Warta Breaking Travel budaya Warta Breaking Palestina Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Breaking Stereotypes To Fix Society

Bashar_singer
Bashar_singer
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Kaya kabeh musisi lan panulis lagu, Bashar Murad ngarep-arep musike bisa ngasilake gambar lan pikiran sing tenang ing pikiran wong sing ngrungokake. Lan kanthi nyanyian lagu-lagune lan keprungu para pamirsa ing konser, dheweke kayane bisa nggayuh tujuane.

Bashar umur patlikur taun, wis wiwit main wiwit isih cilik. Nalika musik kasebut disenengi para pamirsa Timur Tengah, topik sing dipilih lan lirik sing asring ditembangake ora. Kesetaraan gender, LGBT, bebas ngomong, lan bebas milih isih adoh saka masalah sing bisa ditampa ing pirang-pirang negara Arab-Islam sing konservatif.

Kanggo sawetara Bashar minangka "revolusioner Timur Tengah;" kanggo wong liya, dheweke pancen liya.

Murad ngandhani Garis Media babagan kesulitan sing dialami nalika isih bocah amarga apa sing diarepake, lan peran "normal" sing dikarepake. Nalika kanca-kancane dolanan mobil plastik lan pesawat, dheweke luwih seneng boneka lan nongkrong karo kader kanca wanita. Bedane ora gampang ing endi wae, nanging angel banget ing komunitas Arab ing Yerusalem sisih wetan, ing ngendi Murad dianggep wong njaba.

Kanggo nanggepi, studio musik Bashar dadi papan perlindungan - lan papan perang; dheweke ora mung ngrampungake masalah sing nggawe tangga teparo ora tenang, nanging uga nggawe kapercayan kanthi yakin.

Nanging ora mesthi ngono. Bullying meksa Murad ngganti sekolah kaping telu: "Dheweke nggawe aku rumangsa ora kepenak ing kulitku dhewe; butuh wektu suwe kanggo ngrampungake, "ujare menyang The Media Line. "Wong ora nampa wong lanang sing nindakake tumindak sing dianggep efektif; dheweke nyengkuyung para wanita supaya beda-beda, nanging nalika nerangake pria, dheweke moyoki. "

Bashar suwene patang taun ing Amerika Serikat sinau komunikasi ing Bridgewater College ing Virginia. Ing kana, dheweke ngalami kabebasan-kabebasan sing dikreditake kanthi pengaruhe ing pirang-pirang cara, kabeh ngidini dheweke akhire nampa awake dhewe. Iki menehi kekuwatan supaya dheweke bali menyang Yerusalem kanggo menehi pengaruh lan mbantu wong liya sing, kaya awake dhewe, beda.

Bali Bashar sukses. Dheweke entuk status selebriti nalika, ing November 2016, dheweke nerbitake video musik kaping pisanan ing online (https://www.youtube.com/watch?v=zbjhcKpU8_E) rak luwih saka 100,000 tampilan. Klip kasebut dianggep inovatif - lan kontroversial - amarga nggambarake pria lan wanita sing makarya ing lapangan dianggep mung cocog karo jenis kelamin sing beda. Inshrah, sing katon minangka sopir truk wanita ing video kasebut, marang The Media Line manawa pengalaman syuting karo Bashar "apik tenan" lan ngelingake manawa "ana wong liya sing nindakake perkara sing ora tradisional."

Miturut Bashar, pesen ing balik lagu kasebut kanthi irah-irahan Luwih Kaya Sampeyan, "Apa pengaruhe masarakat ing komunitas Arab supaya nampa wong liya kaya sing wis ana, lan aja nganti ngarepake kabeh wong padha." Dheweke ujar marang The Media Line, "Penting banget kanggo masarakat supaya nganut macem-macem individu lan ora ngeculake."

Ora disangka-sangka, akeh wong sing nentang musik Bashar, sing diarani masarakat kasebut Palestina sing ngrusak lan ora nggambarake. Nanging, ora kaya ngono, kanggo Raed Al-Kobare, kepala Departemen Musik ing Menteri Budaya Palestina.

Ora kalebu Inshrah, Al-Kobare ngandhani The Media Line yen ana "luwih saka limang wanita Palestina sing nyopir truk lan bis ing Ramallah dhewe; lan wanita Palestina balapan, dolanan olahraga lan seni. ” Nanging dheweke setuju yen stereotip tartamtu ditrapake kanggo jinis liyane. "Lanang ing masyarakat Arab bisa uga sengit nalika pria duwe peran sing ditemtokake kanggo wanita, ujare al-Kobare

Bashar saiki sinau musik ing Rimon College ing Tel-Aviv, lan bubar dirilis voices(https://www.youtube.com/watch?v=IkUL5bTZztk), lagu anyar babagan ngatasi kekarepan ing sawetara komunitas Arab kanggo nyingkirake wong sing "beda".

Ing video kasebut, panganten wanita tradisional sing diidentifikasi nganggo klambi putih dikonsumsi kanthi "akeh swara ing endhas sing nggawe dheweke mudhun." Pungkasane, dheweke metu saka "penjara" tradisional, sing digambarake dening bledosan warna, lan lirik sing kalebu, "kabeh luwih apik kanthi warna sing sithik."

Gitaris Ahmed Azizeh seneng dadi bagean saka karya lan topik kontroversial kasebut. "Aku ngarahake ngganti wong lan ngajak supaya ora ngetutake akeh lan dadi awake dhewe," ujare Ahmed marang The Meda Line. Kanggo bagean kasebut, Bashar ujar manawa "nyanyi kanggo owah-owahan lan masa depan sing luwih apik, nalika wong-wong ngajeni lan nampa siji liyane tanpa syarat."

Iki minangka pesen positif sing katon apik.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.