Breaking News Internasional Breaking News Korea Lor Warta Breaking Travel Breaking News US budaya Industri Hospitality News wong Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Singapur

Departemen Luar Negeri AS: Warga AS bakal dilarang lunga menyang Korea Utara

Pilih basa sampeyan
0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a-17
0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a-17
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Pamrentahan Trump bakal nglarang warga A.S. saka lelungan menyang Korea Utara, miturut Departemen Luar Negeri. Iki amarga matine mahasiswa Amerika Otto Warmbier sawise pirang-pirang wulan ing kunjara Korea Lor.

Sekretaris Negara Rex Tillerson menehi wewenang implementasi "watesan perjalanan geografis" kanggo Korea Utara, sing bakal nggawe ilegal nggunakake paspor AS kanggo mlebu negara kasebut, ujare juru bicara Departemen Luar Negeri Heather Nauert.

Loro agensi lelungan paling gedhe sing nggawa turis Kulon menyang Korea Lor wis dikontak karo kedutaan Swedia ing Pyongyang, sing nangani urusan diplomatik AS ing Korea Utara, lan ujar manawa larangan kasebut bakal diwiwiti ing pungkasan Agustus, miturut Wall Street Journal. .

Salah sawijining operator tur, Young Pioneer Tours, ujar manawa dikandhani manawa nglanggar larangan kasebut bakal nyebabake pamrentah AS mbatalake paspor para turis, lapor Jurnal.

Penyelenggara wisata liyane sing dipandu ing Korea Lor, Grup Koryo sing berbasis ing China, ujar manawa larangan kasebut bakal mengaruhi nganti 1,000 wong Amerika sing ngunjungi Korea Utara saben taun.

Pamrentah wis ngelingi langkah kasebut wiwit patine Warmbier. Siswa umur 22 taun kasebut tilar donya sakcepete sawise dievakuasi medis ing koma saka Korea Lor wulan kepungkur. Warmbier ngalami cedera neurologis parah amarga ora dingerteni nalika ditahan.

Ing wulan Maret 2016, Pyongyang ngukum Warmbier suwene kerja keras sajrone 15 taun, amarga nuduh dheweke nyolong poster propaganda nalika tur ing negara kasebut.

Paling ora ana telung wong Amerika liyane sing isih ditahan ing Korea Utara.

Wong Amerika sing ngunjungi Korea Lor kanggo "tujuan kamanungsan utawa liyane bisa uga njaluk paspor validasi khusus," ujare Nauert.

Wiwit taun 1967, AS mbatesi lelungan menyang sawetara negara sing ditemtokake ora aman, kalebu Algeria, Irak, Libanon, Libya, Sudan, Kuba lan Vietnam Lor.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov