24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Breaking Bulgaria Plancongan Bisnis Warta Breaking Kolombia Jerman Breaking News wong transportasi News Wire Plancongan Singapur

Iku lanang! Lair ing pesawat Lufthansa 543 saka Bogota menyang Frankfurt

20170728_PR_Baby_born_above_the_clouds_I
20170728_PR_Baby_born_above_the_clouds_I
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Wanita umur 38 taun saka Bulgaria nglairake dina Rebo kanggo bocah lanang ing pesawat Lufthansa liwat penerbangan LH543 Atlantik Lufthansa saka Bogota menyang Frankfurt mesthi ora kaya sing diarepake para kru lan penumpang ing kapal kasebut.

Ibu lan bayi uga wis mari. Wektu kelairan jam 12:37 lumrah - papan lair luwih becik: Dhuwure sadhuwure Atlantik Lor 39,000 kaki nalika semana (udakara 11,800 meter) ing garis lintang 49 derajat Lor, lan garis bujur 21 derajat Kulon.

Airbus A340-300 kanthi registrasi D-AIFC (dibaptis dadi "Gander / Halifax") mangkat saka ibukutha Kolombia, Bogota, tanggal 25 Juli jam 21:00 wektu lokal kanthi total 191 penumpang lan 13 awak kapal. Sajrone penerbangan, wanita kasebut wiwit ngalami rasa sakit nalika durung suwe. Kru mindhah sawetara penumpang menyang kursi ing sisih ngarep, lan pérangan mburi pesawat dadi ruang pangiriman sing ora langsung. Kabeh wilayah ditutup kanthi layar privasi. Kelahiran kasebut terus tanpa komplikasi, dibantu karo anggota kru kabin lan telung dokter sing lagi ana ing kapal. Ibu anyar Desislava K. ngucapake matur nuwun marang tim pambantu lan ngarani putrane Nikolai - jeneng sing padha karo salah sawijining dokter.

Kanggo nyelehake ibu lan anak kasebut menyang perawatan medis sanalika bisa, kapten kasebut mutusake kanggo mampir ing Manchester, ing papan kasebut tekan jam 13:09 wektu lokal, saiki karo 192 penumpang nalika teka. Sawise ibu lan bayi kasebut wis aman ing tangan paramedik, kapten kasebut pindhah maneh menyang Bandara Frankfurt. Penerbangan sing luar biasa iki banjur mlebu ing Frankfurt jam 17:28 wektu lokal.

“Aku durung nate ngalami pengalaman kaya ngono sajrone 37 taun pengalaman profesional. Kabeh kru nindakake tugas sing luar biasa. Iki minangka kerja tim sing apik, kabeh duwe bagean, "ujare Kurt Mayer, kapten pesawat LH543. Sawise kebangkrutan, aku langsung marani ibu lan bocah sing nembe lahir kanggo nampani dheweke ing jagad. Kejaba lair saka putrane dhewe, iki wayahe paling nyenengake sajrone uripku ”, ujare Mayer.

"Nalika bayi lair, aku menehi informasi marang penumpang liyane babagan sistem Alamat Penumpang. Para penumpang padha keplok lan seneng banget yen kabeh bisa lancar ”ujare Carolin van Osch, Purser penerbangan. "Atas wakil kru, aku matur nuwun marang para dokter sing wis bisa mbantu, lan muga-muga kulawarga bisa kabecikan", jarene Mbak van Osch.

Lair ing kapal cukup langka. Iki minangka tanggal kaping sewelas nalika pesawat Lufthansa wiwit taun 1965. Kru kabin rutin diwenehi pelatihan pertolongan pertama, sing uga kalebu langkah-langkah awal lan instruksi panggunaan bahan-bahan medis lan instrumen supaya bisa lair ing kapal. Lufthansa nyaranake supaya wanita sing hamil ngobrol karo gynecologist babagan penerbangan sing bakal teka. Wanita hamil sing meteng ora rumit bisa mabur karo Lufthansa nganti pungkasan minggu kehamilan kaping 36, nanging wiwit minggu kaping 28, disaranake nggawa sertifikat saiki saka gynecologist.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.