24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Travel Warta Breaking Georgia Industri Hospitality Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Georgia dina iki: Trump metu, wartawan diculik, negara sing bakal memimpin pariwisata dunya

Trump-Saakashvili-Batumi
Trump-Saakashvili-Batumi
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Bisa uga ironi paling gedhe yaiku ing kutha resor pariwisata Laut Hitam ing Georgia, ing taun 2012, Donald Trump, investor palsu menehi jeneng proyek kasebut, lan Mikheil Saakashvili salaman sawise ngiris Kesepakatan $ 250 yuta kanggo nambah Menara Trump menyang cahya sing apik ing cakrawala kutha Georgia. Ora suwe, Saakashvili bisa lolos menyang Ukraina, dadi gubernur ing wilayah resor wisata sing sugeh, Odessa, lan bubar dicopot saka kewarganegaraan Ukraina sing diadopsi, nanging nemokake nylametake ing Amerika Serikat.

Ora suwe, Saakashvili bisa lolos menyang Ukraina, dadi gubernur ing wilayah resor wisata sing sugeh, Odessa, lan bubar dicopot saka kewarganegaraan Ukraina sing diadopsi, nanging nemokake nylametake ing Amerika Serikat.

Kesepakatan ing Batumi mesthi bakal nggawe akeh wong sugih, nanging Trump narik kawigaten sadurunge diresmekake.

Kasus dissident lan jurnalis Azerbaijan anyar Efqan Muxtarli ing Georgia nuduhake kanthi jelas rasa ora hormat kanggo prosedur hukum lan hak asasi manungsa. Muxtarli diculik ing cedhak omahé ing Tbilisi nalika awan awan tanggal 29 Mei. Dheweke ditahan ing tahanan ing Baku, Azerbaijan dina esuke.

Tanggal 12 Mei ing duta besar Georgia, Zurab Pololikashvili, nominasi ing dewan Eksekutif UWNTO dadi Sekretaris Jenderal Badan Pariwisata PBB. Cakaran ing proses pemilihan disuarakake kanthi sora dening Menteri Pariwisata Zimbabwe Walter Mzembi. Dewan eksekutif lan proses pemilihan dipimpin dening Azerbaijan, Menteri Budaya lan Pariwisata Abulfaz Garayev.

Daily Beast nerbitake artikel sing apik lan ditliti kanthi apik dina iki sing nerangake babagan Georgia saiki.
Klik ing kene kanggo maca.

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.