Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel China Breaking News Kuliner budaya Education Laos Breaking News tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Pariwisata Pedesaan Laos: Nuduhake Desa

Houzhou
Houzhou
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Minat ing pariwisata deso Asia Pasifik saya suwe saya suwe, kaya dene mundur saka negara ing 19 taunth-dasar Victoria Victoria, lan amarga padha. Pendhudhuk Asia sing saya akeh ngupayakake uwal saka kutha sing kebak tekanan, nanging asring dadi kutha biasa, lan saya ganti liburan lan santai ing deso.

Nanging, Asia Pasifik ngadhepi kahanan sing beda banget saiki tinimbang Thomas Cook ing taun 1850-an. Kanggo njelajah fenomena sing saya tambah sacara organik iki, Kota Huzhou, China, kerja sama karo Asosiasi Perjalanan Asia Pasifik (PATA) lan Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO) kanggo dadi tuan rumah Konferensi Pariwisata Pedesaan Internasional kaping pindho saka 16-18 Juli 2017, ing Anji County, Laos.

Sajrone upacara pembukaan, Chief Operating Officer PATA, Dale Lawrence, menehi Award Pangkalan Tujuan Destinasi Pariwisata Pedesaan Internasional marang Majistret Anji County Chen Yonghua. Huzhou lan wilayah Anji misuwur amarga bukit-bukit alas, jinis pring, teh putih, kali lan waduk, pandha, lan kaligrafi.

Ketua Yayasan PATA Peter Semone banjur ngluncurake publikasi UNWTO, "Laporan Pengembangan Pariwisata Pedesaan Internasional: Perspektif Asia Pasifik". Dokumen 200 halaman kasebut nyedhiyakake studi kasus babagan 14 tujuan wisata pedesaan ing Asia Pasifik, kalebu Huzhou.

Semone, panulis utama lan editor editor laporan kasebut, ujar, "Amarga 2017 minangka Taun Internasional Pariwisata Berkelanjutan untuk Pembangunan, kita pengin publikasi iki fokus ing praktik paling apik lan strategi sukses ing pengembangan pariwisata pedesaan Asia Pasifik."

Shen Mingqua, Sekretaris Komite Pariwisata Anji County, banjur nyambut para delegasi 300 plus saka luwih saka 15 negara menyang "Turisme Pariwisata Pedesaan Asia Pasifik". Mr Mingqua nampilake prestasi Anji kalebu tujuan pariwisata deso pertama sing disertifikasi lan siji-sijine sing nampa Penghargaan UN Habitat PBB.

"Inovasi minangka kunci sukses ... Kita kaya model ide pariwisata pedesaan," ujare Pak Mingqua, nyathet manawa Anji saiki nyoba nggodha wong MICE. "Kita pengin bisnis sing ngunjungi kene supaya bisa tetep rapat lan ndeleng produk saka endi lan carane nggawe." Panitia pariwisata uga target kulawarga kanggo pengalaman tetanen.

Dr Ong Hong Peng ngrembug babagan produk pariwisata deso lan negesake manawa penawaran potensial nyebrang kabeh sektor. "Rentang produk beda-beda lan bisa nyakup meh kabeh," ujare mantan Sekretaris Jenderal Menteri Pariwisata lan Budaya Malaysia. Dheweke nyedhiyakake "omah pariwisata pedesaan enem bagean" kanthi kamar mewah, petualangan alam, segmen ceruk, festival lan acara, MICE, lan budaya lan warisan.

Dr Peng banjur nggabungake akomodasi lan gaya urip. "Homestay penting kanggo wisata deso, nanging mesthine kudu luwih semangat ... inovatif ... kanggo nambah nilai… Bisa uga ana ing kabeh area akomodasi, amarga ana wong sing pengin privasi." Dheweke menehi saran babagan "hibrida desa lan wisma".

Wakil Presiden Airbnb China An Li melu karo alternatif akomodasi pariwisata deso. "Airbnb minangka wisata 'kabeh kanggo siji' ing ekonomi saham. Distribusi luwih apik tinimbang hotel, lan luwih akeh host sing bisa melu, "ujare, lan nambah," Airbnb-er tetep luwih saka kaping pindho tinimbang ing akomodasi tradisional. Dheweke cenderung dadi belanja sing luwih gedhe, lan pengin akomodasi apik. ” Mrs Li nyathet yen lapangan kerja saka Airbnb menyang wanita lokal, wong enom, lan wong tuwa.

China's Naked Retreats nyedhiyakake kemewahan ing alam bebarengan karo pengalaman pedesaan sing ora dikepengini lan pengaruh positif tumrap masarakat. "Shanghai rame lan asap, lan masarakat pengin plancongan ing njaba kutha," ujare Tolga Unan, manajer umum rantai resor. "Kita makarya lan makarya karo warga lokal lan sinau saka dheweke lan babagan gaya urip. Tujuane kanggo njaga lan nglengkapi, lan ora bakal owah. ”

Moderator Konferensi lan Host CCTV Bai Yansong nyuntikake manawa pariwisata deso dudu mung babagan padesan. "Wilayah kutha saya ganti dadi kaya deso, kanthi nganut lingkungan sing ijo ... Ora mung kutha menyang deso ... iku dalan rong arah sing nyambung lan nuduhake."

Konferensi kasebut banjur ganti dadi diskusi panel babagan "Nuduhake Desa", sing ditindakake saka presentasi intine. Sekretaris Eksekutif UNWTO kanggo Pasifik Asia, Xu Jing, nyathet manawa wilayah kasebut minangka latecomer kanggo pariwisata pedesaan, lan kudu nyetel model lawas kanggo memenuhi iklim ekonomi sing anyar. "Pengalaman kasebut kudu asli. Setelan kasebut bisa uga komunitas, nanging omah sing nyata yaiku setelan sing sejatine. ”

Jing nambahake, "Pengunjung pengin nindakake apa sing ditindakake warga lokal, lan dheweke pengin nggabungake gaya urip kutha karo aspek pedesaan ... Urip desa dadi impian kanggo warga kutha. Dheweke lali kaya apa ... ngrungokake swara alam lan ndeleng lintang. ” Dheweke ujar manawa masarakat pedesaan, sing bermigrasi menyang kutha, asring ngunjungi kampung halaman lan malah pensiun ing kana.

Dr Liu Feng, Kepala Penasihat kanggo Grup Davost Beijing, terus maju, kanthi ujar, "Pendhudhuk kutha iri karo wong-wong sing ngunjungi utawa pindhah menyang wilayah pedesaan." Dheweke uga ngerti ide Pak Yansong babagan "pembangunan balik", ngelingi tuwuh ing kutha-kutha jinis padesan. "Pedesaan pancen nostalgia, lan masarakat pengin urip maneh urip tradhisional," jarene. "Dheweke nyambungake pariwisata deso karo urip kutha. Iki luwih pribadi, kaya komunitas, lan sederhana. ”

 

Diskusi kasebut bali menyang deso, amarga Wakil Ketua PATA Chris Bottrill nggawe kerja sama mungsuh persaingan utawa "co-opetition". "Loro-lorone nambah produk," ujare, nuduhake keaslian pengalaman lan diferensiasi. "Kita kudu nuduhake pendekatan lan apa sing kita sinaoni ing njeron lan antarane negara." Minangka kanggo tantangan sing diadhepi pangembangan pariwisata pedesaan, Pak Bottrill ujar manawa nalika makarya karo komunitas pedesaan, sampeyan butuh wektu, kapercayan, lan ngajeni ... "Ora mung 'UNESCO' sing narik pengunjung."

