24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Israel Breaking News Warta Breaking Palestina wong tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Krisis Suci uga kanggo Pariwisata ing Yerusalem: Detektor Logam Al-Aqsa Mount Over

krisis1
krisis1
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Nalika ngunjungi Yerusalem, akeh turis sing kepengin ngunjungi Temple Mount lan Dome of the Rock. Kuil Gunung minangka situs suci ing Kutha Tua kanggo wong-wong Yahudi, Kristen lan Muslim. Kabeh pengunjung bisa tur menyang kompleks kasebut lan Mesjid Al-Aqsa, kajaba Dome of the Rock.

Stabbings lan bentrokan sing nyebabake enem wong tiwas wingi nyebabake kekerasan Israel-Palestina luwih akeh nalika ketegangan amarga ana langkah-langkah keamanan anyar ing situs suci Yerusalem sing sensitif banget.

Ing tanggal 19 Juli "Dina Nesu" wis diumumake dening Partai Fatah Presiden Otoritas Palestina, Mahmoud Abbas 'Fatah, kanggo nanggepi deteksi logam ing lawang mlebu Gunung Bait Yerusalem - sing dingerteni dening wong Islam minangka Haram Al-Sharif - -Aqsa mesjid dununge.

Instalasi kasebut ditindakake sawise serangan Jumuah kepungkur ing situs suci kasebut, ing endi ana telung wong Arab-Israel sing nembak tembakan, mateni loro petugas polisi Israel - Hail Stawi, 30 taun, lan Kamil Shanan, 22, kalorone wong Islam Druze - lan nyerang katelu . Sawise iku, Israel uga njupuk langkah kontroversial kanggo mblokir akses lengkap menyang kompleks kasebut sajrone rong dina.

Wong Palestina nolak negesake Israel manawa detektor logam dibutuhake amarga ana kekerasan lan nggunakake senjata api.

Ngomong karo Jalur Media, Jamal Muhaisen, anggota Komite Pusat Fatah, ujar manawa protes direncanakake ing saindenging Tepi Barat, "langkah pertama sing bakal ditindakake yen Israel ora mbusak gerbang elektronik."

"Iki minangka masalah politik, dudu masalah keamanan," dheweke negesake. "Israel nyoba nambah kehadiran ing situs suci lan kita bakal ngadhepi. Kita nentang detektor nganti pungkasan, sanajan kita kudu nggunakake tangane. " Muhaisen njaluk pamrentah Israel supaya mundur ing pungkasan wulan, utawa Fatah bakal miwiti tahap rencana sabanjure.

Nalika ketegangan digawe dina Rebo, Walikota Yerusalem Nir Barkat nerbitake sawijining pernyataan sing mbela keputusan pamrentah, sing diterangake minangka langkah sing tepat kanggo nyegah serangan mbesuk: "Kabeh jagad kudu ngerti manawa Kuil Gunung ora bisa digunakake minangka papan perlindungan utawa rencana lan titik patemon para teroris lan pembunuh.… Aku nyaranake para demonstran nesu marang para teroris sing nggawe kebutuhan kanggo [detektor logam], dudu polisi. ”

Iki minangka sentimen sing dienggo umum dening masarakat Israel lan umume anggota parlemen; yaiku, kajaba anggota Dhaptar [Arab] Gabungan, sing wis nemtokake perkara kasebut, mbuktekake pamisahan masarakat utamane ana ing garis etnis lan agama. Ketegangan kasebut nganti tekan wilayah Palestina - menyang jagad Arab-Islam, umume - ing endi detektor logam dianggep minangka penghinaan; nglanggar "status quo" sing wis suwe ing Kuil Gunung, sawetara prinsip lan kompromi sing dadi dhasar hubungan antarane wong-wong Yahudi, Kristen lan Muslim ing kompleks kasebut.

Kanggo bagean kasebut, Perdana Menteri PA Rami Hamdallah ngundang komunitas internasional lan negara-negara Arab lan Islam "supaya tanggung jawab kanggo… mungkasi langkah pendhudhukan, sing mbantah kabeh undang-undang, perjanjian, lan piagam internasional."

"Apa sing kedadeyan," Hamdallah ngelingake, "yaiku agresi kasar lan rencana Israel sing mbebayani ... sing bakal nambah ketegangan ing Yerusalem lan wilayah kasebut, [kanthi potensial] bisa nyebabake perang agama."

Bebarengan, pejabat saka Waqf - Trust Muslim, sawijining badan administratif agama sing ngawasi situs suci Islam ing Yerusalem kanthi kawajiban njaga Yordania kanthi inisiatif Israel - nindakake demonstrasi dhewe ing Kutha Tua, sing nyengkuyung para nyembah supaya ora gelem ngunjungi al-Aqsa kabeh. Langkah paling anyar yaiku keputusan kanggo nutup kabeh masjid Yerusalem ing dina Jumuah kanggo upaya nglumpukake ewonan pemuja - lan demonstran - ing gerbang Mount Temple.

Antarane populasi Muslim lokal, sentimen sing amba yaiku nesu: "Hukuman agama ora bisa dibayangake," Rateb, 38, warga lingkungan Wadi al-Joz ing Yerusalem sisih wétan, ditulis menyang The Media Line. "Al-Aqsa minangka salah sawijining papan sing paling suci ing saindenging jagad lan wong Israel nggawe provokasi karo apa sing ditindakake."

Khadeja, warga Yerusalem sisih wétan liyane, percaya manawa Israel nyoba ngontrol kompleks kasebut: Dheweke ujar marang The Media Line manawa "Mesjid kasebut isih ana pelanggaran saben dina. Israel wis mbatalake peran Waqf, lan nempatake detektor logam minangka asor kanggo umat Islam.

"Iki omah kita," dheweke nyimpulake, "lan sampeyan ora ngliwati mriksa keamanan sadurunge mlebu omah."

Potensi kekerasan luwih lanjut digawe dina Selasa, amarga bentrokan njero wengi kaping telu ing antarane atusan umat Islam lan pasukan keamanan Israel ing cedhak kompleks kasebut. Miturut polisi lokal, sawise sholat sore, sekelompok jamaah "mulai mbuwang watu lan botol menyang petugas" sing ditugasake ing Kutha Tua. Media Palestina nglaporake manawa ana puluhan wong sing cilaka, uga rong personel keamanan Israel. Nalika semana, dina Rebo, komandan Polisi Distrik Yerusalem mrentah Kuil Gunung ditutup kanggo wong non-Muslim, sawise klompok pengunjung Yahudi dicabut amarga ndedonga, nglanggar "status quo."

Kepekaan, keruwetan, lan sifat eksplosif saka kahanan kasebut, uga implikasi global, dilaporake manawa Raja Salman Saudi Arabia melu campur kanthi njaluk Washington supaya tumindak dadi mediator ing upaya ngrampungake krisis kasebut. Kanggo nanggepi, Perdana Menteri Israel Binyamin Netanyahu diarani ngundang pejabat Saudi kanggo ngunjungi al-Aqsa kanggo ndeleng manawa status quo isih ana.

Nanging garis-garis kasebut katon kabur. Ing bebaya, ketegangan nggodhok, kedadeyan sing dingerteni banget; akibate, kaya sing kabukten sejarah ing wilayah kasebut, bisa uga gedhe banget.

Dima Abumaria nyumbang kanggo laporan iki

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.