing wektu iki.

Konfirmasi iki dibutuhake kanggo calon Duta Besar Zurab Pololikashvili sing menang. Proses iki bakal ditindakake sajrone Majelis Umum UNWTO ing Chengdu, China ing wulan September 2017.

Sawise dikonfirmasi istilah warta kanggo Sekretaris Jenderal UNWTO bakal diwiwiti tanggal 1 Januari 2018

Wektu saka September nganti pungkasan taun bisa digunakake kanthi gampang kanggo Sekretaris Jenderal saiki kanggo nuduhake Sekretaris Jendral-Pilihan babagan cara sistem kasebut.

Miturut informasi sing ditampa eTN, proses iki wis diwiwiti luwih awal lan sadurunge nomine anyar kasebut uga dikonfirmasi. Sawetara ing Organisasi kaget lan prihatin, sing liya yakin yen komandan anyar sing bisa dadi pangareping pariwisata bisa melu ing rapat utama.

Pak Pololikasvili nekani rong diskusi manajemen level paling dhuwur ing Madrid, biasane mung terbuka kanggo Sekretaris Jenderal lan lingkaran lan direktur sing cedhak.

"Sekretaris Jenderal UNWTO" minangka duta besar judhul Pololikashvili sing diterbitake kanggo awake dhewe ing  penghargaan-tourism.com . Penghargaan kasebut dikenal minangka "Oscar" kanggo pangenalan pariwisata Georgia. Penghargaan Pariwisata Nasional kanthi bangga nunjuk Zurab uga dadi juri.

Penghargaan kasebut entuk dhukungan saka pamrentah Georgia lan saka sektor swasta. Administrasi Pariwisata Nasional Georgia minangka co-organizer proyek iki, Menteri Ekonomi lan Pembangunan Berkelanjutan Georgia lan Balai Kota Tbilisi minangka Pendhukung Resmi.

Misi utama proyek kasebut yaiku nyengkuyung industri pariwisata lan perhotelan ing Georgia lan ningkatake kesadaran babagan bisnis pariwisata lan merek sing wis sukses sing nggawe citra positif ing saindenging jagad.

Upacara penghargaan kasebut minangka kesempatan kanggo nggabungake pejabat nasional lan lokal, hotel, restoran, operator tur, agen perjalanan, perusahaan anggur lan liya-liyane.

Mesthi wae, wong-wong ing industri wisata lan turisme ing Georgia seneng banget yen ana wong saka negarane sing dipilih dadi jabatan utama ing pariwisata. Bisa uga dijlentrehake manawa ana wong sing bisa nganggep jabatan kasebut durung dikonfirmasi.

Langkah kejutan liyane yaiku Pololikashvili ketemu karo Menteri Pariwisata Bulgaria Angelkova lan ngrembug masalah sing ana gandhengane karo UNWTO lan ora ana sing cocog karo masalah bilateral antara Georgia lan Bulgaria.

Laporan ing media Bulgaria ujar: "Menteri Pariwisata Bulgaria Angelkova ketemu karo Sekretaris Jenderal UNWTO Nominee Pololikashvili nganakake rapat kerja ing Belgrad ing Konferensi Pariwisata Berkelanjutan ing Wilayah Danube."

"Kalorone nganggep kesempatan kerja sama antara Menteri Pariwisata lan UNWTO, uga inisiatif gabungan mbesuk kanggo sektor kasebut. Angelkova ngenalake Pololikashvili kanthi langkah-langkah sing ditindakake Bulgaria kanggo pembangunan pariwisata berkelanjutan lan negesake manawa negara kasebut bakal terus dadi salah sawijining anggota UNWTO sing paling aktif. ”

Menteri Bulgaria marang wartawan ing sawijining konferensi pers, Bulgaria wis ndhukung calon Georgia kanthi suarane. Bulgaria minangka anggota Dewan Eksekutif UNWTO.

Pancen bisa dadi langkah sing apik kanggo Zurab supaya ngadhepi media lan mangsuli sawetara pitakon babagan rapat iki lan masalah liyane. Transparansi iki durung kedadeyan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.