Asosiasi Warta Breaking News Internasional Breaking News Iran Breaking News Korea Lor Breaking News Rusia Warta Breaking Travel Breaking News US Warta Industri Rapat News wong Nganyari Destinasi Plancongan

Omah AS setuju banget karo sanksi anyar tumrap Rusia, Iran lan Korea Lor

Pilih basa sampeyan
0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a-39
0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a-39
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Dewan Perwakilan AS sing dikuasai Republik milih banget kanggo menehi sanksi anyar marang Iran, Rusia lan Korea Lor.

Kamar ngisor Kongres AS nggawe langkah kasebut dina Selasa sanajan ana oposisi saka Presiden AS Donald Trump.

Speaker DPR Paul Ryan negesake manawa langkah kasebut penting kanggo ngencengi "sekrup kanggo mungsuh sing paling mbebayani supaya Amerika tetep aman."

Sawise dilewati 419 nganti 3 ing DPR, paket sanksi kasebut bakal dikirim menyang Senat, ing endi para senator Republik tetep milih.

Anggota parlemen uga ngeculake wewenang presiden sing "ramah Rusia" kanggo ngeculake dendha tanpa njaluk idin saka Kongres.

Pejabat utama ing pamrentahan Trump, kalebu Sekretaris Negara Rex Tillerson, wis ujar manawa oposisi kanggo langkah kasebut, kanthi negesake manawa bakal ngikat tangan presiden nalika menehi hasil karo Rusia.

Rusia disalahake campur tangan ing pemilihan presiden AS 2016, uga langkah-langkah ing Ukraina lan Siria.

"Ing pamrentahan Vladimir Putin, Rusia wis nyerang tetanggane Ukraina, ngrebut wilayahe lan ngganggu pemerintahane," ujare ketua Komite Urusan Luar Negeri Ed Royce nalika keplok. "Yen ora dicekel, Rusia mesthi bakal nerusake agresi."

RUU anyar kasebut bisa dikirim menyang presiden AS sadurunge anggota parlemen mundur ing istirahat Agustus.

Miturut juru bicara John Cornyn, nomer 2 Republik ing Senat, durung ana keputusan nalika Senat bisa miwiti nimbang RUU Dewan.

Langkah kasebut digawe ing tengah investigasi sing terus berlangsung babagan kolusi antara lingkaran jero Trump lan Rusia nalika kampanye lan transisi presiden 2016.

Komunitas intelijen AS wis nyimpulake manawa Moskow mbiyantu upaya kampanye miliarder New York sadurunge menang Gedung Putih, sawijining tuduhan sing ditolak dening Moskow.

Sekretaris pers Gedung Putih Sarah Huckabee Sanders negesake dina Senin, Trump isih mikir apa bakal mundur.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov