24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Botswana Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Mewah Warta Breaking Afrika Selatan Tanzania Breaking News Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Warta Breaking Zambia Warta Pecah Zimbabwe

Sepur wisata mewah mewah tumuju ujung Afrika

rovos1
rovos1

Sing misuwur kanthi sebutan Pride of Africa, Sepur mewah tur Rovos Rail ninggali kutha komersial Tanzania, Dar es Salaam, menyang Cape Town, awan dina Selasa, liwat jalur Tanzania lan Zambia sing apik banget menyang Cape Town, ing ujung bawana Afrika.

Sepur kasebut, Pride of Africa, mangkat saka ibukota Tanzania jam 12 sore, muter menyang Cape Town, ngliwati Tanzania, Zambia, Zimbabwe, lan Botswana sadurunge nyentuh Afrika Selatan.

Sawise budhal menyang Dar es Salaam, sepur kasebut ngliwati Selous Game Reserve, taman margasatwa paling gedhe sing dijaga lan paling liar ing Afrika sing jembaré 55,000 kilometer.

Sajrone sawetara jam, turis ing kreta bisa ndeleng kewan liar liwat pelatih sing digawe kaca pengamatan sing dirancang kanggo ndeleng pemandangan nalika kreta lagi mlaku.

Udzungwa Ranges lan Lembah Great Rift Afrika minangka papan wisata liyane sing narik penumpang kreta supaya bisa ndeleng. Sepur kasebut ngliwati Air Terjun Chisimba, ing Zambia, lan para penumpang entuk kesempatan ndeleng curug sing apik.

Tekan Livingstone, sepur banjur nyebrang jembatan lan tekan tapel wates Zimbabwe kanggo dolan maring Victoria Falls sing ora ana tandhingane kanthi plancongan surup ing Kali Zambezi lan safari mlaku-mlaku saka tebing kali menyang hotel.

Wektu luang ing Victoria Falls kalebu kegiyatan kayata tur ing grojogan gedhe, helikopter liwat grojogan, safari mburi gajah, mlaku-mlaku karo singa, arung jeram putih, bungee jumping, lan golf.

Turis ing kreta kasebut, sawise budhal ing Victoria Falls, uga entuk kesempatan kanggo ngunjungi Taman Nasional Hwange sadurunge menyang Bulawayo, kutha paling gedhe nomer loro ing Zimbabwe.

Ing Botswana, sepur kasebut mangidul mangidul ngliwati Francistown lan Serule, nyebrang Tropic of Capricorn lan terus liwat Mahalapye menyang Gaborone, nalika turis mudhun kanggo tur menyang Madikwe Reserve kanthi menginap 2 wengi ing pondokan. Drive game esuk, drive game sore, lan kegiyatan tamu liyane nuduhake dina kanggo turis Rovos Rail.

Saka Cagar Madikwe lan Pagunungan Magaliesberg, turis mlaku-mlaku ing wayah esuk sadurunge kreta ula maneh, ngliwati Pegunungan Magaliesberg, sawetara bukit sing asor udakara 120 kilometer sisih kulon-kulon saka Pretoria nganti Rustenberg ing Afrika Selatan.

Kimberley Big Hole lan Museum Tambang Intan minangka papan wisata sing digawe para turis sing numpak kreta Rovos Rail kanggo dikunjungi. Saka Kimberly, sepur terus menyang Beaufort West banjur Matjiesfontein, sawijining desa bersejarah sing patut tur tur.

Sepur kasebut budhal menyang Cape Town liwat Kali Touws lan Worcester kanggo mandeg pungkasan sawise nyebrang setengah benua Afrika ing epik 15 dina, tur vintage saka setengah bawana Afrika kanggo ngrampungake "Impen Cecil Rhodes" - jalur sepur saka ing Cape nganti Kairo.

Sepur mewah Rovos Rail ngetutake jejak Cecil Rhodes saka Cape, ngliwati Afrika Selatan menyang Dar es Salaam lan ngubungake para penumpang menyang bagean liya ing Afrika liwat jaringan kereta api liyane ing Afrika Wétan.

Sepur sing lawas, Edwardian Rovos Rail muter karo 21 pelatih kayu kanthi kapasitas kanggo nampung 72 penumpang. Pelatih kayu lawas umure antara 70 nganti 100 taun, lan diwenehake dadi kreta sing pantes kanggo penumpang.

Diduweni dening Rovos Rail Company, sepur antik kasebut nggawe perjalanan pertama menyang Dar es Salaam ing wulan Juli 1993 kanggo ngrampungake impen Cecil Rhodes kanggo nyelehake jalur kereta api saka Cape Town ing Afrika Selatan menyang Kairo ing Mesir, nyebrang bawana Afrika saka ujung paling kidul nganti ujung sisih lor bawana iki.

Ngarep-arep menyang Konferensi Pariwisata Dunia Tahunan Asosiasi Perjalanan Afrika (ATA) ing wulan ngarep wulan ngarep, Rovos Rail minangka fasilitas turis sing anyar lan mbesuk sing nyambungake bawana Afrika liwat ril. Rovos Rail minangka salah sawijining mitra utama kanggo pertumbuhan pariwisata Afrika.

Kanthi kolaborasi karo Dewan Pengembangan Rwanda, Kongres ATA kaping 41 dirancang kanggo nyetel cara pariwisata bisa digunakake minangka mesin kanggo pertumbuhan ekonomi lan nggawe lapangan kerja kanthi model bisnis inovatif, teknologi anyar, lan kemitraan strategis.

Saliyane maskapai sing bakal ditampilake sajrone Kongres ATA, Rovos Rail minangka mitra turis anyar liyane sing kudu dibahas sajrone Kongres, kanthi tujuan nambah portofolio pariwisata Afrika ing saindenging jagad.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Apolinari Tairo - eTN Tanzania