Waca kita | Rungokake kita | Watch kita | Gabung Acara Langsung | Pateni Iklan | Live |

Klik ing basa sampeyan kanggo nerjemahake artikel iki:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Catalan Catalan Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Chinese (Traditional) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Danish Danish Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Irish Irish Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Telugu Telugu Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Welsh Welsh Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Yoruba Yoruba Zulu Zulu

Kelompok Lufthansa: Alignment anyar nyebabake peningkatan bathi sing signifikan

0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1-3
0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1-3
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Grup Lufthansa nambah total bathi kanthi 12.7 persen dadi EUR 17.0 milyar ing enem wulan pertama 2017 (periode taun sadurunge: EUR 15.0 milyar). Pendapatan lalu lintas mundhak 14.2 persen dadi EUR 13.3 milyar (periode taun sadurunge: EUR 11.6 milyar). Lan indikator penghasilan utama sing disetel EBIT kira-kira tikel kaping pindho nganti luwih saka EUR 1 milyar (periode taun sadurunge: EUR 529 yuta), menehi Grup Lufthansa asil penghasilan setengah taun paling apik.

Kinerja penghasilan bisa diduweni utamane kanggo panjaluk sing akeh lan biaya unit sing luwih murah ing maskapai penumpang Grup. Biaya unit ora kalebu bahan bakar lan efek mata uang mudhun 1.2 persen ing paruh pertama, lan 3.4 persen ing kuartal kaping pindho. Bathi unit ing mata uang konstan ditambah 0.5 persen, lan 1.8 persen ing kuartal kaping loro. Faktor beban ana ing level taun sadurunge ing kabeh wilayah lalu lintas, sanajan kapasitas tambah. Margin EBIT sing Diatur 6.1 persen yaiku peningkatan 2.6-persentase-poin ing periode taun sadurunge. Biaya bahan bakar sing luwih dhuwur nyuda asil kanthi EUR 223 yuta: ing EUR 2.6 milyar, biaya bahan bakar setengah taun pertama ana 9.5% ing level taun sadurunge. Kabeh angka kinerja setengah taun pertama Grup lan biaya bahan bakar kalebu pengaruh konsolidasi pertama kali Brussels Airlines lan pesawat sing disewakake basah saka Air Berlin.

"Kita wis entuk asil setengah taun pisanan sing paling apik ing sejarah perusahaan," ujare Ulrik Svensson, Kepala Pegawai Keuangan Deutsche Lufthansa AG. "Saliyane panjaluk sing kuat lan lingkungan rega sing kuat, iki bisa uga amarga kita entuk pangurangan strukture luwih saka biaya. Kerja sregep nyuda biaya kita bakal ngasilake pahala. Nanging kita kudu terus ngupayakake iki: iki minangka cara sing paling penting supaya wates kita bisa ditingkatake kanthi lestari. ”

Dandan sing nyata ing indikator finansial utama

Bathi bersih kanggo paruh pertama 2017 yaiku EUR 672 yuta, paningkatan 56.6 persen ing periode taun sadurunge (taun sadurunge: EUR 429 yuta). Aliran kas saka kegiatan operasi mundhak luwih saka EUR 1 milyar dadi EUR 3.2 milyar. Peningkatan kasebut didhukung dening asil sing apik lan luwih pesenan kanggo periode kuartal kaping telu. Kanthi pangeluaran modhal ora owah ing EUR 1.2 milyar, arus kas gratis mundhak 87.0 persen dadi EUR 2.1 milyar (taun sadurunge: EUR 1.1 milyar). Utang finansial net dikurangi luwih saka setengah - 57.8 persen - dadi EUR 1.1 milyar (akhir taun 2016: EUR 2.7 milyar). Kewajiban pensiun jumeneng EUR 8.1 milyar ing 30 Juni 2017, sawetara EUR 200 yuta ing pungkasan taun 2016. Kontribusi khusus EUR 1.6 milyar menyang skema pensiun kontribusi sing ditemtokake anyar kanggo pramugari Lufthansa saiki bakal diwiwiti ing kuartal kaping telu lan bakal dilanjutake ing macem-macem cicilan nganti pungkasan taun.

"Indikator kinerja finansial utama kita wis luwih apik," Ulrik Svensson negesake. "Arus kas gratis meh meh tikel, lan utang finansial net wis luwih saka separo. Pendapatan sing luwih dhuwur lan biaya sing luwih murah nggawe kita bisa mbiayai investasi sing dibutuhake kanggo pesawat anyar lan produk sing apik. Kabeh iku penting banget supaya perusahaan kita dadi nomer siji ing Eropa. ”

Network Airlines kanthi asil sing luwih dhuwur, utamane ing kuartal kaping pindho

Network Airlines Grup Lufthansa nambah total bathi setengah taun kanthi kurang saka EUR 700 yuta dadi EUR 11.1 milyar, amarga panjaluk sing kuwat ing kabeh wilayah lalu lintas. Network Airlines nglaporake EBIT sing disetel EUR 757 yuta kanggo periode kasebut (taun sadurunge: EUR 487 yuta). Kabeh maskapai wis ngeculake biaya unite dibandhingake periode sing padha taun kepungkur. Lufthansa German Airlines lan Austrian Airlines uga nambah bathi unit.