Anggota Panitia Ahli UNWTO Madam Xu Fan nyaranake "warisan dunia" duwe sentuhan sing luwih pribadi, lan ngupayakake generasi sabanjure kanggo nggawe ide inovatif sing anyar. Babagan jangkah pembangunan, dheweke ujar, "Pariwisata desa kaya nandur lan panen. Perlu dijaga terus-terusan, lan fokuse kudu ana ing hubungan petani-turis lan ora mung dhuwit kanggo petani. Pariwisata deso yaiku babagan gaya urip deso lan dudu komponene. ”

Peneliti Senior UNWTO Omar Nawaz uga ngelingake supaya ora maju, amarga bisa nyebabake kualitas. "Perencanaan minangka salah sawijining perkara, nanging implementasine mbutuhake wektu. Sampeyan butuh konsep jangka panjang… hubungan antarane pariwisata pedesaan lan umum, ”jarene, lan menehi saran supaya sinau saka kesalahan liyane. "Rungokake lan sinau. Adaptasi karo panjaluk anyar. Fokusake pangembangan inklusif, lan berkembang wiwit alon nganti cepet. Tantangan pariwisata pedesaan yaiku berkembang kanthi cepet. ”

Semone mbandhingake pangembangan pariwisata deso ing Eropa karo Asia Pasifik. "Pariwisata deso Eropa terus berkembang luwih saka 100 taun, sajrone tuwuh kelas menengah gedhe. Asia Pasifik mung suwene 20 nganti 30 taun, nanging iki menehi kesempatan kanggo inisiatif Asia anyar, "ujare Pak Semone. "Sinau pelajaran saka Eropa, nanging jadikan pembangunan unik kanggo Asia."

Semone nyathet kapercayane manawa wong Asia ora gelem inovasi sanajan akeh wong sing kreatif. "Wong Asia cenderung nyalin tinimbang nyoba sing beda. Dheweke butuh model pangembangan sentris sing luwih akeh ing Asia. Kerep banget, negara-negara Asia kejiret ing tahap copycat, kayata Laos. Ayo tumindak sing beda. ”

Semone uga ngrembug babagan "Laporan Pengembangan Pariwisata Pedesaan Internasional: Perspektif Asia Pasifik". "Laporan iki tujuane kanggo nuduhake kekuwatan pariwisata pedesaan kanggo mbantu masarakat uwal saka kemlaratan, ningkatake mata pencaharian, lan migrasi kutha sing alon."

Laporan kasebut nemtokake "pariwisata deso" minangka "unsur sing beda saka pariwisata berkelanjutan lan tanggung jawab." Kriteria kalebu lokasi desa lan kegiyatan sing tetep skala desa, watake tradisional, tuwuh kanthi alon lan organik, lan ana gandhengane karo perusahaan skala cilik lan kulawarga lokal.

Pariwisata pedesaan bisa uga kalebu segmen pariwisata ceruk kayata ekowisata, pariwisata agro, lan pariwisata geo. "Pariwisata pedesaan dudu segmen pasar sing gampang lan gampang diidentifikasi," ujare Pak Semone.

Saben 14 studi kasus laporan kasebut nduweni tema sing beda-beda, amarga kahanan sing dituju beda-beda. Nanging, kabeh nganalisis kabijakan lan perencanaan, pangembangan produk, pemasaran lan promosi, lan pengaruh sosial lan ekonomi. Diskusi panutup nyelidiki tantangan, kesempatan, lan pelajaran sing penting.

"Studi kasus kasebut nuduhake yen kanthi kahanan lan kahanan sing pas, pariwisata pedesaan bisa nggawe sumber penghasilan anyar ing tingkat komunitas lan kluwarga," ujare Pak Semone.

Dheweke negesake perlune jinis PPP anyar - kemitraan publik-pribadi-pribadi - ing endi kabeh pihak diwakili. "Iki minangka konsep anyar sing nantang status quo cemburu kompetitif kanggo entuk keuntungan kolektif."

Laporan kasebut nyimpulake yen tujuan pariwisata pedesaan kudu nggawe rencana bisnis sing tanggung jawab lan berkelanjutan lan strategi pemasaran proaktif sing nyritakake kahanan tartamtu. Pak Semone ngringkes, "Ana macem-macem dalan menyang target sing padha."

Dina iki, sampeyan bakal kesulitan golek paket pariwisata pedesaan ing situs web Thomas Cook, nanging luwih akeh pengunjung manca sing pengin preinan pengalaman ing tujuan Asia sekunder, lan turisme deso nawakake dalan liya kanggo Tetep deso sing tanggung jawab lan asli.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.