Argentina Breaking News Asosiasi Warta News tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Operator tur ndeleng paus saka Amerika Latin nuntut perlindungan paus

Pilih basa sampeyan
whalessssaaa
whalessssaaa
ditulis dening editor

Operator tur pandhita paus, pandhuan, profesional turisme, lan peneliti saka limang negara Amerika Latin wis nuntut panjaluk supaya pamrentah lan kesepakatan internasional ngakoni pentinge kegiatan iki lan nglindhungi saka pencemaran kepentingan paus paus lan ancaman liyane kanggo paus sing ana. saka panggunaan segara sing ora tetep.

Pratelan Praia do Forte, ditandatangani para profesional pariwisata saka Argentina, Brasil, Chili, Ekuador, lan Uruguay, sajrone simposium regional sing dianakake dening Institut Paus Humpback Brasil, nyoroti pentinge nonton paus kanggo kesejahteraan sosial ekonomi kanthi atusan komunitas pesisir ing saindenging jagad berkembang lan kebutuhan kanggo njaga perlindungan populasi paus lan lingkungane supaya mupangat kasebut terus.

Proklamasi kasebut negesake tekanan negara-negara paus paus kanggo nerusake paus komersial skala gedhe, kalebu subsidi saiki sing diwenehake dening negara-negara kasebut kanggo armada paus, amarga ana konflik langsung karo kepentingan negara berkembang, lan nuntut supaya pemerintah tumindak cepet ing Perserikatan Bangsa-Bangsa, Komisi Whaling Internasional, Konvensi Spesies Migratori, lan fora liyane sing relevan kanggo nglindhungi perlindungan paus lan pangembangan panggunaan non-mematikan.

Miturut José Palazzo, salah sawijining penyelenggara simposium, "Wayahe panggunaan satwa liar sing ora ekstremis, kayata nonton paus, dadi dhuwur ing agenda pamrentah lan perjanjian internasional, ngganti kepentingan minoritas sing nyurung kelanjutan kegiatan anaronistik, ekonomi, lan ora prelu kayata paus paus, mancing industri segara paling dhuwur, lan ancaman liyane kanggo ekosistem samodra. ”

Peserta simposium uga njaluk pamrentah Latin kanggo menehi dhukungan sing luwih apik kanggo pembangunan kapasitas, peraturan, lan promosi pasar nonton paus ing Amerika Latin, ing ngendi kegiatan kasebut duweni potensi gedhe kanggo tuwuh. Diperkirakan yen nonton paus ngasilake udakara $ 2 milyar saben taun ing saindenging jagad, sing udakara $ 280 yuta ana ing negara-negara Latin.

GAMBAR: Peneliti nonton paus, Rodrigo García Píngaro, saka Uruguay, maca Pranyatan Praia do Forte

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.