Lufthansa German Airlines entuk EBIT Setelan setengah taun kaping pisanan EUR 569 yuta (taun sadurunge: EUR 361 yuta).

SWISS luwih saka ngimbangi penurunan panen kanthi kenaikan penjualan sing akeh, lan nambahake EBIT sing Disesuaian kanggo wektu iki dadi EUR 187 yuta (taun sadurunge: EUR 127 yuta).

Austrian Airlines ningkatake EBIT Setelan setengah taun kaping pisanan dadi EUR 3 yuta (taun sadurunge: EUR -1 yuta).

Maskapai Point-to-Point

Grup Airlines Point-to-Point saklawasé tikel kaping pindho bathi kanggo paruh pertama nganti EUR 1.8 milyar (taun sadurunge: EUR 0.9 milyar). Total penghasilane saya apik kanthi EUR 58 yuta dadi EUR -77 juta. Loro-lorone Eurowings lan Brussels Airlines ngasilake asil positif kanggo periode kuartal kaping pindho.

"Kabeh maskapai penerbangan bisa nambah faktor muatan sanajan nambah kapasitas," tambah Svensson. "Iki nuduhake manawa produk kita ditampa kanthi apik dening para pelanggan. Akibate, Jaringan Airlines khusus nggawe kontribusi gedhe kanggo penghasilan umum sing luwih apik. Kita uga wareg banget karo pangembangan ing Eurowings, sing saiki duwe prospek malah rusak taun iki - luwih awal tinimbang sing diramalake.

Layanan Penerbangan

Lufthansa Cargo nambah pametu mata uang terus-terusan 9.3 persen, amarga tren dikarepake sing dikarepake. Perusahaan kasebut nglaporake EBIT sing Disesuaikan kanthi positif kanggo kuartal kaping pisanan lan kaloro, ngasilake penghasilan setengah taun pertama yaiku 78 yuta yuta (taun sadurunge: EUR -45 yuta).

Lufthansa Technik ningkatake EBIT Setengah taun kaping pisanan kanthi 8.8 persen dadi EUR 222 yuta (taun sadurunge: EUR 204 yuta).

Grup LSG entuk EBIT sing disetel EUR 13 yuta kanggo periode setengah taun pertama (taun sadurunge: EUR 24 yuta). Kunduran kasebut utamane amarga biaya restrukturisasi.

EBIT sing wis disetel setengah taun pisanan kanggo Bisnis Tambahan lan Fungsi Grup yaiku EUR 41 yuta (taun sadurunge: EUR -50 yuta). Dandan kasebut utamane amarga efek mata uang.

Outlook

"Amarga sukses setengah taun pisanan sing sukses lan visibilitas sing luwih apik ing periode kuartal kaping telu sing penting, kita ngunggahake ramalan kanggo 2017," ujare Ulrik Svensson.

Ing maskapai penerbangan penumpang, pangembangan kapasitas organik ing paruh kapindho taun dijangka 4.7 persen. Saka perspektif saiki, bathi unit ing mata uang tetep bakal negatif ing paruh taun kapindho dibandhingake karo periode taun sadurunge. Nanging, dheweke bakal bisa tampil luwih apik tinimbang ing kuartal kaping telu. Biaya unit, kajaba efek bahan bakar lan mata uang, samesthine bakal mudhun rada ing setengah taun kapindho.

Grup Lufthansa ramalan EBIT sing Diatur kanggo 2017 ing taun sadurunge. Biaya bahan bakar, kajaba Brussels Airlines ing paruh kapindho taun, diproyeksikan EUR 100 yuta luwih murah tinimbang taun sadurunge

Grup Lufthansa Januari-Juni Ngganti Q2 Q2

2017 2016 2017 2016

Total revenue EUR m 16,951 15,042 +12.7% 9,260 8,126
sing ngasilake lalu lintas EUR m 13,293 11,637 + 14.2% 7,485 6,402
EBIT EUR m 1,031 518 +99.0% 1,015 567
Adjusted EBIT EUR m 1,042 529 +97.0% 1,017 582
Margin EBIT sing diatur 6.1% 3.5% +2.6 pts. 11.0% 7.2%
Bathi bersih kanggo periode EUR m 672 429 + 56.6% 740 437
Pangeluaran modhal EUR m 1,207 1,167 + 3.4%
Aliran kas saka kegiatan operasi EUR m 3,226 2,193 + 47.1%
Karyawan tanggal 30 Juni 128,472 122,799 +5,673
Penghasilan saben saham EUR 1.43 0.92 + 55.4% 1.58 0.94